Täällä Päivän Tolvanen, Internet

19.03.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Täällä Päivän Tolvanen, Internet

Kohtaan päivittäin kysymyksen, miten Tolvasesta on tullut niin näkyvä. Totuus on, ettei se niin iso ole, mutta hyvä jos siltä vaikuttaa. Isossa kuvassa mittarit eivät silti tällä tavalla vielä värähtele. Kysymyksessä on yhä edelleen pienen porukan innostuksesta ja halusta jakaa hyvää verkossa. Ajatuksia, pohdintaa ja välillä vahvojakin mielipiteitä.

Vaikuttaminen verkossa lähtee sisällön, kanavien ja yhteisöjen syvällisestä ymmärryksestä. Täytyy tajuta, että jokaisella viestillä verkossa on hyvä olla vastaanottaja, sisällössä on syytä olla ideaa ja ympäristöjä, jossa joku suostuu viestejä jakamaan. Ilman jakamista verkostot ovat tyhjiä. Ilman toisimme verkossa ei synny mitään. Omien tietojeni, ajatusteni tai kiinnostukseni kohteiden jakaminen ei ole minulta pois, päinvastoin, kommentit ja verkostoituminen kehittävät ajattelua nopeasti. Kaikki hyötyvät ja synnytämme uusia ajatuksia joka päivä. Hyvät ajatukset saattavat synnyttää ideoita, ideat muuttaa maailmaa. Siinä hyvä syy jakaa ajatuksia.

Monet kuvittelevat onnistumisen verkossa pohjautuvan ”sisältöihin Facebookissa.” Voin vakuuttaa, että voit ladata vaikka kaikki asiasi verkkoon, eikä mitään silti välttämättä tapahdu. Verkon dynamiikkaa on ymmärrettävä paremmin. Ensimmäinen vaihe on ymmärtää löydettävyyttä verkossa. Ohessa muutamia huomioita vuorovaikutuksen luomiseen verkossa.

Oma verkko-osoite on erittäin tärkeä.  Kotisivuilla on vähän merkitystä verrattuna erilaisiin sosiaalisiin solmukohtiin. Silti hakukoneiden ja indeksoitumisen kannalta oma planeetta on elintärkeä. Oma nimi toimii erinomaisesti. Jos sinusta kuullaan tai ideoitasi halutaan etsiä, oma nimi toimii parhaiten. Voit myös harkita jonkinlaisen brändinimen rakentamista. Riippuu asiastasi. Ihmiset ovat aina kiinnostavampia kuin yritys. Suosittelen joko Perttiä tai Outotec:iä varaamaan www.perttikorhonen.com – osoitteen.  Joko tämän päivän tai huomisen tarkoituksiin.

Sisältö indeksoituu ja leviää parhaiten avoimissa verkostoissa. Näitä ovat mm. Youtube, Slideshare, Pinterest, Linkedin ja Twitter. Facebook on suljettu ja siksi monelta osin turhanpäiväinen. Kuka ja miksi käydä yrityksen Facebook-sivustolla? Tieto liikkuu verkossa vertikaalien ohella horisontaalisesti, esim. Twitteristä, Pinterestiin ja sielä .comiin. Dynaaminen sisältö lisää uskottavuuttasi hakukoneissa. Niiden mielestä liikkuva tieto on tärkeää.

Asiaa on vaikeampi kirjoittaa auki kuin kuvittelin. Jatkan silti ja yritän konkretisoida vaikka joskus livenä. Useampi solmukohta on paljon synergisempi kuin kotisivu ja google. Tarvitaan tiedon porautumista useisiin eri palveluihin, jakamista ja kommentointia. Ilman dynamiikkaa tiedosta tulee staattista ja kuollutta. Jos et onnistu luomaan sisältöjä joka liikkuu, sinusta tulee verkon mielestä liikkumaton. Vaateyhtiö Turo Tailor on sisällöllisesti niin ”kuollut” että, aikoinaan kirjoittamani testi ”onko Turo Tailor kuollut” indeksoituu vieläkin erinomaisesti synnyttäen liikennettä blogiini.

Pelkkä Facebook ei indeksoidu mihinkään. Siksi pidän sitä vahvasti toissijaisena kanavana. Kiinnostavimpia ovat ainakin minun ajatuksilleni Slideshare, Youtube ja Pinterest, Twitter on ohittamaton. Päivän Tolvasen kasvaessa liikenteen lähteet laajentuvat jatkuvasti. Hakukoneet, suora liikenne, Linkedin, Facebook ja Twitter tuottavat tasaisesti kävijöitä. Siitä siis näkyvyys.

Hakukoneet suoltavat sinulle henkilökohtaisen hakutuloksen. Pyysin tuttuja verkossa kertomaan mitä Ville Tolvanen-haku tuottaa heille. Lista taisi olla kaikille identtinen Linkedin tai .com kärjessä, sitten Twitter, Facebook, Pinterest & muut. Kiinnostavinta lienee se, että vaikka villetolvasia on Suomessa useita, ensimmäinen hakusivu taitaa olla allekirjoittaneen täyttämä.

Päivän Tolvanen on opinnäyte suuremman brändin, ilmiön tai yrityksen luomiseen, ehkäpä mediayrityksen pelastamiseen. Uskon ymmärtäväni miten näkyvää brändityötä, vaikuttamista voi tehdä lähes ilman budjettia. Matka on vasta alussa ja verkko muuttuu koko ajan. Siksi yritän syventää ymmärrystä ja oppia jotain joka päivä. Haasteena suuren sisältömäärän kanssa on pitää huolta laadusta. Yhden miehen toimitus ei ihmeisiin pysty. Siksipä jatkan haaveilua globaalin brändin, yhteisön tai median pystyttämisestä. Olisihan se kiva kun olisi edes vähän rahaakin.

Tolvasen 350 sisältöä on nähty nyt 130 000 kertaa. Paljonko sinun brändilläsi on näkijöitä, kokeilijoita ja seuraajia? Ja paljonko kulutit niiden saavuttamiseen rahaa? En tiedä ovatko lukuni hyviä, mutta kiinnostavaa olisi niitä vertailla.

Ps. Tekemällä yhden pienen asian joka päivä, syntyy vuodessa vuori. Kolmessa vuodessa Kilimanjaro ja kymmenessä vuodessa aivan liikaa.

Ps. Sain ehdotuksia tehdä myös äänitallenteita. Sama saneltuna puhelimeen… Toimiiko? vähän alavireinen? Itse ei kehtaa kuunnella. Päivän Tolvanen

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

piirimyyja
2013-03-19 07:42:05

Olet oikean asian jäljillä Ville. Olet toteuttanut yhden miehen Ihantalan ihmeen, joka on kunnioitettavaa, valitettavan työlästä ja toivottavasti henkisesti palkitsevaa. Tähän voisi laittaa lihaa luiden ympärille. Vaatii lisää tekijöitä ja konkreettista tuulta purjeisiin sillä tähän lisättynä ansaintalogiikka voisi luoda mielenkiintoisen yritystoiminnan

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 15:00:57

Eläköön ihantala! vaikka yhdellä miehellä. työlästä tämä ei ole. hauskaa enemmänkin. kuten olen kirjoittanut suurin osa jutuista menee asiakaskäyttöön. tämänpäivänenkin yhteenveto asiakkaalle...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Marita Råman
2013-03-19 08:30:40

Kiinnostaa missä ajassa sait tuon 130 000 käyntikertaa ja miten määrität "Tolvasen 350 sisältöä" ? Tarkoitatko sillä yhden tekstin tuottamista sivulle? Täytyypä tutustua Pinterestiin. Omaa nimeäni en tahdo brändätä, koska samannimisenä Facebookissa seikkailee vaalea blondi, kun minä olen tumma ja tulinen ja firman sivujen päivityksen lisäksi huvittelen omilla kotisivuillani. Hakukoneita on perhe joskus kokeillut nimelläni ja aina kuuluu hilpeä nauru. Ehkä brändin muutos olisi tarpeen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:59:24

350 blogipostausta. 18kk. luvuissa ei ole linkedin facebook jne. näyttöjä. eli voit ehkä kertoa 130 teur kolmella. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nella Samu (@NellaSamu)
2013-03-19 08:53:35

Koska sisältö oli ennakkoon tuttu, niin tämä oli tänään mielekäs kuuntelukokemus. Kyllä sä voisit tehdä aina myös audioversion. Voi hetken lepuuttaa silmiä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 09:08:49

pitäis varmaan löytää siihenkin sopiva rutiini. toi lentokentällä ähinä ei ehkä ihan paras ympäristö... V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nella Samu (@NellaSamu)
2013-03-19 09:46:10

Entä jos et edes pyrkis siinä rutiiniin? Eikö taustahälyt ja ähinät tuo siihen kuitenkin enemmän ulottuvuuksia? Ei mene liian tekemällä tehdyksi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:57:55

kiitos. hyvää ajattelua. ehkä sekin live. tai "bootleg" kellariäänityksiä. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:58:50

pitäiskö tolvasen tehdä terapianauhoja toimistossa työskentelville :) jaksaa jaksaa jaksaa jaksaa

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Tuominen
2013-03-19 09:39:43

Hyvä Vilpuri! Äänitallenne toimii. Vielä, jos saisit sen play -painikkeen suoraan tälle sivulle niin olisi perfect.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:58:15

ah! kiitos. täytyy hakea teknistä apua ;) V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Nyyssonen
2013-03-19 10:03:32

Hyvää pohdintaa verkon toiminnasta ja menestyksestä. Itse määrittelisin menestyksen seuraavasti:

1. Puhutteleva sisältö

Verkko on täynnä sisältöä ja laadukaskin sisältö kilpailee samasta ajasta kaikkien pörröisten kissavideoiden, TV:n, uutisten, lehtien ja muun sisällön kanssa. Jotta sisältö erottuu kaikesta hälinästä internetissä, sen täytyy olla laadukasta ja sen täytyy puhutella kuluttajaa.

2. Sisällön kohdentaminen

Lähestulkoon kaikki kirjoitukset on kohdennettu tietylle kohdeyleisölle, joka jakaa sitä omalle sosiaaliselle piirille. Kohdennettu tieto netissä voimistuu, kohdentamaton tieto katoaa hälyyn.

3. Sisällön markkinointi

Kuten mitä tahansa tuotetta tai palvelua, myös sisältöä pitää markkinoida netissä. Mitä enemmän aikaa ja vaivaa käytät fiksuun markkinointiin henkilökohtaisesti sosiaalisissa verkoissa, sitä paremmin sisältö leviää. Harvalla meistä on valmiiksi olemassa semmoiset sosiaaliset verkot ja suhteet, että kerran nappia painamalla saavutamme säännöllisesti kiitettävän määrän lukijoita. Jos verkossa haluaa menestyä täytyy keskustella, keskustella, keskustella, kunnes on jutellut kaikkien kanssa, jota asia kiinnostaa. Ei kannata aliarvioida henkilökohtaisen markkinointityön merkistystä verkossa.

4. Säännöllisyys

Säännöllisyys on kaiken A ja O netissä. Säännöllisyydestä on muutama eri hyöty. Ensinnäkin päivän Tolvasesta on todellakin muodostunut päivän Tolvanen. Julkaisu, jonka ilmestymistä bittiavaruuteen odottaa melkein kuin ennen vanhaan Hesarin kolahtamista postiluukusta. #V on monen aamun puheenaihe Twitterissä. Sen lisäksi, että ihmiset odottavat päivittäistä julkaisua, on säännöllisyydestä myös muutakin hyötyä. Tutkimuksen mukaan mitä useammin näemme tietyn tuntemattoman asian, sitä enemmän me luotamme siihen. Mitä enemmän luotamme siihen, sitä varmemmin kokeilemme sitä. Säännöllinen sisällön julkaisu siis kannattaa.

5. Yhteisökeskeisyys

Vaikka sisältö olisi miten hyvää, mutta sitä ei kukaan lue, tai siihen ei kukaan reagoi millään tavalla, se menee hukkaan. Säännöllisyyden kautta päivän Tolvaselle on muodostunut vakiintunut lukijakunta, joka aktiivisesti kommentoi ja jakaa tekstejä. Vaikka Ville onkin pää äänenkantaja, on hänkin vain osa Tolvasen omaa egosysteemiä. Ehkä nerokkain liike Villeltä on ollut tuoda vierailevat kirjoittajat blogiin, jotka innokkaasti jakavat tekstejä omille sosiaalisille piireille ja näin päivän Tolvanen saa uusia lukijoita, joita ei välttämättä muuten olisi tavoittanut. Sharing is caring ja se näkyy lukija- ja kommentoijamäärissä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:57:15

Hyvä janne. ja todella hyvä veto laittaa omaan livex. Vieraillaan ristiin, rastiin ja joka paikkaan ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikkoa
2013-03-19 10:18:20

Aivoni indikoivat, että tämä on (ainakin itselleni) kenties arvokkain/paras kirjoitus Tolvasessa tähän asti.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:56:40

Hyvä. Parempaa tulee jahka opin kommunikoimaan ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikkoa
2013-03-19 10:40:27

Oliko muuten Suomen ensimmäinen blogiäänite kyseessä? En tarkoita että pitäisi pod-casteihin verrata tai muuta, vaan niin että blogaaja tekee äänitteen tekstistään. Legendaarista joka tapauksessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:56:17

en tiedä. yllättävän vaikea jengille on nähdä crossmedia yhdistelmiä tai hybridejä. radio + twitter, tv+face jne... jokainen ohjelma voisi olla oma solmukohtansta #TVOF

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Helmi Riikonen
2013-03-19 14:04:51

Viisaus, jonka itse ymmärtää pieneksi, onkin monesti suurta. Viisautta on antaa ja jakaa. Eikä se ole edes itseltä pois:) Hienoja ajatuksia ja oivalluksia, kiitos!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-19 14:55:31

Kiitos. avoimuus, aktiivisuus ja oppiminen. siinä omat avainsanani.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mika Aittamäki (@Aittamaki)
2013-03-19 20:56:25

Minä olen suuri rytmimusiikin ystävä. Kuulen rytmejä eskalaattorista, macin tuulettimesta, kahvinkeittimestä jne. Nykyään huomaan jo etsiväni taustahälyistä ja mekaanisista äänistä rytmejä. Ai mitä se tähän kuuluu? Internetissä on niin paljon sanoja, hölinää, blogeja, vihaa, rakkautta, paskaa ja kaikkea, mistä tulee sanojen mekaanista mölyä. Tolvanen toimi minulle kuin tuo rytmi. Sisällössä joku osui. Kun aika antoi myöden, luin seuraavan, kohta päivittäin, sitten tilasin. Ja nyt odotan. Erottautuminen hälinästä, sisällöllä ja riittävällä toistolla tuo rutiinia, rutiini pysyvyyttä, pysyvyys luo turvaa, turva saa palaamaan. Kuin hyvään kahvilaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-03-20 05:20:31

Kiitos. Olipas hienosti kirjattu. Arvokas prosessi, kiitos kun saan olla mukana siinä. Voimaa päivään!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Susanna Ojalehto
2013-04-28 23:38:31

Moi Ville, tässä aiheessa riittää jumppaamista sekä itselläni, että asiakkaideni kanssa. Mihin kaikkeen uskaltaa ohjata/kannustaa asiakkaitaan, jotta nämä eivät huku mediavirtaan ja homma pysyy mielekkäänä. Mihin heillä riittää resurssit (tekniset, rahalliset, ajalliset, sisällöntuotannolliset...)? Miten löytää kullekin asiakkaalle se luontevin tapa julkaista ja persoonalle ominainen sisältö, ja mikä lopulta riittää? Taloudellisesti, maineen ja tunnettuuden osalta, ajankäytöllisesti, mikä riittää?

Erityisesti pienyrittäjät ovat kovilla, kun oma aika on saatava riittämään työn suorittamiseen, myyntiin, markkinointiin, käytännön rutiinien ja arjen pyöritykseen, perheelle, ystäville ja (vähintäänkin) omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Ulkoistamiseen ei ole varaa, eikä se muutenkaan välttämättä ole paras ratkaisu. Sen sijaan on löydettävä aikaa uuden oppimiseen, kun välineet, tekniikat, tavat ja viestintäkulttuurin muutos vie meitä kuin tukkijätkää kohisevana koskena. Kun media-alan ammattilaistakin hengästyttää, niin miten huomioida ihan toisen tyyppisellä alalla toimivan rahkeet ja näkökulma?

Kasvoton yritys sisällöntuottajana ei ole kiinnostava, mutta minkä verran on syytä neuvoa yrittäjää olemaan mustasukkainen omasta ajastaan ja yksityisyydestään? Entä kiinnostaako ihmisiä (massaa) lopulta enemmän pintahäly, kuin syvät virtaukset? Viestien pikakulutus. Onko omalle mielenterveydelle hellivintä siis tarjota helposti vastaanotettavaa (ja unohdettavaa) hälyä vai julkaista paljaasti omaa ajatteluaan ja kokemuksiaan miettimättä kohdeyleisöjä, segmenttejä ja heimoja, ainakaan kovin tarkoin? Ja onko julkaistavan tuotoksen aina oltava pitkään kypsytetty, harkittu, valmis, kun kypsyttely ja ajatteluprosessi, vieläpä vuorovaikutteinen, on niin mielenkiintoinen seurattava?

Ihailtavaa rohkeutta sinulta on paljastaa omaa ajatteluasi ja samalla haavoittuvuutesi, kun nykyään on niin helppoa lytätä toista julkisesti raukkamaisten nimimerkkien takaa. Julkaisemiseen ei edes tarvitse osata käyttää välimerkkejä, perusteluista puhumattakaan, jokaisen aivopierunsa saa halutessaan ruudulle. Verkon täyttyessä saastasta, puhutteleva sisältö nousee helmenä. Ja ehkä se ei katoa bittiavaruuteen. Sitä ainakin tarvitsemme enemmän. Tsemppiä!

Ps. En saanut äänitallennetta toimimaan, mutta voisko tää olla sun seuraavaksi kokeiltava juttu? https://www.pheed.com/ :-)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.