Terho Puustinen ja Mika Mäkeläinen: Myönteisyyden oranssi voima

28.05.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Terho Puustinen ja Mika Mäkeläinen: Myönteisyyden oranssi voima

 

Itkin. Nauroin. Luin aamuun asti. Sain uskomattoman paljon henkistä voimaa. Paras vertaistuki tähän hetkeen.

Kiitos. Kiitos paljon.

Taivas+helvetti-kirja on saanut huikean vastaanoton lukijoilta.

Yrittäjyyden voimasta poikkeuksellisen avoimesti kertova kirja on kasvanut ilmiöksi, vaikka se on ollut myynnissä vasta viikon. Kirjan saitti taivasjahelvetti.fi kasvatti viimeksi kuluneen viikon aikana suosiotaan Suomen toiseksi nopeinta vauhtia. Media raportoi asiasta aktiivisesti ja innostuneesti. Kirjakaupat joutuivat paikoin myymään eioota.

Kahden tunnin kuluttua tämän blogin julkaisemisen jälkeen lähetämme medialle tiedotteen, jonka mukaan Taivas+helvetin kustantaja One on One Publishing teettää kirjasta jo tänään toisen painoksen, jonka koko on ensimmäisen tapaan peräti 11 111 kappaletta.

Tuskin koskaan tietokirja-alalla on otettu näin suuria ensimmäisiä painoksia ja vieläpä näin nopeasti. Selitys saattaa löytyä linkistä avautuvasta videosta, joka kiteyttää hyvin Taivas+helvetin tunnelman.

Kirja? Tietokirja? Mikä One on One? Mitä helvettiä on tekeillä?

Meillä ei ole suurten kustantajien mahtavia resursseja eikä lukuisia kanavia. On vain kaksi taipumatonta yrittäjää, suuri unelma ja somen voima.

Taivas+helvetin päätavoite on 60 000 kirjan lahjoitus koulunsa päättäville nuorille, joiden tulevaisuutta varjostaa jo 30 prosenttiin kohonnut työttömyys. Yksi kirja maksaa noin 30 euroa, mutta sillä saa kaksi kirjaa: toinen jää ostajalle itselleen ja toinen lähtee nuorelle.

1+1. Me teemme sen yhdessä. Tämä on tavattoman innostava missio. Taivas+helvetin somelaisten porukassa kaikkien panos on tärkeä ja kaikki voivat vaikuttaa. Kohtalo tottelee tekemistä ja mahdoton muuttuu mahdolliseksi.

Me kirjan tekijät toivomme, että Taivas+helvetin oranssi voima siirtyy kirjan ja somen kautta mahdollisimman moneen suomalaiseen. Voimistuvat ihmiset ovat onnellisempia kuin voimattomat tapaukset. Hallinnan tunne kasvaa. Suoritteiden määrä ja laatu nousee.

Huimaa. Onko mahdollista, että yritteliäiden suomalaisten elämästä kertova myönteinen kirja nousee myydyimpien teosten listoille maassa, jonka julkista keskustelua leimaa hiostava synkkyys?

On se. Olemme yhdessä tekemässä ihmettä, jonka vaikutusta emme pysty vielä arvioimaan. Meillä on kuitenkin sellainen tunne, että olemme ehkä onnistuneet koskettamaan jotakin hyvin tärkeää:

Fiksut suomalaiset ovat kyllästyneet kyyniseen kielteisyyteen ja haluavat kääntää sille selkänsä. Myönteisyyden kaipuu on kuplinut vuosien ajan pinnan alla ja odottanut sopivaa tilaisuutta.

Voimalle syntyy aina vastavoima ja myrkylle vastamyrkky. Liity sinäkin mukaan oranssiin liikkeeseen, joka taistelee innostavamman Suomen puolesta.

Taivas+helvetti sytyttää voiman ja uusi yhteiskunnallinen yritys The Pop-up Company muuntaa energian tekemiseksi. Tänä vuonna tullaan näkemään poikkeuksellisia tekoja nuorten puolesta ja vähän muidenkin.

Elämät voivat muuttua. Suomella on toivoa, paljonkin. Ja se video vielä tässä http://vimeo.com/66370725

@tpuustinen & @mikamakelainen

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Aki Vänni (@VnniTwt)
2013-05-28 05:44:44

Hyvät Herrat, tämä kevään olen seurannut somessa taivaltanne kohti kirjan julkkaria ja oranssin yrittäjyyden vallankumouksen alkua. Ja miten hienoa sitä on ollut seurata ja saada voimaa itsekin.
Tämä on aivan käsittämättömän hieno yrittäjyyden nosto teiltä ja näiltä upeilta yrittäjiltä joista harva kansalainen tiesi aikaisemmin yhtään mitään.
Aivan huippua. Tähän jos johonkin kuluu häsärit #henkinenfanfaari #yläviis. Kiitos.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-05-28 06:08:52

Komppaan Akia ja aloitan myös: Hyvät herrat, kiitos tästä! Olette toteuttaneet ja puhutte asioista joita muut ovat haaveilleet. Me tarvitsemme enemmän tekemistä ja vähemmän puhetta. Liityn mielelläni tähän jengiin ja tulen talkoisiin. Fanfaaareja on syytä puhaltaa niin että keuhkot repeää. Fantsuu!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-28 06:35:35

Tässä on vahvasti kyllä sellaista "Sisun paluu" tunnelmaa... Ehkä suomalainen sisu herää ja tulee takaisin. Sitä mäkin visioin ihan videolla.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Terho Puustinen
2013-05-28 06:48:28

Kiitos Aki & co! Parasta tässä on se, että somessa voima kulkee kahteen suuntaan. Jaettu tsemppi antaa valtavasti virtaa. Urakka on totta kai valtavan suuri, kun asenteen vallankumouksesta puhutaan, mutta mikäs sen hienompaa kuin olla tekemässä jotain valtavaa sen sijaan että jupisee itsekseen maailman pahuudesta. #yläviis

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

JiiKoo
2013-05-28 07:16:21

Harvoin innostun mistään, mutta tässä kirjassa on jotakin..
.
Onko poliitikot ostaneet omansa?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-28 07:18:24

Hyvä Idea! Kuka sponsoroisi eduskunnalle?! Joku yritys? #eioolahjontaa

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Terho Puustinen
2013-05-28 10:54:13

Oransseja kirjoja on nähty jo yhden suuren edustajaryhmän kokouksessa, enkä yllättyisi, jos ne päätyisivät pian myös muiden edustajien käsiin:)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

JiiKoo
2013-05-28 15:02:17

Voisihan sitä muutamalle edustajalle ihan henkilökohtaisesti tuon kirjan lahjaksi ostaa.
.
Siinäpä seuraava potku tälle asialle. Eli johonkin vaan lista mistä voi valita kelle edustajalle kirjan ostaa. Ei käy niin että jokainen ostaa samalle edustajalle..
.
Saahan sitä nyt edustajille postia laittaa. Hyvän videonkin saa aikaan siitä kun postimies kiikuttaa kirjat eduskuntatalolle..

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Riikka
2013-05-28 11:23:27

Ihana kirjoitus, tuli kylmät väreet :)! Kun tuon kirjan vielä saisi käsiinsä jostain!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Nyyssonen
2013-05-28 16:29:48

Taivas+Helvetti alkoi seuraamaan mua Twitterissä keväällä ja katsastin, että mikäs tää on. Nimi herätti heti mielenkiinnon. Jaa, tarinoita suomalaisista yrittäjistä. Täähän voi olla mielenkiintoinen, ajattelin. Jaa, nää ajatteli jakaa näitä kirjoja valmistuville opiskelijoille. Hei hienoa, vihdoinkin jotain uutta suomalaisella kirja-alalla, mutta tuleekohan tästä mitään. Ketä noi kirjailijat on? En mä tunne. Mikä toi noiden firma on? Kato, eihän niillä oo edes nettisivuja. Taivas+Helvetti oli kirjaimellisesti mielessäni. Taivaallinen idea, mutta ei helvetti tästä kuitenkaan tule mitään. Ei ne saa tähän juttuun momenttia. Kiitos. On ollut ilo olla väärässä sen suhteen. Homma on lähtenyt täysin lapasesta. Ootte tehneet jotain, mitä kukaan, WSOY, Otava tai kukaan muu olisi rahalla saanut aikaan! Intohimo saa aikaan suurempia asioita kuin raha. Tarinat koskettaa syvemmältä kuin faktat.

Oon huomannut somen tuoneen jotain uutta, jota en ole meissä suomalaisissa ennen nähnyt esiin. Me taputetaan kaveria selkään ja sanotaan, että helvetin hyvin tehty. Nostetaan kaveria esille ja sanotaan, että kattokaa tätä. Tää on hyvä! Me myönnetään, että me ei tiedetä, mutta me otetaan selvää. Me mietitään, miten voidaan kaveria auttaa, eikä haluta siitä euroja tai kunniaa. Halutaan vaan tehdä yhdessä paremmin. Kiitos Terho ja Mika.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.