100 000

18.02.2013 | Kasvu | Ville Tolvanen

100 000

Viime yönä ylittyi yksi blogiini asettama haamuraja. Blogin tekstejä on luettu satatuhatta kertaa (pageview). En tiedä miten asiaan pitäisi suhtautua. Ehkäpä avaan vähän ajatuksiani tästä ja tulevasta.

Kirjoittamiseni alkoi keväällä 2011 merkittävän turhautumisen häiritessä elämääni. Pohdin miksi toimintaympäristöni ja ajatukseni kulkivat niin eri suuntiin. Halusin myös kokeilla jotain uutta. Kirjoittamista en ollut koskaan kokeillut enkä koe osaavani sitä kovinkaan hyvin vieläkään. Päätin kirjoittaa rehellisesti. Päätin olla myös eri mieltä jos siltä tuntuisi.

Ensimmäinen kirjoitus luettiin ehkä 26 kertaa. Pitkään blogissa ei tapahtunut paljonkaan mitään. Joku viestintäkonsultti ehdotti lopettamista lukuisten virheiden ja ajatusvirran antaessa kirjoittaessa vähä-älyisen vaikutelman. Rakastuin kirjoittamiseen. Ajatusten jakamisesta avaruuteen tuli minulle tapa dokumentoida, jakaa, etsiä huomiota ja kehittää ajatuksiani.

Samalla halusin testata voiko ”kuka tahansa” vaikuttaa verkossa. Miten tieto liikkuu, miten tarinat lähtevät elämään, mihin sisältöjä kannattaa jakaa ja miten verkko toimii. Kiinnostavinta ovat ns. hitaat vaikutukset. Ne joista ei oikein vieläkään tiedä.

Kirjoittaminen on muuttanut ainakin työelämäni. Se on tehnyt siitä huomattavan paljon mukavampaa. Laittamalla osaamiseni ja näkemykseni avoimeen jakoon, tiedän ketkä inhoavat ajatuksiani, tunnistan vihamieheni ja löydän minulle sopivat yhteistyökumppanit.

Blogini on tähän mennessä tuottanut uusia ystävyyksia, kiitos! Merkittävän osaamispohjan sosiaalisesta mediasta, asiakkaita, lehtijuttuja ja pyyntöjä lukuisiin puheenvuoroihin. Eli toimii siis erinomaisen hyvin. Mielestäni kirjoittamisesta ei synny edes vaihtoehtokustannuksia, kun 90% jutuista käsitelee asiakkaideni asioita. Vien heille terveisiä kirjoitusten kautta. Paljon myös kyselen kommentteja ja ajatuksia ajatuksiini. Janoan hyviä kommentteja ja oppimista. Verkko opettaa ja on hyvä opettaja.

Paljonko on 100000? Mielestäni se on todella paljon strategiasta, johtamisesta, yrittämisestä ja kasvamisesta. Brändejä, markkinointia ja sosiaalista mediaa unohtamatta. Kirjoittaminen kirkasti yrityksemme uuden mission ”enemmän, parempaa ja vähemmällä” ja toimii merkittävänä markkinoijana. En koe myyväni, tuputtavani tai promotoivani palveluitani, mutta tottakai haluan tehdä mitä opetan. Mitä enemmän, sitä parempi.

Kirjoittamiseen ja blogin suosioon sopii samat lainalaisuudet kuin muihinkin julkaisuihin. Innostuuko lähipiiri? Lähdetäänkö juttuja jakamaan? Avainasemassa ovat juttuja paljon lukevat henkilöt. Jos he innostuvat tai suostuvat jakamaan juttujasi ne kyllä leviävät. On vaikea arvioida, mitä muut jakavat. Silti parhaana laadun mittarina pidän juuri sitä kuinka usein juttua jaetaan.

Minua on pyydetty kasvattamaan yritystäni, laittamaan maksumuureja kirjoituksiini tai kirjoittamaan kirjan. En ainakaan vielä ole innostunut. En koe edellisten asioiden edistävän sanomaani. Avoimuutta, aktiivisuutta, vastuuta ja uuden maailman rakentamista. Saisin varmasti kirjoista mainetta ja kunniaa, mutta pärjään kyllä ilmankin. Digiaikana kirjat näyttävät vähän elitistisiltä. Paljon riittejä ja porua muutaman tuhannen lukijan takia. Paljon kiinnostavampaa on katsoa mihin verkko vie. Kaukokaipuuni ei ole kadonnut mihinkään eli jos unelmista kysyttäisiin niin olisihan se hienoa aidosti myydä ja markkinoida jotain kaikille maailman ihmisille.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Mikko Anttila
2013-02-18 07:38:50

Olet oikeassa kirjan suhteen, mutta haluan silti ajatella että me lukijat voitaisiin joskus tulevaisuudessa vähän elitistyäkin "päivän Tolvasesta" ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-18 07:40:24

Kiitos Mikko! Lupaan pohtia asiaa. ... tajunnavirta on vaan helpompaa kirjata kuin kokonainen teos. ehkäpä pamfletti ajatuksia.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Toni Keskinen
2013-02-18 08:22:20

100K rajapyykki on joka tapauksessa komea saavutus!!! Blogin kirjoittaminen on mielestäni omien ajatusten kirkastamista ja pohtimista yhdessä muiden kanssa. Olet onnistunut siinä loistavasti! Kirjan kirjoittaminen on kokonaisuuden hallintaa ja oivaltamista samaan tapaan - hieman eri mittasuhteessa. Oma kirjaprojekti venähti kolmevuotiseksi ennen kuin luovutan käsikirjoituksen Toukokuussa. Kun rakensi punaisen langan erilaisten asioiden välille.. periaatteessa jokainen aihe oli kuin oma nauhansa, joista kirjana punoutui matto - kuten kirjoittajaparini Jarmo Lipiäinen sanoi. Se kasvatti ennen kaikkea itseä. Vaikkei kirjaa olisi koskaan julkaistu, työ olisi kannattanut tehdä ja kantoi todennäköisesti enemmän hedelmää kuin MBA-tutkinto olisi tarjonnut.

Kirjoittamisesta on tullut uudelleen pop blogien ja avoimen jakamiskulttuurin myötä. Omiin ajatuksiin on helpompaa saada sparrausta todella moninaisista intressi ja osaamispiireistä. Huono puoli siinä on se, ettei oppiminen näy todistuksina, hyvänä se, että 100K lukukertaa tekee todistamisen tarpeettomaksi :) Onneksi olkoon!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-18 09:34:47

Kiitos Toni! Seuraan työtäsi tarkasti ja odotan kirjaa kuin kuuta nousevaa. "Keep up the good work"

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Rainer Friman
2013-02-18 20:01:17

Tää oli eka kerta, kun kävin sivullasi. Mutta ei viimeinen!Pidän kirjoituksista, missä kerrotaan avoimesti omasta prosessistaan. Tunnistin itseni lähes joka riviltä, vaikka en ymmärrä työstäsi juuri mitään. Vasta opettelen somen käyttöä. Kirjoittanut olen lehtiin yli 20 vuotta ja 8 kirjaakin on tullut rustattua. Blogin pitäminen kiinnostaisi, mutta luovuus on ottanut pitempiaikaisen loman. Haluan rohkaista sinua jatkamaan kirjoittamista. Sinulla on selkeästi sanottavaa ja intohimoa! Ole rohkea ja kirjoita mitä ajattelet - älä sitä, mitä et ajattele. Se kun on muotia nykyään.Onnea seikkailuun!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-18 20:02:23

Kiitos! hienoa kun osallistut. Kannustus motivoi jatkamaan! Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Petra Sievinen (@petrasi)
2013-02-18 22:59:26

Onneksi olkoon, loistosaavutus! Tunnustan, että minulla oli aiemmin pienoisia vaikeuksia lukea tekstejäsi, mutta olet mielestäni kehittynyt kirjoittamisessa, siitäkin onnitteluni. Onko sävysikin muuttunut positiivisemmaksi vai kuvittelenko vain? Niin tai näin, pidän tyylistäsi ja ajatuksistasi kirjoitus kirjoitukselta yhä enemmän. Hyvä draivi, pidä toi!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-18 23:50:03

Kiitos. sepäs oli mukavasti sanottu. Yritän aina muistaa pysyä positiivisena ja nyt kun lukijoitakin on enemmmän on kohtuullista yrittää kirjoittaa vähän paremmin... Mukavaa kun viestit! terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Viikari (@pviikari)
2013-02-19 09:22:05

Löysin blogisi noin kuukausi sitten, ja jokaisen sen jälkeen tulleen postauksen olen lukenut ja lukemastani olen myös nauttinut. Tekstisi harvoin tarjoavat valmiita ratkaisuja, vaan laittavat omat aivot sitäkin enemmän töihin. Ja juuri tästä tässä blogissasi pidän, vaikka joskus tiukka postaustahti ylittääkin oman kapasiteetin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-19 15:16:16

Hienoa herättää ajatuksia - Kiitos. Sitä ehkä yritänkin, antaa jotakin, avata keskustelua, haastaa ja välillä pohtia parempaa. Toivon todella osallistumista ja olen kiitollinen jokaisesta viestistä.

Arkistosta voi seurata juttujen kehittymistä... aika vasta taisin postata top20 jutut. Terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nella Samu
2013-02-19 11:03:48

Satatuhatta on hirmuinen määrä. Onnea!

Luulisin sinun tietävänkin, että nostit esiin juuri niitä kohtia, jotka näen itsekin blogin kirjoittamisessa tärkeinä ja hyödyllisinä. Sanoin sen nyt kuitenkin uudelleen. Lisäksi kaikkien noiden mainitsemiesi pointtien lisäksi blogi herättää luottamusta. Sen kautta on mahdollista tutustua Villeen ja Villen ajatuksiin paljon lähemmin. Blogi kokoaa ajatuksesi yhteen paikkaan, ja lisäksi ne on muotoiltu monisanaisemmin ja siten ymmärrettävämmin.

Toivon, että et hautaisi kirja-ajatusta kokonaan, vaikka se tällä hetkellä elitistiseltä tuntuisikin. Aineistoa sinulta ei ainakaan puuttuisi.

Nyt! Jatka samaan malliin. Joohan?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-19 15:15:04

Kiiitos! se on paljon kyllä. Olenkin siitä aika tyytyväinen. Enpä huomannut noita asioita juttuja kirjoittaessani mutta näinhän se on!

Yritän pysyä rehellisenä ja aiheeseen sitoutuneena. Päivät ja tuulet tosin vaihtelevat.. Kirjoittaminen on hyvä tapa purkaa fiiliksiä.

Palataan tohon kirjaan. Ehkäpä löydän jonkun hyvän toimituspällikön...

Yritetään! juttua pukkaa.
V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.