Ajatuksia arjesta ja tollevilvasesta

09.05.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Ajatuksia arjesta ja tollevilvasesta

Oivalsin, että olisin epärehellinen itselleni ja ajattelulleni jos en huomioisi tollevilvasta. Huomio tekee hyvää, hyvän kirjoittajan ”sparraus” auttaa näkemään oman kirjoitustavan maneereita ja haasteita sekä puhuttaa tällaisen ”julkisen” esiintymisen mielekkyyttä. Kritiikkiä kaipaankin, mutta parodian osuminen koko ilmiöön ja itse työhön oli yllätys. En arvannut sellaista ollenkaan. Hienoa.

On aikamoinen kunnia saada joku parodioimaan omaa päiväkirjaansa. Komediaa paremmin tuntevat pystynevät analysoimaan lajityypin ominaisuuksia. Paljon tolle laittaa aikaa ja energiaa tekemiseensä. Noilla lahjoilla ja energialla varmasti rakentaisi enemmänkin. Mikä vie miehen puuhastelemaan eikä rakentamaan jotain itselleen, lapsilleen ja koko Suomelle?

Pari kolme ensimmäistä olivat loistavia. Hyvää huumoria, kritiikkiä tolvaselle ja oivalluksia itse asioista, joissa sai pohtia mikä on totta ja mikä vitsiä. Bravo! Sääli että heti muutaman jälkeen kirjoituksista hävisi itse tolvasen käsittelemien asioiden substanssi. Odotin jännityksellä mitä Tolle keksii asioista joiden kanssa painiskelen päivittäin.

Arkeni on aika kiireellistä. Osittain ehkä kiireet juuri saavat tuntemaan, että tekemiselläni on jonkinlainen tarkoitus. Teen tällä hetkellä töitä kahden miljardiyrityksen, yhden mediayrityksen sekä kahden kasvuyrityksen kanssa. Verkostossani töitä tekee muutamista kymmenen ammattilaista tarpeiden mukaisesti. On muuten hiton hyvää jengiä.

Olen saanut pyyntöjä kertoa aitoja tarinoita ja keissejä joita Rooma saa aikaiseksi. Vähän nihkeästi suhtaudun asiaan. Miksi minun pitäisi päiväkirjassani todistella osaamistani tai laskutustani? Miksi hehkuttaisin asiakkaiden saamia asioita ominani? Eikö asiakkailtaan huomion varastavat konsultit ole juuri niljakkaimpia? Lisää kysymysmerkkejä tolvasen pauhaamisen tyyliin.

Ei yksi blogi edusta tekemistäni. Omassa blogissani julkaisen mitä haluan ja parhaani mukaan mitä minulta toivotaan. Arjessa on paljon tapaamisia, kirjoituksia, sparraussioita ja työpajoja. Niistä ja teksteistä, kuvauksista, tarinoista ja videoista Tolvasen ja koko Rooman arki muodostuu. Asiakassuhteemme ovat pitkiä. Muutamien kanssa jo yli kymmenen vuotta. Lisää toimeksiantoja tulee koko ajan. Ainakaan tällä hetkellä emme ole kasvamassa. Kannustan kasvua, mutta huonosti skaalautuvassa asiantuntijapisneksessä siihen on syytä suhtautua varauksellisesti. Toimin mielelläni kirurgin tavoin osana useampaakin sairaalaa. Ja eiköhän syksyllä kerrota vähän suuremmistakin kuvioista.

Käyn puhumassa, sparraan, järjestän avoimia tilaisuuksia ja kirjoitan. Saan paljon niin aineettomia kuin aineellisiakin asioita. Yritän osoittaa esimerkkiä tekemiselläni. Kiitos että moni on sitä innostunut seuraamaan. Muutosten savotat ovat niin suuria, ettei siinä paljon yhden miehen panos vielä vaikuta.

Keskustelin Päällikön kanssa noista sivalluksista, tölväisyistä. Totesimme että turhautumisten takana näkyy väsymys, uupumus ja niiden aiheuttamat ylimääräiset. Tulee ikäänkuin turhia jäähyjä kun paine kasvaa. Lupasin yrittää olla positiivisempi. Olen kirjoittanut paljon ns. 2020-juttuja (googlaa liiketoiminta 2020.) Kysyin Twitterissä pitäisikö niiden kirjoittamista jatkaa? Pitäisikö yrityksille tarjota vaihtoehtoja tai ideoita myös osittain mielikuvituksellisten kirjoitusten muodossa? Itse pidän niistä. Kukaan ei ole kommentoinut kirjoitusten tarvetta. Mitäpä jos sinä avaisit sanaisen arkkusi? Mitä minä täällä yksin huutelen?

Elämä on ja tuntuu. Kiitos kaikille osallistujille. Rock!

#V

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Pekka Tuominen
2013-05-09 07:57:25

Hyviä kopioidaan ja matkitaan, ilmiöt saavat osakseen "diipimpää shittiä" kuten nyt on tapahtunut, onnittelut ja tsemppiä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:46:45

Kiitos Pekka! näin näyttää olevan. Jännitetään tulevaa yhdessä! seikkailu. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Huttunen
2013-05-09 07:58:34

Kiitos Ville, kirjoituksiasi on ilo lukea..

Fiktiolle on tilaa, koska moni fakta ei mene tunteiden tasolle. Merkityksellisyys, omistautuminen, kutsumus - hyvät tarinat muokkaavat todellisuutta ja todellisuus on meille jokaiselle hieman erilainen.

Urheilua, musiikkia, tiedettä, taidetta, kulttuuria ja bisnestä. Suuria tunteita ja intohimoja.

Millainen todellisuus veisi meitä kaikkia eteenpäin?
Onni, ilo, toivo?

Voimaa Ville - rennosti, luovasti ja mailaa liikaa puristamatta yhdessä eteenpäin :-)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:48:08

Kiitos Ari! Faktat ja fiktiot. Kun kirjoitan fiktiota pyydetään faktoja ;) ja kun yritän esittää omia faktoja....

Olemme samalla asialla. Monimuotoinen, monipuolinen ja menestyvä taide, kulttuuri, yrittäminen ja liiketoiminta.

Eteenpäin! Päivä ja ongelma kerrallaan.

Terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Nyyssönen
2013-05-09 08:28:25

Niinhän se menee, että artisti itse päättää mitä keikalla soittaa. On varnasti monta, jotka kaipaavat.todistelua siitä, että osaat todellisuudessa muuttaa asioita ja että et ole pelkkä puhuva pää. Sitten on paljon meitä, jotka haluaa tietää mitä teet käytännössä, koska olemme uteliaita. Haluamme tietää miten yrityksiä muokataan digikelpoisiksi ihan käytännön tasolla. On luonnollista, että taikuri ei halua paljastaa temppujaan. itse tykkään, case-esimerkeistä, koska opin niistä eniten ja palvelevat minun oppimistapaa.

2020-jutut on hyviä luettavia. Laadukkaita.tekstejä, joiden eteen on nähty paljon ajatustyötä. Lisää niitä. Julkinen 'näin teemme 2020-yrityksen' olisi mahtavaa luettavaa.

Lisää pökköä pesään. Älä katso taustapeiliiin. Kritiikki ja ihon alle meneminen on hyvää. Love me or hate me. Just don't like me.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:49:43

Janne! Kiinnostuneita varten on tapaamiset, nollapalaverit, Tolvanen LIVE-esiintymiset jne. Toivottavasti ne riittävät? Vai pitääkö kaikki tarjoilla aamukaffelle... ;)

Ymmärän vaatimuksen ja miltä "puhuva pää" näyttää ilman kontekstia. Ehkä se on sitten kypäräkamera tai jotain sellaista.

Evankelistan työ on vaikeaa ja se on hyväksyttävä. Kiitos kun olet tukena. Sitä tarvitaan. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Harri K
2013-05-09 08:55:43

Ville, olen tainnut mainita asian jossain jo, mutta sanottakoon se vielä kerran, olet eräistä harvoista paikallisista blogeista joita seuraan tasaisesti, ja johon kommentoin, johtuen lähinnä siitä että visiosi selvästi ylittää sen kotimaisen tason jonka alapuolelle en omaa aikaani tuhlaa. En sano etteikö muitakin olisi, mutta eipä ole tullut vastaan, nähty ja kuultu on. Se mistä olet kaivanut ja muokannut kulttuurikäsimyksiäsi, en tiedä, mutta on tärkeää että teet tätä kirjoittamista ja viestin vientiä tulevaisuudessakin, nimittäin jos ajatellaan kokonaisuutta, kysymys ei ole siitä mitä TolleVilvinen kirjoittaa, vaan siitä että kuinka monta uutta Ville Tolvasta syntyy Suomeen joka päivä. Ei muuta kuin voimia ja tuhtia asennetta, let's get some results!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:51:09

Kiitos Harri aktiivisuudestasi. Ajatuksiasi on kiva seurata. Mukavaa kun sinullakin riittää virtaa jakamiseen.

Kiitos myös kohteliaisuudesta. Kyllähän tälläinen jaksaminen on luonteelleni vaikeaa mutta haastekin kiehtoo.

Palaute on tärkeää sillä se vie jaksamista eteenpäin! Ei kun myrskyä päin.

Terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikko Anttila
2013-05-09 09:42:37

Tykkäsin Jannen kommenteista erityisesti. Hänen mainitsemansa asiat ovat varmaankin juuri niitä, jotka blogin pariin ovat alunperin tuoneet.

Jos olisin Ylellä ja jalkani kirstun päällä, tekisin kanssasi aluksi yhden tuotantokauden sopimuksen keskusteluohjelmasta, jossa haastettaisiin Suomalaisia päättäjiä ja yritysjohtajia käytössäsi olevin metodein.

Ohjelmassa ei siis haastettaisi pelkästään yritysjohtajia, vaan esim. keskussairaaloieen johtoa.

Idis olisi kysyä, mitä edm. johtajat ovat tehneet organisaatioissaan "suuren muutoksen" eli digitalisaation vastaanottamiseksi vai ovatko tehneet mitään? Mikä saisi johtajat ja päättäjät ymmärtämään muutoksen merkityksen ja tärkeyden?

Siitä Ville seuraisi aitoa valtakunnallista keskustelua aiheesta, jota rakastat. Keskustelua jatkettaisiin luonnollisesti blogeissa ja somessa.

Ainiin. Ohjelman kiinnostavuus pyyhkisi ensimmäisen jakson jälkeen Hjalliksella persettä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:53:15

Kiitos Mikko! video, tv, tms. on ollut harkinnassa. Mutta vaatisi keskittymistä ja voimakasta harjoittamista.

Olen enemmän arkkitehti kuin evankelista. Tai ehkä se on hakusessa ;)

Joka tapauksessa asia on harkinnassa. Asiasta voisi käydä jopa keskustelua ryhmässä.

Yritän järjestää kesäkuulle kohtaamisen nille jotka eivät jaksa "luovaan päivään"

Siellähän on tavoite rakentaa jokaisen oma digiuniversumi yhdessä päivässä...

Jatketaan! pysykää kanavalla. Ilman jakamista ei ole kanavaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-05-09 11:08:43

Monella on varmaan hankaluuksia ymmärtää blogikirjoittajan motiiveja. Ikäänkuin kirjoittajan velvollisuus olisi kirjoittaa asioita joita lukija haluaa lukea. Kirjoittaja kirjoittaaa mitä haluaa ja lukijoita tulee jos kiinnostaa, jos kiinnostaa tarpeeksi kommentoidaan, kompataan,arvostellaan ja mitä vain tältä väliltä. Response on lukijan asia ei kirjoittajan, vaikka onhan se kiva lukea kun muut ovat samaa mieltä. On myös pitkän päälle raskasta olla kriittinen, mutta mitä keskustelua päänsilittelyllä saadaan aikaan? Koen itse kriittisyyden olevan rasittavaa, kun muutoksia ei tunnu tapahtuvan, mutta Ville pitää hyväksyä että joka puskapaloa ei ehdi sammuttamaan. Heikot toiminnot sietävätkin poistua antamaan tilaa fiksummille. Pidetään vaan huolta että pysytään jälkimmäisissä joukoissa. Pari hyvää sivallusta voi tehdä kuka vaan, mutta pitkäjänteinen aktiivinen toiminta vaatii ammattitaitoa ja ymmärrystä kokonaisuuksista. Onnea Tollelle alkavalla uralla, pitkä on tie tähdenlennolla kiintotähdeksi, ehkä liian pitkä. Villelle jaksamista. Keep up good work

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:54:34

Kiitos Timo! On hienoa kulkea polkua rinnakkain. En aio maailmaa pelastaa, enkä siihen pysty. Vaikeneminen ei ole myöskään enää kultaa.

Rock! kehittään tästä jotain suurempaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sakari Sainio (@sakariatwhat)
2013-05-09 11:42:47

Älä ala kertomaan asiakasjutuista. Ne kuuluvat asiakkaille ja jos kaikki on mennyt hyvin asiakkaat ovat ne usein itse ikäänkuin opastettuina keksineet. Tolle on aika väsynyttä.. ja siinähän näkyy avoimuuden ja jakamisen riski.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:55:39

Kiitos Sakari. olen kanssasi samaa mieltä tuosta jakamisesta. Kiitos että vahvistit. Jatketaan! ja koittakaa jaksaa kommentoida. Jaksan sitten minäkin innostua ja kirjata. kumarrus, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Sakari Sainio (@sakariatwhat)
2013-05-09 11:49:30

btw. tietenkin liiketoiminta 2020 juttuja pitää jatkaa, sehän on kulman takana jo.
Suomessa on vielä paljon toimialoja, joilla toimitaan samalla tavalla kuin 20-30 vuotta sitten, jätehuolto romubisnes ovat mainioita esimerkkejä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jari Heinonen (@jariheinonen)
2013-05-09 13:05:34

Juu, jatka ehdottomasti 2020 -juttuja. Suorastaan v...taa, kun ei saatu siitä meistä kertovasta -20 visiosta niin minkäänlaista kommenttia firman sisältä. Hämmennystä, epävarmuutta, pelkoa???

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-10 06:57:06

Kiitos Jari! 2020-juttuja on kiva kirjoittaa mutta vähän ne puhuttavat. Ei tule kommentteja. Tulee itselle pimeä olo, menikö tää ihan metsään?! voishan vaikka senkin sanoa ääneen että daa.....

terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marja Innanen (@Marja_I)
2013-05-10 10:31:46

Ville, jos joku tekee parodiaa niin nosta itselles hattua. Olet oikeasti liikauttanut jotakin. Oman "urani" huippuhetki oli kun Presidentin kanslia -ohjelma väänsi sketsiä Hyvinsyöjä -kampanjasta ja Halosen osallistumisesta siihen. Nolla budjetilla ja valtion "tylsällä" formaatilla tehdyllä kampanjalla koin saaneeni 100 x palkinnon. Hyväntahtoinen parodia on paras palkinto. Ja niin vaikea laji että sitä ei pysty kauaa jatkamaan... Tsemppiä jatkoon, ilo lukea ja OPPIA aina vain lisää kirjoituksistasi!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-11 05:53:06

Kiitos Marja! Tämäpä yllätävää, kiitos. En tiedä onko se hyväntahtoista vai vihaa... katsotaan miten etenee. mutta taidat olla oikeassa. Jotain vaikutusta on syntynyt! Kiitos! #sharingiscaring

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tatu Patronen
2013-05-11 08:08:08

En ymmärrä. Sanot että yrität osoittaa esimerkkiä tekemiselläni mutta samalla et tuo esiin asiakkaidesi saavuttamia tuloksia. Eikö nämä juurikin vahvistaisi sinun sanomaasi? Eikö nämä esimerkit juuri auta havainnollistamaan miten muutos vaikuttaa? Eikö juurikin tämmöiset samanlaiset esiintulot atlantin toiselta puolelta ole vaikuttaneet siihen että kirjoitat tätä blogia?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-11 08:15:21

Asiakkaiden tulokset ovat asiakkaiden omaisuutta, eivät minun. He päättävät mitä julkaisevat. Olen toki kirjoittanut mm. uudesta solitasta ja muistakin hankkeista joissa olen osallisena. En vain varasta huomiota asiakkaitani tekemisestä. kuka tahansa voi varata/ostaa aikaa ja keskustella ajatukstani, työkaluista ja tuloksista. Tervehtien! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-05-11 08:16:28

Ja omasta kokemuksestani; kyllä tämä lähti ihan turhautumisesta ja ahdistuksesta josta voit lukea blogin alkupäästä. Toki olen mm. brian solisia yms. seuraillut. En vain koe evankelistan tms. gurun viittaa omakseni. olen enemmänkin arkkitehti. Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.