Paytrail mullistaa maksamisen

29.05.2013 | strategia | Ville Tolvanen

Paytrail mullistaa maksamisen

Suomi saa ensi viikolla uuden kansainvälistä menestystarinaa rakentavan yrityksen. Suomen Verkkomaksut oyj kasvaa Paytrail.com palveluksi. Yritys uudistuu täysin. Nimi vaihtuu, yritys käynnistää kansainvälistymiseen tähtäävän kasvustrategian ja lanseeraan uuden palvelunsa Lontoossa LeWebissä. Yrityksen missiona on tarjota ”Shopping Anywhere” ja tavoitteena yksinkertaistaa maksaminen verkkokaupassa. Lisäksi käyttäjille tarjotaan henkilökohtainen tilipalvelu, johon jatkossa rakennetaan omaa taloudenhoitoa helpottavia ominaisuuksia.

Paytrail on kiinnostava ilmiö. Verkkomaksuina se menestyy jo Suomessakin mutta tarkoitus on laajentua verkossa verkkopalveluiden mukana. Yritys syntyi tarpeesta järjestää ”lupa laskuttaa” verkossa. Yritys hoitaa maksunapit ja luottokorttimaksamisen yhteydet kauppiaiden puolesta. Nyt maksaminen on murroksessa. Maksaminen helpottuu lähes näkymättömäksi osaksi ostamista. Yritys siirtyy maksamisesta ostamisen markkinoille.

Paytrail on ison murroksen äärellä. Verkossa on paljon enemmän sisältöjä ja palveluita kuin kaupallisia toimintamalleja. ”Monetizing the web” on kuuma kysymys myös koko SOMEn osalta. Ilmaista lounasta on harvoin tarjolla ja paljon sisältöjä tarjoavien yritysten on keksittävä tapa tienata.

Verkko muuttuu kovaa vauhtia kanavasta verkostoksi. Mitä jos isoin rysähdys on vasta edessä? Mitä kun meistä kaikista tulee oman osaamisemme, harrastustemme tai keräämämme roinan kauppiaita? Verkko on kovaa vauhtia kasvamassa sosiaaliseksi ilmiöksi jossa ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa. Olisiko sinulla jotain annettavaa minulle? Haluaisinko laskuttaa sinua vaikkapa tunnin videoneuvottelusta? Otettaisiinko apuun tulevaisuuden Paytrail?

Suomessa kohtaa harvoin yrityksiä, joilla on teoriassa rajaton kasvumahdollisuus ja käytännössäkin hyvät edellytykset. Nyt tarvitaan Sisua ja Forzaa yli rajojen. Vaikka verkko on helppo käyttää ja täyttää kaiken maailman materiaaleilla, verkostoissa ja palvelujen tarjoaminen monimutkaistuu koko ajan. Päätelaitteet, teknologiat ja sisällöt kehittyvät niin nopeasti. Pari muutakin yritystä taitaa yrittää menestyä verkossa.

Olen onnekas päästessäni mukaan Paytrailin muotoiluun. Kerromme vielä myöhemmin yrityksen kasvustrategian, johtamismallin, nimen, ilmeen ja tarinan muotoilusta. Odottakaapa vielä hetki. Paytrail.com livenä LeWebissä Lontoossa 4-6.6. 2013

Artikkeli omistettu kaikille teille, jotka ovat ihmetelleet mitä Ville tekee koko ajan junassa ja Jyväskylässä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-05-29 06:34:04

Tämä on sitä mitä Suomessa pitää tehdä, ettei me olla turhaan koulutettu ripakopallista insinöörejä. Tehkää kansainväliseen businekseen sopivia palveluja ja sitten vain maailmalle. Meillä on per kapita enemmän osaamista kuin missään muualla. Rohkeutta, sisua ja ylpeyttä omasta osaamisesta niin maailman rahat alkaa virtaamaan meille.
Onnea verkkomaksuille, onnistutte varmasti!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lennu Keinänen (@lennukeinanen)
2013-05-29 17:36:32

Kiitos tähänastisesta, Ville - ja blogauksesta - ja istumalihasten treenaamisesta junassa! :)

Verkko tosiaan on murroksen äärellä kaiken siirtyessä verkkoon. Fyysisten tuotteiden kauppa oli vain ensimmäinen verkkoon siirtynyt ryhmä - ja sekin on itseasiassa vasta alussa. Sisällötkin ovat jo siirtymässä vauhdilla kaikista perinteisistä medioista ja moni ihmettelee mihin sitä TVtä silloin aikanaan tarvittiinkaan. Sisältöjä ei kuitenkaan vielä oikein osata rahastaa eikä siihen ole kunnollisia välineitä. Kohta on.

Iso osa liiketoiminnasta on kuitenkin vielä siirtymättä verkkoon. Kun tämä suuri massa siirtyy (monilta osin lähes tiedostamattaan) verkkoon, avautuu häkellyttävän suuria mahdollisuuksia. Tämä tulee tarkoittamaan todella suuria muutoksia myös perinteisten toimialojen arvoketjuissa ja ne jotka osaavat hyödyntää verkkoa ja verkostoitunutta taloutta aktiivisesti, pääsevät poimimaan varsin meheviä hedelmiä.

Tervetuloa tulevaisuus, olemme valmiina!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-31 04:36:13

Kiitos Lennu! Lontoossa tärähtää... Hyvä alku ja mahdollisuus kiihdyttämiseen. Rock! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jukka
2013-08-04 16:45:09

Miten tämä Paytrail eroaa Checkout palvelusta?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jonne Jonnela
2014-02-11 14:44:14

No ei Ville näköjään tiedä kun ei osaa vastata.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2014-02-11 20:24:12

Tämä on ville tolvasen blogi. Paytrailin ominaisuuksista kannattaa kysyä yritykseltä nimeltä paytrail.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.