Fazerin makea tulevaisuus

01.10.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Fazerin makea tulevaisuus

Onnea Fazer! Hienoa suomalaista osaamista, perheyhtiö ja merkittävää menestystä läpi vuosien. Aidosti positiivinen, osaava ja erinomaisen hyvä juttu. Niin hieno, että pähkäilen itsekin vielä suurempia menestysmahdollisuuksia.

Viime viikon Markkinointi&Mainonta listasi jälleen Suomen parhaat brändit. Fazerille tuplajättipotti. Hyvä niin. Tosin bränditutkimus ei taida mitata liikevaihtoa, kasvua, markkinaosuutta tai kannattavuutta, niin antiikkinen se on. Taidetaan kysellä mielikuvia. Olisi hienoa jos bränditutkimus huomioisi myös kaupallisen menestymisen. Suomesta löytyy varmasti useita läpimurron tehneitä tuotemerkkejä. Brändejä, jotka valtaavat markkinoita. Silloinhan brändityö näyttäytyy mitä parhaimpana. Yritys menestyy ja kukistaa kilpailijoita yksi toisensa perään. Luotetaan Fazerin menestymiseen, kansainvälisten esikuvien mukaan rahaa varmasti tulee ovista ja ikkunoista. Onnittelut myös Hasanille, jonka luulin jo hautautuneen.

Eräs asia pohdituttaa mieltäni kovasti. Kansainvälisten, lentokentiltäkin tuttujen suklaabrändien positointi. Lähes kaikki maailman kuuluisimmat suklaabrändit http://www.smashinglists.com/popular-chocolate-brands/ positioivat itsensä ennen kaikkea muistamisen, välittämisen ja lahjatavaroiden markkinoille. Valikoimasta, jakelutiestrategiasta ja positioinnista näkee, että ajatuksena on ”kun jotain tärkeää tapahtuu muista XYZ.” Juhlat, muistaminen, ihmisen elämän tähtihetket. Niissä jokainen hemmottelubrändi tuntuu haluavan olla mukana. Useammat palvelevat suoraan verkkokaupasta.

Miksi Fazerin Sininen on ennen kaikkea suklaata? Siis sitä itseään, pelkkää raaka-ainetta? Tuntuu että suomalaisessa jakelutiessa käydään kisaa kiloilla, kilohinnoilla ja pakkauksilla. Eikö terävämmästä strategiatyöstä löytyisi vetoapua? Tilaa ja osaamistahan Fazerilla on markkinoilla, mutta voisiko kuluttajana toivoa vielä kunnianhimoisempaa osallistumista kuluttajien arkeen ja juhlaan? Tunnustan olevani kohderyhmän ulkopuolinen, pidän enemmän oluesta kuin suklaasta. Hemmottelen itseäni enemmän Sandelsilla kuin suklaatilla.

Toivon Fazerille lisää menestystä kansainvälisesti. Ryhtymällä suoraan verkkokauppaan ja rakentamalla paremmin muistamisen palveluita saataisiin lisää käyttötilanteita tuotteille. Jokaisessa pakkauksessa on helppo myydä digitaalinen palvelukanava. Fazer on niitä harvoja suomalaisia, joiden toivoisi pelaavan Applen tapaan omaa peliä, eikä konttaavan keskusliikkeiden puristuksessa. Menestystä!

Kannattaa vierailla Fazerin sivustolla! Hyvää tavaraa mm. Fazerin Sinisen kansainvälisestä menestyksestä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Torsti Tenhunen
2012-10-01 08:29:39

Ville, eikös Fazerilla ole muitakin, juhlaankin sopivia suklaita? Aika hyviä nekin ja osa myy ihan hyvin. Sinisellä on sementoitunut merkityksensä jolla on hyvä tukea muiden tuotteiden markkinoillemenoa.
Ja kun kivijalka on tärkein kanava, on verkkokaupan suhteen oltava kieli keskellä suuta. Tähän liittyen voisit ottaa kunnolla selvää casesta Koneboxi ja kirjoittaa sen vaikutuksista Mustan Pörssin kauppiaiden yöuniin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-01 08:37:41

Terve, hienoa kun nostit kanavastrategiat. se on lempiaiheitani ja toki siitä kirjoitan. Valmistajanäkökulma; hyvä tuote menee joka kanavasssa. Kaikki jotka voivat, myyvät itse!!! Apple, nokia, jne jne. Hyvä tuotetta voi myydä omassa kanavasa, kivijalassa, shopeissa jne...ja Stockmann yms. myy kaikkea mikä menee kaupaksi! kivijalat uhkailevat mutta taatusti myyvät jos on kysyntää... Näin opettaa maailman brändit?!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Torsti Tenhunen
2012-10-01 08:44:59

En ole Fazerin tapauksessa tuosta verkkokaupasta niin varma. Kaikkea ei siellä kannata yrittää yksin myydä. Tuotevalikoiman pitäisi olla "Taste Sensations" -tapaan todella laaja ja ostokokemuksen ylivoimainen. Muuten fyysinen ostoskärry voittaa kun kamaa saa joka paikasta.
Toinen juttu on jos sen tekee kansainvälisesti, tyyliin Nguyen Trung - Vietnamilaista kahvia kaikille: http://www.trung-nguyen-online.com/.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-01 10:48:08

Globaalia ajatusta itse tapailin... ainakin kansainvälistä. Suomessa verkolla lienee vähän merkitystä? ainakaan kauppana.... V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Kati Riikonen
2012-10-01 08:53:26

Mikä on mielipiteenne- miten Blue Service Partners:ien mainokolhaisu tulee - ja tuleeko lainkaan - vaikuttamaan Fazerin puhtoiseen ja korkealaatuiseen maineeseen? Tuleeko päiväkoti lasten vanhemmille suklaan ostoon asti assosiaatio vai pysyvätkö nämä asiat kuluttajien mielissä erillään?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-01 10:21:46

Terve Kati, Mietin juuri samaa, mutta en vielä miettinyt kirjoittamista. Kysyn asiakkailta; mikä vaikuttaa eniten VR:n maineeseen; aikataulut, muilutus vai kivimiehet? turha mainostaa jos homma ei toimi? Toisaalta me alan ammattilaiset taidamme reagoida vähän kuluttajaa voimakkaammin? Liittyykö suklaahimo päiväkotikokemuksiin? en jaksa uskoa, että vaikuttaisi...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-01 14:52:02

Ei kyllä tuu mieleen ne juhlabrändit... tai joulurasiat kyllä mut mitä laittais anopille sunnuntaina kahvipöytään? ei tuu mieleen...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Hanna-Mari Parkkinen
2012-10-01 13:03:43

Moi Kati ja Ville - Mietin juuri aamulla samaa kun luin Fazer Blue Yritys Jotain ongelmista - Hyva esimerkki siitä miten brändiä ei kannata riskeerata. Vai valitsivatko Espoon ja Vantaan päättäjät Fazer-brändin alihankkijan - tuskinpa. VR on lempiaiheeni - sillä myöhästymiset ovat periaatteessa Liikenneviraston mokia - ei VR:n...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-01 13:05:00

Hanna-Mari Parkkinen hyvä kysymys on se, että jos näin on, miksi ne ei kommunikoi sitä? onhan autoissakin hinta ja autovero erikseen?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juho Jokinen
2012-10-01 17:40:38

Oon miettinyt kanssa tuota BSP:n vaikutusta Fazeriin. Tietämättä mitään ko. yrityksen perustamisesta, tulee väkisinkin vaikutelma, että on nopeasti ja tarvehakuisesti perustettu bisnes varta vasten vastaamaan ilmenneeseen tarkkasti rajattuun kysyntään. Eikä siinäkään itsessään mitään pahaa, mutta pitäisihän bisnesmallienkin toistaa samaa brändimielikuvaa: kestävää laatua ja osaamista.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-01 20:28:26

Hieno kommentti Juho! 10 pistettä. Näinhän sen pitäisi olla. Brändi ei ole graafisia ohjeita vaan käyttäytymistä, yrityksen johtamisesta synty heijastuma !!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari Kangas
2012-10-02 05:58:10

En voi sanoa että BSP käy mielessä jos karkkihyllyllä valitsee itselleen suklaata. Enemmänkin käy monen Fazerin tuotteen kohdalla tarve jättää ne hyllyyn kun firma käyttää kovetettua kasvirasvaa yhdessä sun toisessa tuotteessa (vaikkei kylläkään suurimmassa osassa suklaita). Vähän kerrassaan alkanut tuntua siltä että mieli tekee jättää kaikki firman tuotteet sinne niin kauan kun tuollaista harrastetaan. Olen ollut Fazeriin pariin kertaan yhteydessä asiasta, ei niitä kiinnosta. Taitaa olla BSP-meininkiä muutenkin?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-10-02 13:32:53

Musta tuntuu että ne oli vissiin laittaneet mut jo valmiiksi mustalle listalle koska eivät ainakaan twitterissä antaneet julkaista artikkelia. "kieltävät siis fazerin kehittämisen" haluavat "kontrolloida" keskutelua ja päättää mitä heistä puhutaan... onnistunee huonosti?! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.