Rakenna brändisi verkossa

23.10.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Rakenna brändisi verkossa

Ajattelin paljastaa ”salaisuuksia” vaikuttamisesta verkossa. Omakohtaisia totuuksia tekemisen vaikutuksista tähän mennessä. Olen syksyn aikana kysellyt vuosikymmenen nuoremmilta verkon näkijöiltä, onko internet heidän mielestään vaikutuksiltaan nopea vai hidas media? Vastaukset ovat olleet ainakin minulle epämääräisiä, aivan kuten verkosta puhuttaessa yleensäkin.

Verkon ihanteet ovat avoimuudessa, nopeudessa ja vaikutusten mittaamisessa. Kävijät, klikkaukset, prosentit ja liikenne jättävät jälkiä heti syntyessään. Pitkäaikaisista vaikutuksista syntyy tolppia ja graafeja, niistä voi katsoa trendejä, mihin suuntaan käyttäytyminen etenee.

Merkittävä osa todellisista vaikutuksista jää analytiikan ulkopuolelle. Mitä muuta tapahtuu? Miten näkyminen tai vaikuttaminen hyödyttää liiketoimintaa lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä? Muuttuuko ympäristön suhtautuminen palveluntarjoajaan? Näiden vaikutusten mittaaminen vaatii vuosia.

Voin paljastaa vaikutuksia omalta osaltani ensimmäiseltä vuodelta. Vaikutukset ovat merkittäviä. Suurin vaikutus on se, että vaikuttaminen verkossa on selvästi muuttanut potentiaalisten asiakkaiden näkemyksiä allekirjoittaneesta. En halua puhua brändistä, koska en pidä itseäni brändinä. Mutta myynnin sijaan, sisään tulee yhteydenottoja. Usein kontakteja tulee myös niistä taloista joita olen käsitellyt kärkevästikin.

Asiantuntijat hymistelevät jutuille, mutta ylin johto näkee läpi karkean sanankäytön ja hyvän tarkoitusperän. Ville on rehellinen ja haluaa aidosti rakentaa muutosta. Villen ei tarvitse kalastella tai mielistellä, Ville uskaltaa sanoa ääneen. Harvoin kirjoituksia on syytetty harhaisiksi tai substanssia haukuttu heikoksi. Muutaman kerran on populistiksi mainittu. Sekin internetin pölyimurikauppiaan toimesta.

Asiaan Tolvanen, asiaan! Suurin vaikutus kirjoittamiselle verkossa on se, että useimmat asiakkaistani ovat seuranneet kirjoituksiani ja päättäneet ostaa jo ottaessaan yhteyttä. Myyntityötä ei tarvita. Pitää vain päästä yhteisymmärykseen työmäärästä, ajasta, laadusta ja hinnasta. Välillä kaikki eivät jaksa ymmärtää kuinka arvokkaita muutoksen johtamisen palvelut ovat. No jos kaikki ostaisivat, olisivat hinnatkin liian alhaisia.

Kerrataan. Vaikutus ei ole levikissä, yhteydenottojen määrässä, uusissa asiakkaissa tai liideissä, vaan mielikuvassa joka helpottaa kaupan tekemistä. Siis siinä mistä me oppikirjoista luemme. Toimimalla riittävän sinnikkäästi, tavoitteellisesti ja rohkeasti omalla tavalla syntyy mielikuva, josta jotkut pitävät, useat ohittavat ja harvat vihaavat. Mielikuva parantaminen vaatii jatkuvaa työtä ja kehittymistä. Irrallista markkinointi- tai brändityötä ei kannata tehdä. Tämäkin artikkeli menee asiakaskäyttöön. Tulipahan valmistauduttua taas seuraavaan palaveriin. Adjö!

V

ps. Älä vain jaa tätä viestiä verkossa, ajattele jos joku ystäväsi saisi tästä kipinän uuteen tekemiseen? Ajattele miten vaarallista se olisi. Pidä tieto itselläsi. Sisälläsi se ei ainakaan lisäänny.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Susanna Paloheimo
2012-10-24 08:08:58

Aika monta kertaa olen miettinyt, miksi jeesmiehille/-naisille maksetaan isoja konsulttipalkkioita. Eikö ulkopuolisen tehtävä olekaan ihmetellä, kysellä ja saada aikaan parannusta? Status quo ei värähdä joon kuiskailusta. Haastaminen on negatiivissävytteinen sana. Taitoa on se, että tekee sen toista arvostavasti ja antaa toisen säilyttää kasvonsa.

Ylin johto on minunkin kokemukseni mukaan se, joka arvostaa eniten kyseenalaistamista ja suoraan puhumista. Toimari tuntuu etenkin usein olevan aika yksin omassa organisaatiossaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-24 08:16:34

Hienosti lausuttu! Taidat olla liekeissä... Go SP! ja lisää tälläisiä älykkäitä huomioita...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.