Tom Brunberg: Suomalaiset podcastit

07.04.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Tom Brunberg: Suomalaiset podcastit

Toimitus: Tolvasen tehtävänä on rohkaista ihmisiä yrittämään ja ylittämään itsensä. Ohessa taas hyvä esimerkki rohkaistumisesta. Sain tämän viestin alunperin sähköpostina. Halusin jakaa sen muidenkin kanssa. Siihen Tolvanen sopii mainiosti. Jakaminen on välittämistä.

Ville Tolvanen kertoi blogissaan näkemyksiään Internetistä ja siellä esilläolosta.

Sisällössä oli paljon asiaa, vaikka se olikin vain pintapuolinen raapaisu useiden palveluiden käytön hyödyistä. Postauksen lopussa Ville oli myös lukenut koko tekstin äänitteeksi. Innostuin tosissani, koska olen viimeisen puoli vuotta käyttänyt lähes kaikki työmatkat podcastien kuunteluun musiikin sijasta. Kuuntelu on itselleni ainakin lukemista tehokkaampi tapa oppia, ja koska Päivän Tolvaset ovat täynnä asiaa, siirsin tämänkin välittömästi kuunneltavien listalle.
Mikäli audiosyötteet, eli podcastit, ovat täysin vieras asia, löytyy tarkempaa informaatiota esim. Wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/Podcasting. Lyhyesti, kyseessä on RSS tekniikan tyylinen syöte, jonka käyttäjä voi tilata podcasteja toistavaan ohjelmaansa ( http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_podcatchers ), ja kuunnella tallenteita missä ja milloin tahansa.
Hukuin hetkeksi puhelimeni podcast-listaukseen. Seuraamani Podcastit ovat pääsääntöisesti englanniksi. itseasiassa ainut suomenkielinen feedi on Jari Sarasvuon Yle puheen ohjelma. Oman alani tiimoilta kuuntelen podcasteja pääsääntöisesti verkkomarkkinoinnista ja -bisneksestä, ja tosiasia on että lähtökohtaisesti nämä kaikki tulevat pohjoisesta ameriikasta. Vaikka internet on välillämme yhteinen, usein tuntuu että kuunneltuja asioita ja oppeja on vaikea suhteuttaa 315 miljoonan ihmisen markkinoilta tänne 5 miljoonan kansalaisen perähikiään.
Missä ovat suomenkieliset podcastit, tai videoblogit? Ainakin yrittäjyys- ja bisnessektorilla on nykyään paljon tapahtumia, joissa ihmiset tuottavat jo laadukasta sisältöä. Puheita pidetään ja niistä opitaan, joten miksei niitä jaettaisi myös osapuolille, jotka ovat estyneitä olemaan fyysisesti paikanpäällä. Toki tapahtumista on nykyään tarjolla videota, mutta uskallan kyseenalaistaa hyödyn lavalla edestakaisin puhuvan henkilön katselemisesta. Ehkä tätä mahdollisuutta ei vielä ole täysin ymmäretty, eikä sitä siksi osata hyödyntää. En voi puhua kuin omasta puolestani, mutta uskon että kaikki tuntevat olevansa enemmän läsnä kuunnellessa toista, kun esimerkiksi sähköpostia lukiessa. Internetissä läsnäoloa hehkutetaan ja ylistetään, mutta siitä hyödynnetään pääsääntöisesti vain formaatilla joka on jopa 5000 vuotta vanha.
Teknisesti ratkaisuita löytyy jo laajalti, WordPress osaa luoda feedin lähes automaattisesti, ja varmasti kaikille muillekkin alustoille löytyy ratkaisut. Lisäksi tarjolla on palveluita kuten www.podbean.com, jota käyttää sivujensa mukaan jo yli 600 000 podcastaajaa.
Lopuksi voisin myös kysyä itseltäni, miksi en tehnyt tästä kirjoituksesta audiota? Ehkä ensikerralla toiminkin näin, koska koen puhumisen helpommaksi kuin kirjoittamisen.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.