Onko mainonnalla tulevaisuutta?

18.05.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Onko mainonnalla tulevaisuutta?

VAROITUS – Sisältää useita kysymysmerkkejä ilman vastauksia.

Mihin mainontaa tarvitaan verkossa? Finnairin pilotin ottama kuva iltaruskosta tai kalatori Saigonissa on vain niin paljon räiskälemainontaa parempaa viestintää. Markkinointia eikä mainontaa. Stockmannin herkulliset tryffelikuvat Facebookissa saavat vieläkin veden kielelle. Parsaviikot taisivat olla jo, olisiko nyt kesäkalan aika?

Onko mainonnalla tulevaisuutta? Millainen se on? Mitä jos Audin ei enää tarvitse ilmoittaa uudesta automallistaan, vaan pelkästään vuotaa tietoa alan medioille, kerätä kiinnostuneita omaan verkostoonsa ja julkaista kiihottavaa sisältöä omalla tv-kanavalla tv.audi.com Autoa vaihtavat ja Audia harkitsevat löytävät sisällöt kyllä. Yksikään automalli ei pujahda kauppoihin tai kaduille ilman kohderyhmän rekisteröintiä. Autoja seuraavat ovat kyllä tietoisia. Tietämättömille löytyy mainontaa parempia ajatuksia.

En tiedä onko suurempi uhka mainonnalle verkossa sen arvon inflatoituminen vai yritysten halu luopua siitä. Kun markkinoinnista tulee palvelua, asiakaspalvelua ja vuoropuhelua kiinnostuneiden kanssa, mihin yksisuuntaista mainosta tarvitaan? Sanot että kyllä sitäkin tarvitaan ja tämä on kärjistys, mutta asiaa kannattaa silti pohtia. Mihin sitä oikein tarvitaan? Jos omistaisit firman ja saisit tehdä mitä tahansa, olisiko valintasi mainonta?

Googlessa maksetaan vain toiminnasta. Näytöt ovat toistaiseksi ilmaisia. Saat siis klikkejä ja kaupan päälle näkyvyyttä. Kauppalehdessä maksat jokaisesta tilaajasta. Minustakin vaikka en lehteä lue. Mediamyyjät ja –toimistot puhuvat kontakteista ja tavoittamisesta vaikka oikeasti lehteä ei ehdi lukea. Luettele 5 mainostajaa kauppalehdestä. Kerro 3 esimerkkiä hyvistä mainoksista Iltalehdessä. Muistatko yhtään? Miten mainonta voi olla tehokasta jos mieleen ei saa edes mainostajaa?

Ei mainonta mihinkään kuole. Markkinointi vain muuttuu. Asiakasta on tuettava sähköisesti koko ostoprosessin ajan. Itseäni harmittaa kun yritän ostaa kiuasta mökille eikä kukaan valmistajista kerro millainen kannattaisi ostaa 9m3 saunaan, mitä väliä kiukaan koolla on, mitä eroa materiaaleilla on jne. Typeriä sivustoja ja pdf-esitteitä. Ja pitäisi vielä lähteä johonkin kämäseen K-rautaan metsästämään myyjiä jotka eivät tiedä tuotteista. Sokerina pohjalla tuotteet ovat tilauksesta ja kestävät pari viikkoa. Armahtakaa ja tehkää se verkossa.

Mainonta on helpoin markkinoinnin ratkaisu. Ilmoitetaan jos vaikka joku innostuisi. Ainahan sieltä jotain tulee. Mainonta on myös osa populaarikulttuuria. Alan ihmiset ihannoivat hyvää mainontaa. Minäkin ihailen, harvoin vain kohtaan mitään keskustelemisen arvoista. Uusi A-mercedes puhuttaa muodoillaan, mutta markkinointi menee ohi. Ihmeellistä markettitouhua merkiltä joka kuitenkin lupaa haastavasti ”Best or Nothing.”

En näe markkinointistrategiaa jonka keskiössä on mainonta. En oikein sulata mainonnan roolia verkossa. En ehkä maksaisi näytöistä. Mutta uskon vahvasti hyvään markkinointiin. Mieti onko sinulla brändi jota on syytä markkinoida? Onko se niin hyvä että se kerää kävijöitä ja kokeilijoita kuin hunaja mehiläisiä? Mitä siitä puuttuu? Onko se relevantti käyttäjille? Kiteytä kilpailuetu. Kirkasta ajatuksesi. Luo jotain mistä voi julkaista joka päivä. Julkaise jotain jatkuvasti. Pidä yleisö jännityksessä. Mitähän ne nyt keksivät? Tee markkinointia äläkä vain mainosta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Kauko Niemi
2013-05-18 07:17:17

Näinhän se menee - taitaa olla myös, ainakin minun päässäni, että mainos netissä on enemmänkin spämmi kuin mainos. Kynnys klikata mainosta on valtavan korkea. Ja jos klikkauksen jälkeen oletusarvoisesti avautuu joku typerä tyrkytys, tai jopa pakotus antamaan jotakin tietojasi, jotta pääset eteenpäin, niin kynnys vaan kasvaa entisestään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-18 07:21:08

Pohdin juuri että mainostajien käyttäytyminen on myös liian hyvin ennakoitavisas. Atria aloittaa taas jonkun typerän grillausmainonnan joka valuu koko lihateollisuudelle. Ihan kuin suomalaiset eivät grillaisi kesällä? Pitäiskö niiden avata Atria pop-up asiakaspalvelu verkkoon kesän ajaksi josta kysy/vastaa 24h? pikku yhteisö ja vähän fiilistelyä? Ikuinen kesä 2013.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-05-18 07:38:25

Tuo pitää Kauko paikkaansa. minäkään en mielelläni klikkaa esim.google mainosta, koska sieltä yleensä avautuu pettymys, eikä informaatio. Sitä olisi mainostajan syytä pohtia. Useasti mainoksissa ei mietitä mitä kuluttaja oikeasti ajattelee ja haluaa. Mainostoimistoilla olisi pään katkomisten paikka jos sieltä ei saada aikaiseksi muuta kuin vanhan toistoa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tatu Patronen
2013-05-18 08:04:40

Hubspot hiljattain yhdisti totuuksia display-mainonnasta. Yksi esimerkeistä oli "You are more likely to survive a plane crash than click on a banner ad.". Ja silti vaikka mahdollisuudet saada klikkaus tuntuu olevan noin kaukana, niin kyllä se mainonta silti toimii. Ei sitä muuten tehtäisi. Onko se tehokasta? Joillekkin se on erittäin tehokasta, monelle ei. Zalandon mainontakampanja on hyvä esimerkki että se toimii. Ärsyttävät TV ja radio-mainokset tulevat ihan kokoajan mutta ne silti toimii.

Itse uskon 90% muuta markkinointia, 10% maksettua mainontaa markkinointisekoitukseen. En usko että mainonta tulee olemaan jatkossa se ensisijainen tapa mutta en voi myöskään kiistää sitä totuutta etteikö maksettu mainonta toimisi. Montako kertaa vuodessa lentokoneet tippuu alas? Siinä vasta prosentuaali onkin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tatu Patronen
2013-05-18 08:31:34

Jäi linkki jakamatta: http://blog.hubspot.com/horrifying-display-advertising-stats

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Riikka
2013-05-18 11:56:37

Hyviä kysymyksiä...tuli pieni olo. Ainakin yksityisyrittäjänä on vaikea tietää, mitä puuttuu, omaa työtä on aika mahdotonta arvioida, kuten varmasti moni tietää. Innostusta ja rakkautta on todella vaikeaa pukea sanoiksi ja kuviksi verkkoon siten, että siinä olisi joku punainen lanka. Se menee joka viikko hukkaan, varsinkaan, kun sitä keskustelua ei saa aikaiseksi, vaikka kuinka haluaisi ja yrittäisi. Onkohan 'verkko-karisma' samanlainen kuin fyysinen karisma? Siis ihmisellä (ajattelen, että firmoilla ei ole karismaa, se on ihmisillä, jotka siellä ulospäin näkyvät) tavallaan on sitä, tai ei ole?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ismo Tenkanen / Media Contacts
2013-05-18 15:44:05

Mitäs jos ensi kerralla mittaisitte sen mainonnan toimivuuden, sen sijaan että täällä spekuloisitte, toimiiko mainonta vaiko ei?

Jos käyttää 5 % mediabudjetista mainonnan tehon mittaukseen, saa vastauksen, miten mainonta toimi netissä.

Puhuminen klikeistä kuulostaa siltä, ettei ymmärretä, miksi mainontaa tehdään. Ei siksi, että saataisiin klikkejä. Vaan siksi, että saataisiin kauppaa. Mitatkaa siis kaupankäyntiä, ja sen yhteyttä mainontaan, älkää mainosnäyttöjä ja klikkejä. Ottakaa yhteyttä asiantuntijaan, jos omat eväät eivät riitä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Merja Ramo
2013-05-18 22:20:42

Oikein. Mutta kaiken A & O on se, että verkossa kaikkea voidaan mitata. Paino sanalla "kaikkea"!! Silloin mainonnallakin on pakko olla mitattavia tavoitteita. "Mitä voit mitata, sitä sinä voit johtaa." ~ "mitä et voi mitata, sitä et voi johtaa" Ei se kiukaan myyjä-yritys osaa tehdä oikeanlaisia sivuja, eli ei osaa vastata sinun kysymyksiisi siellä sivuillaan, jos ko. yritys ei koskaan ole selvittänyt sitä mitä termistöä sinä käytät => aloitetaan siis kertomaan niistä asioista mistä hakijat ovat kiinnostuneita- ja niin: vielä samalla kielellä. Mutta niin se vain on, että kukaan ei tule ovikelloa soittamaan vaan nyt on itse kunkin otettava lusikka kauniiseen käteen ja tultava sieltä jostain tähän päivään. Maailma kun muuttui jo - aika monta vuotta sitten.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Ruohomäki (@timo_ruohomaki)
2013-05-19 13:21:28

Eikä tässä vielä kaikki: Entä jos mainonnalta lakoaa mediat alta? Hesarin levikki oli viime vuonna 380.000 - entä jos se muutaman vuoden päästä on enää 100.000? Tai Maikkari ja Nelonen - entä jos ihmiset eivät enää käytäkään televisiota valmiiksi suunniteltuna ohjelmistona vaan hajoavat on demand -markkinoille? Mistä löytyy mediatoimisto, joka tuollaisessa maailmassa osaa kerätä megalanseeraukselle 1.000.000 kontaktia viikossa?

Jos Netflix tekisi TV-kanaville saman kuin iTunes teki levykaupoille, näille kysymyksille nähdään vastaukset jo parin vuoden päästä. Nykyisille toimijoille nuo vastaukset eivät välttämättä ole miellyttäviä. Se joka vastauksen keksii polkaiskoon firman pystyyn tai reivatkoon nykytoimintaansa. Voin kuvitella, että voita leivän päälle riittää.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ismo Tenkanen / Media Contacts
2013-05-19 21:16:35

>Entä jos mainonnalta lakoaa mediat alta?

Ei lakoa mediat, ne vain muuttavat muotoaan. Mainostajan on oltava siellä missä potentiaalinen asiakkaansa. Jos se eilen oli Hesari ja MTV, tänään se on some ja muu verkko. Miljoona kontaktia ei ole mikään ongelma viikossa, se tavoitetaan tarvittaessa lyhyemmässäkin ajassa. Välineet on, dataa on, eikä pelkkää mediasuunnitteludataa vaan myös dataa laskea toteutuneet kontaktit - ja niillä aikaan saadut myynnit ja liidit.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.