Valmis maailma

20.12.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Valmis maailma

Ihmettelen ihmisen halua hakea turvaa maailman nykytilasta. Jokaiselle aikalaiselle ja eri aikakaudella maailma on ikäänkuin valmis. Nytkin joku pitää allekirjoittanutta pimeänä, kun heitän ilmaan ajatuksen Facebookin tuhosta. En manaa, vaan totean vain, että valta verkossa on tähän asti vaihtunut noin viiden vuoden välein. Olin aikanaan lahjakas historian opiskelija. Muistona harrastuksesta kirjahyllyssä lepää palkinnoksi saamani Ydintrauma-kirja. Kultainen 80-luku. Silloin teiniä palkittiin muistoilla ydiniskuista.

Verkottoitumisessa on kysymys paikallisten resurssien yhdistämisestä globaalehin mahdollisuuksiin. Näemme jatkuvasti esimerkkejä muutoksesta arjessa, emme vain ajattele maailman muttuneen. Radio Monte Carlo haastaa radio Rockin, Tämäkin juttu jaetaan Amerikkalaisen Facebookin eikä vaikkapa STT:n juttuna. Jutun alkuperä lienee journalistien mielestä epäilyttävä. En taida olla journalistiliiton jäsen. Onnea matkaan ammattinne suojelemisessa. On parempi muuttua kuin sammaloitua. Muutosta todistamme päivittäin.

Verkottumisessa ja muutoksessa saattaa olla myös maaseudun tulevaisuus. Ilman isoa alkukirjainta. Maaseudulla on ihmisiä, aikaa, tiloja ja osaamista. Ideat puuttuvat. Miten ihmiset yhdistäisivät voimavaransa? Koko maailma on teoriassa kuulolla. Hillot voi myydä suoramyyntinä asiakkaille, entisöidyt autot E-bayn kautta takaisin Amerikkalaisille ja tiikkiä muistuttavat huonekalut Milanoon. Palvelut markkinointuvat kunhan ne ovat riittävän kiinnostavia.

Hyviä ideoita rohkeista avauksista näkee jatkuvasti. ”Hullut Kuopiolaiset” kirjoittivat kirjan gourmet ruoan valmistuksesta kahvinkeittimillä http://www.youtube.com/watch?v=DXY8wkSBG9Y. Lisää seuraa. Älä kysy onko se järkevää tai mahdollista vaan mieti onko sillä joku paikka maailmassa? Jos uskot jonkun muunkin uskovan ideaasi, pistä pökköä pesään. Tee ideasta totta. Idea ilman laadukasta toteutusta on turhaa. Siihen tarvitset meitä muitakin ihmisiä. Miksi et siis toteuttaisi hulluintakin ideaasi? Mikä on ihan pahinta mitä voi tapahtua? Voisiko maailma vaikka muuttua.

KATSO TÄMÄ VIDEO. Itselleni tuli melkein kyyneleet silmiin. Hieno pätkä. Mahtavaa matkustaa maailman toiselle puolelle, herkistyä ja nähdä kuinka ihmiset toimivat yhdessä uudella tavalla. Ja jakavat sen kaikille telluksen asukkaille. Tai ainakin niille jotka haluavat nähdä ja kuulla. https://www.facebook.com/photo.php?v=10200219041222887

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.