#Twitterin aika

31.01.2013 | Markkinointi | Ville Tolvanen

#Twitterin aika

Milloin viimeksi törmäsit kiinnostavaan keskusteluun Facebookissa? Muistatko mainoksen tai promootion jota pidit hyvänä? Miten ystäviesi käyttäytyminen naamakirjassa on kehittynyt viimeisen vuoden aikana? Itse pidän kyseisen palvelun tulevaisuutta vähintäänkin epäselvänä. Tieto ei indeksoidu (=jalanjälkeä ei jää hakukoneisiin). Tieto ei leviä palvelusta toiseen (FB on suljettu), eikä tarinoiden sisällöistäkään tahdo jäädä muistoja jälkipolville.

Samaan aikaan Twitter-käyttäjien Pohjois-Korea Suomi on heräämässä tviittailuun. Ilmiö tuntuisi olevan rajussa kasvussa, vaikka omastakin lähipiiristäni palvelua käyttää vain murto-osa. Ilmiön tekee kiinnostavaksi se, että Twitter näyttäisi olevan ennen kaikkea tietotyöläisten nopeasti omaksuma tapa viestiä verkossa. Poliitikot, toimittajat, julkkikset ja muut sanavalmiit tviittailevat pitkin päivää. Toki Twitteristäkin löytyy paljon arvotonta avaruusromuakin. Mielestäni se on enemmänkin chätti kuin sosiaalinen yhteisö. Tai ehkä sekä että. Erinomaisen kiinostava joka tapauksessa.

Twitteriin ei pääse ”sisään” valitsematta ensin ketä haluaa seurata tai millä #-aihemerkeillä leimattuja aiheita haluaa kommentoida. Kannattaa valita riittävästi seurattavia hyvän uutismassan luomiseksi. Itselläni ”seurattavia” taitaa olla yli tuhat. Useammatkin televisio-ohjelmat, SM-Liiga ja monet muut reaaliaikaiset tapahtumat keräävät tuhansia tviittejä asioiden tapahtuessa.

#Twitterissä kommentoidaan tunnin, päivän tai viikon polttavia asioita ja aiheita. Suosittua ainakin omassa piirissä on median ja erityisesti viikonlopun Hesarin kommentointi. Itse pidän juuri keskustelujen avaamisesta, hyvien juttujen jakamista ”sharing is caring ”ja viihtymistä keskeisenä. Se että kaikki edellä mainittu valuu näyttööni iloisena sillisalaattina ei häiritse ollenkaan. En huoli siitä, keneltä viesti tulee vaan mitä se sisältää tai mistä kansa keskustelee.

Tervetuloa Twitteriin. Suosittelen aluksi keräämään itselleensopivia seurattavia. Twitterissä aktiivisia tietotyöläisiä ovat mm.

1.)  Poliitikot Suomessa, Usa:ssa ja EU:ssa.

2.)  Filmitähdet, bändit ja muusikot

3.)  Toimittajat, aktivistit ja etujärjestöt

4.)  Some-aktivistit, kuraattorit ja viestinnän ammattilaiset

5.)  Koomikot, julkkikset ja tv-työläiset.

Ilmassa on suuren Twitter –kevään tuoksua. #Sarasvuokin koki tammikuussa valaistumisen Twitterin koukuttavuudessa, Koomikoista Enbuske, Backlund ja Alizad ovat verrattomia. Julkkisten perässä mukana tulevat kohta massatkin. #Putouksen, #VoF;in ja Ylen:n ohjelmat tuovat ihmisiä mukaan viestimään verkossa ohjelmien aikana ja heti perään.

Twitterissä on paljon ominaisuuksia joita mm. Facebookista ei löydy, aihekohtainen haku, tuntemattomien ihmisten mielipiteet ja loputon uutisvirta ovat asioita, joita ainakin kaltaiseni median harrastaja arvostaa. Tervetuloa kokeilemaan, turha tuomita ilman omakohtaista kokemusta.

Ps. Paavikin taitaa Obaman ja muiden suurmiesten ohella olla mukana Twitter-ajassa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Susanna Lähteenmaki / Sonera
2013-01-31 16:15:12

Tällaista liikehdintää olen myös huomannut! On sitä läpimurtoa tässä jo jonkun verran odotettukin :) Tässä hyvä Twitter-koulutus, joka kylläkin on jo hieman vanhentunut, mutta Twitterin perusperiaatteet (#,@,RT jne) hyvin selitetty http://www.slideshare.net/linkola/twitter-koulutus

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-31 16:20:15

Kiitos tästä! Laitetaan jakoon...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-01-31 16:27:30

Aika hyvin Twitterin kulttuuria kuvaa se, että yritin reilu viikko uuden Hesarin jälkeen vielä herätellä keskustelua koko hankkeen onnistumisesta... sain vain vihaisia "kuka sitä enää jaksaa jauhaa" kommentteja...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tiina Vainio
2013-02-01 10:03:14

Komppaan ja tunnustan: olen hurahtanut Twitteriin! Olen löytänyt sieltä mielettömän määrän kiinnostavia ihmisiä (mm. erään Tolvasen) ja oppinut viimeisen puolen vuoden aikana enemmän asioita, kuin viiteen edelliseen vuoteen yhteensä! Se avasi maailman, jonka olemassa olosta en aiemmin tiennyt mitään. Ei haittaa vaikka kaikkeen ei ehdi mukaan, joka päivä ei vain kerkiä olemaan aktiivinen somessa. Twitter on kuin ison firman kahvihuone: satut paikalle tietyllä hetkellä ja osallistut siihen, mikä on sillä hetkellä ajankohtaista ja kiinnostavaa.

Kannoin korteni kekoon #Twitter-maniaan ja kirjoitin joulukuussa linnanjuhlien alla "Twitteriä taviksille"-jutun. Juttu on ollut oman blogini suosituin kirjoitus - lähes 500 lukijaa - mikä on aika hyvin tällaisen tuntemattoman taviksen tuoreelle blogille. Kertoo kyllä selvästä kiinnostuksen lisääntymisestä aiheeseen. Ilmassa todellakin on suuren Twitter-kevään tuoksua :)!

Tässä linkki juttuun: http://tiinavainio.wordpress.com/2012/12/06/twitteria-taviksille-viisi-vinkkiani/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-01 10:27:21

Kiitos hyvästä kommentista & linkistä! jaoin eteenpäin Facebookissa. Terkut!!! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tiina Vainio
2013-02-01 10:42:22

Wohoo tänks!! Luinkin seinältäsi aika erilaisia mielipiteitä aiheesta. No kaikki ei sovi kaikille eikä tarvitsekaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-01 11:47:19

Tärkeintähän olisi nimenomaan saada aikaiseksi keskustelua... on kivaa kun joku on oikeasti eri mieltä. niinhän se aina on!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-01 11:47:55

Yhteistä "kriitikoille" tuntuu olevan 50 seurattua ja 30 seuraajaa...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Susanna Lähteenmaki / Sonera
2013-02-01 15:37:02

Näin se menee. Nopeasti käsitellään asiat ja siirrytään seuraaviin mielenkiintoisiin aiheisiin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jan-Olof Eriksson (@jaoler)
2013-02-01 16:30:28

Kiitos tästä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Nella Samu
2013-02-02 22:37:38

Tunnustan, olin Twitter-vastainen. Liityin joukkoihin vasta tammikuun alusta. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että sosiaalisen median opettajamme julistivat vielä viime keväänä, että Twitter ei ole se juttu eikä siellä ole ketään. Tosin ei se ehkä vuosi sitten ollutkaan. Mistäs minä tietäisin, kun en ollut paikalla.

Viittasit Facebookiin tekstissäsi. Olen tullut siihen tulokseen, että itselläni on Facebookissa vääriä kavereita, koska eivät ikinä innostu keskustelemaan asioista. Itse taas en osaa innostua heidän ruokailuistaan, lastensa ruokailuista tai potalle oppimisista. Varmastikin tästä syystä rakastuin Twitteriin hyvin nopeasti. Facebook säilyköön suljettuna yhteisönä ystävien ja kavereiden kesken, mutta keskustelua siellä ei saa aikaiseksi millään.

Tiivistettynä voisi sanoa, että jos haluat parempaa lukemista ja keskustelua, hanki Twitter-tili.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2013-02-03 09:31:07

Mulla on sama ongelma. Kukaan ei kommentoi/juttele mun kans naamakirjassa jos en "pakota"

terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.