Onko kaikki sattuman varassa?

27.04.2013 | Yrittäminen | Ville Tolvanen

Onko kaikki sattuman varassa?

Tänään on aika kiitollinen olo. Päivän Tolvasessa on käyty todella hyvää keskustelua niin Twitterissä, Facebookissa kuin itse palvelussakin. Muutama tunnustus annettiin Roomallekin. Opin jotain jokaisesta kommentista, jokaisen päivän tulokset, hiljaisuus ja palaute antavat jotakin. Olen innoissani.

Eräs konsultti ihmettelee ”valtavaa” uhraustani ajattelun levittämiseen. ”Pitäisi olla aivan valtava laskutus että tuollainen panostus kannattaisi.” Mitä helvettiä? Ei tämä mikään uhraus ole. Todennäköisesti urani parhaita päätöksiä. Olen huomattavasti tyytyväisempi mies kuin vuosi, pari sitten. Työn tekeminen ”avokeittiössä” ottaa vähän, mutta antaa enemmän kuin paljon. Ainakin minulle. Samalla kirjoittaminen on äärimmäisen terapeuttista.

On helpompi elää edustamalla jotakin. Tai en minä itse tiedä mitä edustan, mutta joku muu voisi kertoa mitä Ville edustaa. Eikä sillä edustamisella ole väliä vaan elämällä joka tuntuu. Ainoa uhraus on menetetty nuoruus, mutta se taitaa olla takanapäin muutenkin. Aina kun saan näitä ”sun kaikki aika menee kirjoittamiseen…” Kysyn mielessäni, että mihinkähän se sun aika menee. Vaikenen luonnollisesti.

Digitalisaatio, strategiat, johtaminen, markkinointi.  Siinä Tolvasen fokus? Olen yrittänyt pysyä irti lasten kasvattamisesta, parisuhteista, henkilöstöpolitiikasta ja matriisiorganisaatioista. Mielestäni pysyn niukin naukin ladulla. Aiheiden kombinaatio on vain Suomessa ehkä harvoin kohdattu. Tai samassa lauseessa käsitelty. Mielestäni strategialla ei ole mitään väliä jos tehtävät ja tavoitteet eivät avaudu asiakkaiden kommenteista eikä markkinointia tarvita jos se ei ole strategiaa vahvasti tukevaa. Luovutta strategiaan ja strategiaa luovuuteen. Siinäpä se Tolvasen resepti?

Palasimme tovi sitten puhumaan suomalaisesta kehittämisestä, hallitustyöskentelystä jne. Tuli mieleeni, aina kun kohtaa sen ”hallitukseen ei ulkopuolisia tarvita,” ja aito liiketoiminta on ”numeroita ja numeroita.” että kun nämä putkinäköisten ameebojen kommentit tuntuvat olevan maan tapa johtaa ajattelua, niin miksi kaikki sitten pitää jättää kaikki ihan vaan sattuman varaan?

Ilman aitoa kilpailuetua, -kykyä, siitä johdettua suunnitelmallista toimintaa ja brändäystä koko hanke on sattuman raiteilla. Kuskina istuu itse noppa. Kenellä on varaa jättää hyvin tekemättä? Olen riittävän hullu ymmärtämään määrätietoisen toiminnan merkityksen.

Ymmärrän kyllä arjen ankeuden. Meni Roomallakin liian pitkään saada uusi verkkopalvelu tehtyä. Sain aiheestä kysymyksiä, että mitä sää niinku oikeesti teet? No teen vaikka mitä ja kaikkea mikä tuntuu kiinnostavalta. Hymiö tähän.

Tunnistan ainakin tusinan Tolvasen aktiiveja. Kiitän teitä, on ollut kiva myös tavata livenä. Elämääni olen saanut uusia kasvoja. Kiinnostavia ihmisiä kiinnostavine ajatuksineen. Taisi olla Markku Tuomola jo aikaa sitten joka pohti äänen että ehkäpä se matka on se Tolvasenkin määränpää. Näin voi olla. Muistakaa kertoa mitä mun pitäisi tehdä. Ei jää oma tekeminen ihan sattuman kaupaksi. Voidaan sitten ”lopussa” yhdessä nauraen todeta että tuliko vai eikö tullut kuunneltua. 

Ps.. rönsyilevät ajatusvirrat ovat lauantaiaamuna paras tapa ”puhdistautua” viikosta ja tehdä jotain ihan muuta. Kuten vaihtaa talvirenkaita ja muuttaa maisemaa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jussi Koivusaari
2013-04-27 06:43:55

Huomenta vaan! Kaupungin puhtaanapitolaitoksen mielestä on ihan ok siistiä katuosuuksia kolmen koneen voimalla klo 7:00 la aamuna. No, ehtiipä enemmän. Olen seuraillut tuotoksiasi nyt vuoden päivät. Alkumetreillä ihmettelin itsekin panoksen ja tuotoksen suhdetta kiivaassa julkaisutoiminnassasi. En ihmettele enää. Homma toimii. Saimme "yrittäjäveljeni" Paassolan Samin kanssa herätyksen avoimeen dialogiin ja verkostoitumiseen muutama kuukausi takaperin. On tapahtunut radikaali muutos. Uusia huikeita ja hämmästyttäviä kontakteja syntyy viikottain ja ideat sinkoilevat. Tuntuu että mitään rajoja ei ole olemassa. Kaikki on kiinni rohkeudesta heittäytyä. Ja suhde rahaan täytyy perustua luottamukseen. Uskollinen kumppani seuraa kyllä rohkeaa lipunkantajaa.

Asia joka tässä uudessa avoimuudessa ja ideoiden ilotulituksessa huolestuttaa on fokus. Syntyykö siitä kaikesta hauskasta kohkaamisesta valmista? Itselläni on ainakin taipumus väsähtää alun innovoinnin ja rypistyksen jälkeen. Ja kypsät lypsylehmät synnytetään sinnikkäällä puristamisella. Mikä ratkaisuksi? Sir Branson on ratkaissut ongelman palkkaamalla uusiin vetoihin tiimin, joka puskee härän lailla projektia eteenpäin ja herra seikkailija siirtyy uusille laitumille. Onko tällainen malli oikeasti mahdollinen vai laiskan yrittäjän haihattelua? Sanotte mitä sanotte, taidan ainakin tunnustella maastoa Sir Bransonin tapaan. Yhtälöstä ei puutu kuin timantitkovat suorittajat ja ehkä hiukan pääomaa.

Kysyit mitä sinun pitäisi tehdä? Jatka samaan malliin ja kerro miten menee. Sen arvokkaampaa oppimateriaalia en äkkiseltään keksi. Niin ja vahvista se nollapalaverin päivä ( saatat kohta tarvita assarin ).

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:03:16

Kiitos.... Tulevaisuus on työpöydällä ;) Syksyllä tiedämme enemmän. Kiitos huolenpidosta ja aktiivisuudesta. Eiköhän meillä ole molemmanpuolisen nollapalaverin paikka. Ja kyllä - Tapanani on saada asioita valmiiksi. Muuten ei tule leipää pöytään. Terkut,

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-04-28 09:22:51

Innovaattorit eivät ole kovin hyviä säilyttäjiä. Innovaattoreiden pitää puskea viidakossa eteenpäin ja puutarhuri tulee perässä ja pelastaa mitä pelastettavissa on ja säilyttää polun puhtaana, Branson on ymmärtänyt omat vajavaisuutensa eikä edes yritä tehdä asioita jotka eivät ole omia vahvuuksiaan.
Se oppi riittää menestykseen

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Viikari (@pviikari)
2013-04-27 06:47:28

Et kuitenkaan malttanut olla kirjoittamatta, edes vähän. Nämäkin ajatukset laittavat taas purtavaa aivoille. En usko että Tolvasen lukijatkaan toivovat leveämpiä latuja, välillä voi siirtyä luistelu-uralle, mutta umpihanki onkin jo eri asia. Ainakin itse toivon, että kirjoitat siitä mikä innostaa ja vie sinua eteenpäin. Silloin kuulijanakin saan todennäköisesti enemmän.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:04:22

Kiitos. Täytyy pysyä uskollisena ajatuksilleen ja ajattelulleen. Luulin olevani antanut kaiken tälle viikolle. Aamusta oli vielä hyvä tulostaa viimisetkin pihalle. Nyt on renkaat vaihdettu, korvasieniä etsitty ja sauna kylpyvalmiina. Jatketaan!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Katri Manninen
2013-04-27 07:31:56

Hahaa! Nauroin ääneen uhraukselle.

Mun vastaus vastaavaa ihmettelijöille on että jotainhan tässä pitää tehdä kuolemaa odotellessa -- miksei sitten pelastaa Suomea stressiltä ja auttaa ihmisiä tulemaan pelottomaksi, kun se kerran on a) mahdollista, B) kiinnostavaa ja C) innostavaa.

Keep up the good work!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:08:32

Tää on mahtavaa! Katri - olet ilo seurata niin twitterissä, täällä kuin omissakin palveluissasi. Pohdin sitä videokirjeenvaihtoa. Tehdään tikusta asiaa! Rock! V ps. sharing is caring :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Terhi Majasalmi
2013-04-27 09:09:27

Viime kesänä, kun kirjoitin kirjaa, yksi henkilö totesi, ettei ikinä tekisi mitään, jos ei tiedä etukäteen, mitä siitä maksetaan. Viime vuoden kirjamyynnistä raha tuli tilille tässä kuussa, eikä tuntipalkalla pääse juhlimaan. Mutta se ei olekaan jutun juoni. Kirjoittaminen selkeyttää omaa ajattelua ja ihmiset pääsevät tutustumaan sinuun ihmisenä. Palvelun myyminen on pirun haastavaa ainakin minun mielestäni. Mietin tällä viikolla, että miten minä pystyisin näyttämään taitoni yhtä konkreettisesti kuin tankotanssin maailmanmestari omalla videollaan. Linkki tulee myöhemmin :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Terhi Majasalmi
2013-04-27 09:22:54

Täsä linkki. Huikee mimmi. http://www.ryhmaliikunta.fi/uutiset/24-tiukinta-voima-ja-liikkuvuusharjoitusta-mallia-nayttaa-maailmanmestari-oona-k/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:10:23

Kiitos! Kiteytit hyvin sen mitä olen yrittänyt sanoa. Kirjoittamiseni kohdistuu vähintään yhtä paljon itseeni ja itsetutkiskeluun kuin yleisöönkin. Sehän on avokeittiön idea. opitaan yhdessä - Sharing is caring.

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Eeva
2013-04-27 09:10:15

Jos meillä olisi enemmän tolvasia ja edes hieman vähemmän Konsultin tapaan ajattelevia, saattaisimme tehdä enemmän ja fiksummin rahaa. Jos koko ajan kovasti yritetään tiristää laskutettavaa eikä ajatella rennosti ja laajasti siitä mitä ollaan tekemässä tai tuottamassa, loppuu pian myytävä ja ideat, uskon ma. Ajatukset tuulettuu ja jalostuu kun niitä testailee, jakaa ja kuuntelee muita, erilaisia näkökantoja.

Kiitos Tolvanen, olet onnistunut luomaan hallitun mutta kuitenkin vapaan alustan miettimiselle.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:11:14

Kiitos Eeva! arvostan panostasi ja olin erityisen otettu kommentistasi kirjoitukseen Terveystalosta. Tieto siitä että jotkut välittävät, auttaa jatkamaan. Kerro jos voin jotenkin olla avuksi. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

piirimyyja
2013-04-28 09:25:26

Eevalla oli nerokas lause: AJATELLA RENNOSTI. Suosittelen kaikille, ei puskemalla tule kuin sairaseläke, mutta ajattelemalla rennosti vapautat pääsi turhasta lastista ja voit keksiä luovia ratkaisuja.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Nyyssönen
2013-04-27 09:17:36

Maailma muuttuu ja onneksi avoimempaan suuntaan. Ennen, kun tietoa oli rajallinen määrä tarjolla, kannatti pitää omista tiedon kultakimpaleista kiinni ja laskuttaa niistä asiakasta niin paljon, kun pystyi. Nyt, kun käytännössä kaikki tieto on löydettävissä netistä, ilmaiseksi on turha yrittää peitellä niitä kortteja, joilla pelaa. Vaikka Ville oletkin digiasioissa uranuurtaja Suomessa, on samoista asioista pystynyt lukemaan ison veden takaa vuosi, pari sitten. Se mikä tekee sinusta relevantin, ainakin minun näkökulmasta, on kokemuksesi ja esimerkkisi Suomen markkinoilta. Mukava lukea ajatuksista, joissa joka toinen esimerkkiyritys ei ole Apple. Tiedon voi jakaa kaikille. Harva sitä kuitenkaan itsenäisesti hyödyntää. Laihduttaminen on hyvä esimerkki. Netti on täynnä ohjeita kuinka syödä ja urheilla, jotta painonhallinta olisi helppoa. Silti moni tarvitsee itselleen personal trainerin. Sama pätee tässäkin asiassa. Voit kertoa mitä digitalisaatio on, kuinka luoda strategioita. Harva yritys niitä pystyy hyödyntämään ilman konsultin apua.

Panos vs. Tuotto. Siinä vaiheessa, kun ihminen tekee sitä, mitä rakastaa, ja joka on intohimo, ei paljon työtunteja lasketa. Uskon, että sun olisi helppo muuttaa sun lukijat rahaksi. Villen parhaat digivinkit 4,99€/kk. Tai koulutuksia, webbinaareja, ihan sama. Ihmiset varmasti ostais. Samoin kirja, josta et ilmesesti kovin innostunut ole. Olisiko sun blogilla 2000-5000 aktiivista lukijaa? Sen verran kirjoja ei ole paljon, mutta mitä tapahtuu, kun nämä ihmiset suosittelee sua omille ystäville? Voiko luvun kymmenkertaistaa? Ehkä. Suomessa bisnespuolella, kukaan ei ole ennen rakentanut tämmöistä aktiivista seuraajakuntaa itselleen. Eikä kukaan ole yrittänyt kuinka semmoisen voi muuttaa rahaksi. Uskon, että ihmiset ovat niin kiitollisia kaikesta mitä olet antanut, että he ilo mielin maksaisi suomalaisen riistohinnan 50€, sum kirjasta. Tai mihin sä edes tarvitset kustantajaa? Varmasti löytyy niitä, jotka sanoo, että tärvitset. "Se tuo uskottavuutta. Ne markkinoi sun kirjaa." Tarvitseeko digiaikana kustantajaa? Varsinkin, jos on itse rakentanut itsestä brändin? Brändi on valmis, markkinointikoneisto on valmis, asiakaskunta on olemassa, asiakkaat valmiita ostamaan. Tuote vain puuttuu. Miksi mä paasaan tästä kirja-asiasta? En tiiä.

Mitä Tolvanen edustaa? Nykyaikaa, avoimmuutta, muutosta. Välillä tuntuu, että kompassissa on monta neulaa tai se yksi heiluu monen samanaikaisen intressin perässä. Monta rautaa tulessa, riittääkö aika yhdellä miehellä kaikkeen? Ilmeisesti, ainakin yritys tuntuu olevan kova.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:12:22

Kiitos Janne! Mun alter ego. Tai fiksumpi versio Tolvasesta. Vaihtoehtoja on paljon, samoin mahdollisuuksia. Rakennetaan tulevaisuutta yhdessä. Päivä ja sana kerrallaan. "Soikoon sanan miekka uutta maailmaa tehdessä-"

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jutta Olli (@JuttaO)
2013-04-27 10:02:09

Mä vien aina sun kirjoituksista jotain arvokasta omaan maailmaani jossa ne lapsen ovat isossa osassa ...hyvät periaatteet ja toimintatavat eivät ole sidottu tiettyihin osaalueisiin tekemisessä ...mä hyödynnän Tolvasta häpeilemättä, myös siellä kasvatuspuolella ja toimii :) Kiitos Ville :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:13:11

Kiitos. Kuvasi ja aktiivinen vaikuttamisesi Twitterissä lämmittää päivittäin ;) Hienoa. Lisää tälläisiä naisia. Kiitos Jutta! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pasi Rautio
2013-04-27 10:45:50

Näitä konsultteja ja yrittäjiä löytyy yllättävän paljon joiden osaaminen on niin maailmanluokan salaisuuksia, että niistä ei uskalla kirjoittaa verkkosivuilleen edes niitä perusasioita.

Yrityksemme markkinointi on koko 4 vuotta perustunut sisältömarkkinoinnin varaan. Se on ollut pitkä tie, mutta tuonut juuri niitä asioita joita tavoiteltu. Asiakkaita ja oikeita ihmisiä asian ympärille. Lisäbonarina myös kirjadiilin.

Toinen vaihtoehto olisi ollut hakata rahaa loputtomasti mainontaan. Olisiko se tuonut samanlaista tulosta, en usko.

Suurin palkkio blogista, on palautteet joita saa turuilla ja toreilla ihmisiltä jotka ovat saaneet inspiraatiota ja lisää virtaa omaan tekemiseensä. Emme saaneet korvausta, mutta suomi sai. Jossakin joku yrityäjä ehkä menestyy paremmin.

Jannelle, kyllä suurvisiiri parantainen taitaa olla ensimmäisiä bisnespuolen blogimarkkinoinnin vetureita. Tai Positiivareitten Juhani Töytäri.

Yhtä kaikki. Hienoa että meitä "ilmaisen" jakajia syntyy lisää. Salaisuuksien konsultteja on jo ihan tarpeeksi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Nyyssönen
2013-04-27 11:27:47

Totta ja hyvin myös Parantainen on muuttanut seuraajat rahaksi. Hyvä, että huomautit.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:14:54

Parantainen osaa asiansa. olen vuosia nähnyt hänen tuloksiaan asiakkailla. Suositeltavaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Ruohomäki (@timo_ruohomaki)
2013-04-27 12:05:19

Se on kyllä jännä piirre että konsultti piilottelisi osaamistaan. Eihän konsultin osaamista ole mikään maaginen sanahelinä vaan kyky taluttaa asiakasta eteenpäin polullaan. Miten ihmeessä mikään mitä kirjoittaa sivuilleen tai blogiinsa vaarantaisi tätä? Asiahan on juuri päinvastoin.

Tosin parempi olisi ettei asiakkaat löydä Roomaa liian hyvin. Avokeittiössä uudet ajatukset juoksevat kuitenkin paremmin kuin Helsinki-Vantaalla tai Technopoliksen aulassa. Kaikessa näkemyspainotteisessa työssä suurin riski on utilisoida itsensä kokonaan asiakkaalle jolloin omaan kehittymiseen ei enää jää aikaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:17:26

Timo,

Ensin lämmin kiitos siitä että olet ollut pitkään mukana yhteisellä matkalla "tolvasessa." Muille tiedoksi että T on aivan ensimmäisiä ihmisiä jotka antoivat palautetta kirjoittamisestani. Ja kuten huomaatte - herran pää toimii. Terävää analyysiä. Ehkä tätä laskutuksen, parantamisen ja työmäärän suhdetta pohdin tuossa digiapostoli -artikkelissa. Voisin pysähtyä hetkeksi ja luopua laskutuksesta kokonaan. Luulen että se tekisi ajattelulleni hyvin. Toisaalta arjen ajatusmyrskyt ovat Tolvasen polttoainetta....pohditaan.

En ole unohtanut Rakkautta -ajattelua. Toivoisin joskus pääseväni tekemään moisen hankkeen vaikkapa musiikkitaloon tai muuhun järkevään kohteeseen. Tehdään jotain rakkaudesta asiaan. Jaetaan yhteisiä tuottoja.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 14:14:25

Kiinnostavaa! haluaisitko kirjoittaa Tolvaseen? Jakaa tämän kuvaamasi ilmiön? Anteeksi kun kysyn mistä firmasta on kysmys? Terkut, V ps. Parantainen aloitti varmaan kymmennen vuotta ennen mua. Lisää ihmisiä ääneen ja vaikuttamaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

http://www.tuplaamo.fi
2013-04-29 12:00:33

Oliko kysymys suunnattu minulle?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-29 13:06:17

viestit vissiin sekaisin... mikä kysymys?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

http://www.tuplaamo.fi
2013-04-29 19:57:43

Kiinnostavaa! haluaisitko kirjoittaa Tolvaseen? Jakaa tämän kuvaamasi ilmiön? Anteeksi kun kysyn mistä firmasta on kysmys? Terkut, V ps. Parantainen aloitti varmaan kymmennen vuotta ennen mua. Lisää ihmisiä ääneen ja vaikuttamaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-29 20:54:34

no sulle tietty! tuplaamo jne? kirjoita. Tervetuloa! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jaana Nyström (@JaanaNystrom)
2013-04-27 14:33:06

Ihanaa rönsyilyä!
Kiitokset taas päivän Tolvasesta. Uudelle yrittäjälle joka haluaa elättää itsensä erikoisosaamisellaan kirjoituksesi ovat kullan arvoisia.

Pistävät miettimään. Lievittävät angstia. Antavat uusia ideoita.

Hauskaa lauantaita kaikille!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-27 15:05:49

Tuskastakin nousee aina uutta. Se on evoluutiota. Maailman tärkein oppi!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Tuominen
2013-04-27 19:15:10

Do what you love!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Asko Rantala
2013-04-28 07:36:55

Eipä tässä tarvitse kertoa mitä sinun pitäisi tehdä. - Kun en osaa mitään uutta tarjota. Jatka vain samaan suuntaan. Ainoa vaara tässä keskustelussa on se, että jos olemme kaikista asioista kaikki samaa mieltä, niin tapahtuuko silloin uudistumista? Toivottavasti.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-04-29 13:12:13

Hyvä pointti! Pitäisi löytä rohkeampi tapa heittää myös vastaaksiai argumentteja... omalla nimellä. en minä mikään jeesus ole ja harvoin oikeassa. oppia kaipaan joka päivä! etsitään yhdessä! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.