Etsitään työtä!

23.10.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Etsitään työtä!

Olen tehnyt kasvun, strategian, muutoksen ja verkon kanssa töitä yli 15 vuotta. Kahlannut läpi yli 100 konsultointiprojektia. Nähnyt paljon muutosta, johtajuutta, kasvua ja strategioita. Olen yrittänyt rakentaa parempaa huomista hyvällä, pahalla, hitaasti, nopeasti ja sekavasti. Samalla olen ollut pääasiassa yrittäjä. Satumaisen huono johtaja. Jonkun mielestä ehkä ihan kohtuullinenkin.

Olen saavuttamassa konsultoinnin loppupisteen. Kalvot tulevat valmiiksi. On aika muuttaa toimintamalleja. Konsultoinnin rikkaus on siinä, että pääsee näkemään ja kokemaan paljon, isojen muutosten aitiopaikalle. Suurten asioiden äärelle. Konsultoinnin heikkous on siinä, että tekemiset valuvat hiekkaan. Parhaimmastakin kehityshankkeesta sulattaa aika tai seuraavat hankkeet varsinaiset timantit. Kulmat pyöristyvät olemattomiksi.

Digitalisoituminen lyö ennätysmäisellä tahdilla ja voimalla suomalaisia yrityksiä. Muutos näkyy kaikkialla, onneksi myös kommunikaation kanssa tekemisissä olevat ihmiset ovat huolissaan, tai luulevat ymmärtävänsä muutosta. Itse olen oivaltanut muutoksen suuruuden. Tarvitaan täysin uusi organisoituminen, toimintamallit, prosessit ja ajattelutapa digitaalisen maailman johtamiseen. Muutosta on pakko johtaa yrityksen sisältä. Koputtelen siis ovia. Etsin työtä muutoksen johtamisesta strategian, myynnin ja markkinoinnin osa-alueilta. Yritystä joka haluaa kapitalisoida digitalisoitumisen mahdollisuudet.

Muutosjohtaminen kestää mitä tahansa vuoden ja kolmen vuoden väliltä. Alle vuosi lienee liian vähän, yli kolme vuotta on liian pitkällä mille tahansa toiminnalle. Pidempi suunnitteluväli on ihmisluonnon vastaista. Ehkä parasta on tehdä tuhat päivää ja suunnitella toiminta vuosi kerrallaan.

Aika monet toimialat toimivat verkostomaisesti. It-kehittäjät tulevat sisään omien yritystensä edustajina määräajaksi, erikoislääkärit leikkaavat useammissa sairaaloissa, arkkitehdeillä on useampia eri tehtäviä ja journalistit ovat jo pitkään totutelleet pätkätyöhön tai vapaaseen kirjoittamiseen. Seurataan uuden maailman malleja ja istutetaan pala Roomaa osaksi omaa organisaatiota. Jaetaan mahdollisuudet ja riskit. Rakennetaan jotain pysyvää. Lopetetaan heti kun homma ei toimi. Lupaan lähteä päivän päätteeksi jos homma ei toimi. Tyytyväisyystakuun olen antanut asiakkailleni yli vuosikymmenen. Promille on tainnut jättää maksamatta.

Jos siis tiedät haluavasi parempaa tai janoavasi muutosta, ota yhteyttä. Täällä etsitään työtä digitalisoituvan maailman taistelukentiltä. Mielummin jotain millä valloitamme koko maailman, voidaan myös tehdä päivä, asiakas ja markkina kerrallaan. Tärkeintä on että asetamme riman niin ylös että jää jotain tuleville sukupolville kerrottavaa. Muutenhan homma menisi ihan päiväduunista.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.