Hullun rohkeus

29.10.2012 | Liiketoiminnan kasvattaminen | Ville Tolvanen

Hullun rohkeus

Hyviä uutisia. Tunnen useita yrityksiä, jotka ovat vahvasti kasvattamassa, muotoilemassa tai kehittämässä uutta liiketoimintaa. Hyvä niin, ja mukavaa, että digitalisoitumisen ymmärrys paranee joka päivä. Huonot uutiset. Kehityshankkeet ovat niin vaativia, että ne täyttävät muutosjohtamisen tunnusmerkit. Muutosjohtaminen on vaativa laji, se vaatii mm. aitoa sitoutumista, ammattitaitoa ja kunnon resurssointia.

Jos haluat kehittää liiketoimintaasi uusille kohderyhmille, tuoda mukaan uutta palveluliiketoimintaa tai ottaa jättiharppauksia kasvuyrityksenä, olet johtamassa muutosta. Tilastojen mukaan muutos yleensä epäonnistuu, siksi toivoisin sinun pohtivan ja valmistautuvan asiaan ammattitaitoisesti.

Pidän itsevarmuudestasi, näytöistäsi ja osaamisestasi, mutta ymmärräthän tekeväsi muutoksen ohella uusia asioita, jotakin aivan ensimmäistä kertaa. Onko yrityksessäsi aitoa ymmärrystä kuluttajaliiketoiminnassa? Ymmärrätkö mitä markkinoinnin muutosjohtaminen vaatii? Oletko ryntäämässä palveluliiketoimintaan ilman asianmukaista suunnittelua, tuotteistusta, tavoitteita ja toimintasuunnitelmaa? Miten meinasit pärjätä uudessa markkinassa, uudella liiketoiminnalla ja vanhalla organisaatiolla?

Olen iloinen kun Suomessa uskalletaan. Olen kauhuissani kun näen suunnittelemattomuuden ja vähän sellaisen vedetään lonkalta meiningin. Meistä kaikista on kivaa olla länkkäreitä, mutta se taitaa olla yksi syy miksi suuremmat kehityshankkeet epäonnistuvat. Vedetään rohkeudella, mutta melkein hullun rohkeudella. Suomessa hullunrohkeus on hyve. On myös olemassa toinen vaihtoehto. Ammattimaisesti suunniteltu, johdetty, vedetty ja mitattu kehityshanke. Taidan olla riittävän hullu ymmärtämään suunnitelmallisuuden tärkeyden.

Olen oivaltanut hullunrohkeuden johtuvan vaikedesta hahmottaa mihin ollaan oikeasti ryhtymässä. Itse näen paljon erilaisia yrityksiä ja heidän yrityksiään. Olen vain kuumeisesti pohtinut miten saisin asiakkaan aidosti tajuamaan mitä kaikkea menestymisen ja onnistumisen puolesta tulisi tehdä. Ehkä täytyy vain näyttää, opettaa ja tarjota benchmarkeja, kieltäytyä hankkeista jotka ovat syntyneet epäonnistumaan. Tarvitaan hulluja ja rohkeutta. Hullun rohkeus on kivaa mutta ei kannattavaa.

Onnistuneen muutoshankkeen läpivieminen vaatii mielestäni mm. näitä asioita (muistilista slidesharessa).

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.