Pimeä internet

24.09.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Pimeä internet

Eräs internetin suurimpia harhoja on siellä oleminen. Olemme Facebookissa, Googlessa, Pinterestissä tai kotisivuilla. Oleminen on aivan turhaa jos liikennettä, käyntejä tai kontakteja ei synny. Markkinointi ja viestintä on aina ollut kanavakeskeistä. Nyt kanavakeskeisyys näkyy verkossakin, jossa niitä ei todellisuudessa juurikaan ole, tai ainakaan pitäisi olla. On vain solmukohtia pimeässä avaruudessa, jotka valaistuvat jonkun saapuessa ip-osoitteeseen. On turhaa laskea kanavia ja passiivista läsnäoloa, vain vaikuttamisella on väliä. Sisällöt vaikuttavat.

Verkossa vaikuttamisesta ei saa yksiselitteisiä vastauksia. Kävijämääriä tai klikkauksia vaikkapa naamakirjasta tai Linkedinistä ei saa täydellisesti irti. Kotisivuista, omista palveluista ja lähetettyjen viestien leviämisestä saa kohtuullisesti paljon parempaa tietoa. Mutta mitä onnistuminen on suhteessa vertailuryhmään, kilpailijoihin tai verkon kokonaiskäyttöön. Mitä sillä on väliä moniko ihminen Villen horinoita lukee, jos se edustaa promillen nano-osaa samaan aiheen lukijakunnasta? Mitä jos naapurin Kari saa sata kertaa enemmän lukijoita? Itse olen varsin tyytyväinen kasvaviin lukijämääriin, ajattelen että enhän niitä kaikkia voi tuntea, mutta varsinaisesta vaikutuksista näen vain peukutukset, kommentit ja yhteydenotot. Suoramarkkinoinin lainalaisuudet toteutuvat lähes täydellisesti. Tunnetko omat mittarisi? Tiedätkö toimialan keskiarvot? Onnistutko oikeasti?

Olen kuvaillut asiakkailleni vaikuttamista verkossa jäävuorena. Näkyvä vaikutus on vain marginaalinen osa löydettävyyttä, kokonaisnäkyvyyttä ja vaikutuksia verkossa. Orgaanisen levikin määrä Villen blogissa kasvaa koko ajan, usein lukijoita on satoja päivässä ilman minkäänlaisia spämmäyksiä tai uusia sisältöjä. Silti mitä enemmän jaat, ja useammassa kanavassa, sitä paremman näkyvyyden varmistat. Se onko lukijat sitten oikeaa kohderyhmää onkin aivan eri asia.

Miten sisältösi vaikuttaa tulevien vuosien aikana? Millaisen markkinaosuuden saat oman toimialasi sisällöissä ja keskusteluissa? Kenen mielipiteet näkyvät voimakkaimpina keskustelussa viestinnän tulevaisuudessa? Oletko sinä se jota Google pitää johtamisen parhaana auktoriteettina? Taivaspaikkaa ei voi ostaa eikä hakukoneita manipuloida. Optimointikin alkaa olla harhaanjohtava sana. Uskon että sisällöillä, muistijäljillä ja näkyvyydellä on suurempi arvo tulevaisuudessa. Jo nyt on nähtävissä, erilaisten sisältöpaikkojen valtaamisen vaikeus. Mitä jos sinua ei löydykään netistä? Onko kellään rahaa ostaa itselleen paikkaa digitodellisuudesta. Mitä jos Redbull omistaa suomalaisen välipalakeskustelun? Olisi syytä olla kiinnostunut omasta vaikutuksestaan verkossa. Ja ajattele, mitäpä jos ahkera jakaminen verkossa, ja aikaisen vaiheen oppiminen verkossa tuottaisikin sinulle jotain hyvää jota et osannut ennakkoon arvata? Ehkäpä rohkea jakaminen ja osallistuminen sittenkin kannatti?  Voiko vaikuttaminen verkossa koskaan epäonnistua?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Janne Gylling
2012-09-24 16:43:40

Moi Ville. Olen tästä kirjoittanut blogiini "verkkoläsnäolo" tagilla useamman kerran. Väitän että tämä on juuri se suurin kompastuskivi verkossa. Ei ymmärretä mitä vaikuttaminen ja läsnäolo oikeasti käytännössä tarkoittaa. Ei osata viedä teoriaa käytäntöön.

Olen samaa mieltä että hakukoneoptimointi alkaa olla väärin käytetty ja ymmärretty termi. Sisältö, aktiivisuus ja reagointi ratkaisee. Ei tekniset oikopolut.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juho Jokinen
2012-09-24 14:45:00

Itse uskon että trafiikkia tärkeämpää on tietää kuinka moni jättää jäljen tai jakaa viestiä. Trafiikkikin on hyödytöntä, jos viesti ei vaikuta.

Socialnumbers tarjoaa palvelun, jolla voit suoraan verrata Facebookissa puhutaanko brändistä enemmän tai vähemmän kuin kilpailijoista. Toki myös fanimäärän kehitystä voi vertailla (mutta se on ("vain") trafiikkiin verrattavissa oleva mittari).

Tässä esim. vertailugraafi Prisman ja K-Citymarketin kyvystä aiheuttaa keskustelua.

http://fi.socialnumbers.com/pageInteraction/Prisma-273956856033436/?compare[]=252833584747165&compare[]=&onGraph[]=273956856033436&onGraph[]=252833584747165

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 14:48:06

Juho Jokinen Onko Internet ns. nopea media? joka päivä uusi levikki vai ns. hidas media johon voi rakentaa levikkiä, arvoa ja näkyvyyttä kumulatiivisesti? näyttäisi siltä että eri tahot näyttävät ajattelevan eri tavoilla....?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 14:49:13

Eihän trafiikkikaan voi arvotonta olla... mutta samaa mieltä että jos konversio on alhainen = ongelma.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Antti Iiskola
2012-09-24 15:18:49

Trafiikki on arvotonta, jos sitä konversiota ei tule. Sen takia 50 000 Facebook-fania ei takaa yhtään mitään. Tärkeintä on nimenomaan saada niitä uskollisia sanansaattajia, jotka ovat valmiit puolustamaan brändiä ja suosittelemaan sen tuotteita sen lisäksi, että ovat aktiivisia netissä. Pelkkä suuri kävijämäärä ei anna yhtään mitään.

Keskustelu on hyvä alku ja siitä saa osviittaa siihen, mihin suuntaan verkkopresenssiä tulee viedä, mutta jos tarkoituksena on myydä jotain, konversio on ainoa, jota kannattaa seurata. Kovin harva vain sitä seuraa, saatika että olisi siitä kiinnostunut. Netissä "ollaan" "koska muutkin on", sen suuremmin miettimättä. Brändin parissa vietetty aika on tietysti hieno juttu, mutta jos kassakone ei kilise, niin mitä hyötyä siitä kenellekään on?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juho Jokinen
2012-09-24 15:22:12

Pakko vastata sekä-että: Joka päivä miljardit selaimen avaajat ovat voitettavissa (nopea). Toisaalta joka päivä miljardit selaimen avaajat kääntyvät luottamiensa sisällön jakajien tai -tuottajien puoleen (hidas). Parhaat brändit tekevät molempia.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juho Jokinen
2012-09-24 15:26:30

Antti Iiskola Totta, että konversio on todella tärkeää. Mutta kyllä top-of-mindissa pysyminen ja heimoon kuuluminen on tärkeitä asioita myös. Niihin pääsee vaikuttamaan verkossa todella paljon. Kutsuttakoot sitä sitten vaikka "hitaaksi koversioksi", mutta tutkitusti ihmiset ostavat mieluummin brändeiltä, joiden kanssa ovat olleet aiemmin tekemisissä. Vaikka sitten edes vain tykkäämällä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Antti Iiskola
2012-09-24 15:37:22

Toki "hidas konversio" on mahdollista, mutta sen mittaaminen onkin melko haastavaa. Eikä sen jahtaaminen netissä ole välttämättä kovinkaan fiksua. Panostuksia tarvitaan paljon, eikä lopputuloksesta ole varmuutta. Mieluummin hakisin niitä "nopeita" konversioita ja samalla tarjoaisin sisältöä niille, jotka vielä miettivät.

Mutta väitän, että aika harva brändi on saanut pelkällä nettipresenssillä itsensä top-of-mindiin "hitaasti". Yleensä nuo "hitaat" suhteet ovat niitä, joita on rakennettu pitkään ja jotka ovat pääasiassa high-involvement-tuotteita. Tosiasiahan on, että jos ostat tuotteen, joka kutakuinkin täyttää tarpeesi, on todennäköistä, että ostat samaa brändiä uudestaan. Sanoisin, että se on tehokkaampaa saavuttaa mahdollisimman nopealla konversiolla, mieluummin kuin hitaasti väsyttämällä. Toki se on helpompaa low-involvement -tuotteilla, mutta fiiliksellä niitä autojakin lopulta ostetaan.

Toki maailma muuttuu ja jossain vaiheessa sitä ensimmäistä autoa ostettaessakin brändin nettipresenssillä on vaikutusta, mutta ainakin toistaiseksi riittää, että esillä ovat mallit ja hinnat. Ja siihen päälle vielä fiksu, personoitu kampanja, niin osuu ja uppoaa. Aika harva on kuitenkaan lopulta kiinnostunut vaikkapa automerkkinsä historiasta. Vaikka se mielenkiintoista olisikin, sillä tuskin on vaikutusta ostopäätökseen.

Ja toivottavasti olen väärässä, toivottavasti hyvä sisältö ja läsnäolo verkossa kasvattaa jossain vaiheessa muutakin kuin brändimielikuvaa. Toistaiseksi vain näyttää siltä, että jos et tarjoa kilpailua, tarjousta tai todella hyvää asiakaspalvelua, ei sinulla ole juurikaan tarjottavaa kuluttajalle verkossa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 15:47:15

Hyviä kommentteja kaikilta! superkiitos. ja hyvää keskustelua. ei tarvi nähdä kun voidaan nähdä täällä ;) rock. Ehkä meidän pitäis puhua enemmän juuri brändityypistä. High inv on ihan eri juttu kuin Prisma tai S-market, Keskosta tai K-marketista puhumattakaan.... en tajua miten kenelläkään voisi olla mitään "suhdetta" maitokauppaan. Tai keskusliikkeeseen...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 15:48:44

Mutta pystyn kyllä heti luettelemaan brändejä, joita rakastan. brändipositiot muuten näkyy kirkkaina esim. kelloissa. Jokaiselle miehelle on omansa. Breitling, TagHeuer, Omega, G-shock, Rolex, Suunto, Polar E tyypit pystyy aika hyvin tunnistamaan muustakin elämäntyylistä....ja sitten on Panerai...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Juho Jokinen
2012-09-24 16:08:31

Kyllä mun ystäväpiirissä monella on varsin vihamielinen tai intohimoinen suhde bonuksiinsa tai plussapisteisiin. Ja niillekin jotka eivät tee aiheesta numeroa, "tapa" synnyttää "salasuhteen". Ei pidä aliarvioida brändisuhdetta arjessa. Minne sinä menet kun vessapaperi on loppu?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 18:50:49

vaihda kavereita. saat parempaa ajateltavaa ;) kämppiin, tietenkin. mihin muualle?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Gylling
2012-09-24 16:59:44

Itse uskon, ja statistiikastani näen, että iso osa levikistä on pitkäkestoista. Tykkääjien määrä ei kerro vaikuttavuudesta tosiaan mitään. Ja millä mittarilla sitten vaikuttavuutta kukin mittaa? Peukutus Facebookissa, LinkedIn profiilin katselu, yhteydenotto, kommentti, jakaminen.. Tärkeintä on määrittää itselleen tavoitteet ja seurata niitä. Yksi kauppa on parempi kuin tuhat tykkäystä lyhyellä aikajänteellä..

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Tuominen
2012-09-24 17:16:36

Entisen ja vähän nykyisenkin verkkomediamyyjän näkökulmasta katsottuna trafiikkia kyllä saadaan aikaiseksi helpostikin: jos on budjettia ja/tai rohkeutta. Rohkeus tässä kohtaa viittaa räväkkään materiaaliin tai tavallista poikkeavaan ideaan viestissä. Se, että saadaan se ihminen toimimaan halutulla tavalla klikin jälkeen onkin sitten täysin eri peli.

B2B puolella törmää tällä hetkellä ladattaviin white papereihin, joita pääset lataamaan jättämällä yhteystiedot. Ladatun sisällön ollessa hyödyllistä, voit ladata jopa toisenkin kerran. Olen itse ladannut wp:tä ehkä 10 kertaa, 3-5 kertaa meilattu perään ja kerran soitettu puhelimella. Tämä voisi olla houkutteleva tapa hyödyntää tuotettu sisältö, jota lataajat voisivat levittää ja hyödyntää omassa liiketoiminnassaan.

Persoonallisin oli tietenkin se, joka soitti perään. Soittajan ladattu aineisto olikin kyllä mielenkiintoista.

Houkuttele, tarjoa, seuraa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 15:58:01

Mielestäni juuri näiden kokonaisvaikutusten tunnistaminen, pohtiminen ja ymmärtäminen on kiehtovinta... Sitä kautta alamme aidoisti ymmärtämään digitalisoitumista. Mikä muuttuu ja millaisilla panostuksilla rakennamme tuloksia. Täydellisiä vastauksia ei "kukaan" voi tietää mutta on tärkeitä julkaista puheenvuoroja aiheesta. ilman keskusteluja ei ole kehitystä. Suurin osa tekee lienee suoritteita ilman turhia murheita ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikko Mattinen
2012-09-24 19:16:25

Älä vielä murehdi konversiosta. Sä olet blogannut nyt vuoden. Eli vasta pusket blogin kävijämääriä ylös. Tsekkaile että moniko sun spämmin tai orgaanisten linkkien perään muuntuu saitilla käytetyiksi minuuteiksi. Sen pohjalta voit päätellä, että onko kaikki sun aiheet mielenkiintoisia vai vain osa. Jos saat tasaisesti aina yhtä hyvää lukijavirtaa, niin sisältö toimii. Jollei niin tsekkaa, että mitkä artikkelien läpimenoprosentit ovat huonot. Joko otsikko ja sisältö ei kohtaa.

Sitten kun tiedät mikä on sun vakiintunut lukijavirta ja sen miten sen osuus muuntuu saitilla käytetyiksi minuuteiksi, niin olet lähellä tavoitetta. Postaukset kiinnostavat ja synnyttävät kommentteja/lisää linkkejä. Saat pysyviä lukijoita, jotka jakavat sun sisältöjä.

Vielä vuoden jaksat puskea kävijämääriä ylös ja minimoit sisältöä joka karkoittaa silmäparit, niin on olet ansainnut lasin amaronea.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-24 19:54:01

Kiitos BigM! Loistava postaus, en ollutkaan ajattelut tuota näkökulmaa. En mietin mitä kirjoitan.. tulostan vain ideoita ja dokumentoin päivän keskuteluja, valmistaudun palaverehin... nämä tulevat turuilta ja toreilta. hyviltä tyypeiltä. Kiitos että vaivauduita!

"Mä en taatusti toista vuotta jaksa" mutta onhan eksperimentti. Johannalta kuulemma kysellään että onko se ihan seonnut. En tiedä mitä johanna vastaa....

"Keep on rocking for the free world"

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Erämetsä
2012-09-24 20:46:46

Vile. Nyt tulee sedän kädestä. Kirjoitat keskimäärin tosi hyviä (välillä huikeankin) juttuja tosi hyvistä teemoista.
Kirjoitat liikaa. Tukit monet keskusteluryhmät / SoMe-kanavat, ainakin omassa päässäni. Niistä tulee spämmi, vaikka en tahtoisi ajatella niin. Tykkään lukea sinua - paljon - mutten ihan koko ajan jaksa availla niitä.
Ja sitten lopullinen pommi. Kyllä superaktiivisuuden ja -nerokkuuden pitää alkaa näkyä liikevaihdossa.
Jos asia on niin että "vaikuttaminen verkossa ei voisi epäonnistua".
Itse väitän, että verkko on useimmille yksilöille ja yrityksille passiivinen, tehoton ja epävarma markkinointikanava, jossa toki kaikella on vaikutusta kaikkeen mutta hiljaa, hitaasti ja mahdollisesti.
Kaikella hyvällä, ystäväsi Timo

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-25 05:36:34

Kiitos Timo! Ihmettelen ettei tämä ole enemmälti kommentoitu. Varmasti on keskusteltu... Vastustan tietysti spämmäystä. Inhoan viestintää,jota ei räätälöidä. Omaa spämmäystäni en tietenkään nää. Ei ole pakko klikkailla, kuten ei sinunkaan, eikä voi seurailla. Lukijamäärät ovat joka tapauksessa kasvussa.

Suuri määrä on varmasti kapinaa juuri noita ennakkoluuloja vastaan. Möykky juuri kommentoi että Suomen suosituimmat blogaajat, joilla on ihan oikea levikki, kirjoittavat jopa 600 juttua vuodessa. Saman olen nähnyt rapakon takana.

Oma käytökseni on sekä kapinaa, tuittulua että itsetutkiskelua. Haluan nähdä paljonko ajatuksia irtoaa. No eihän niitä olisi pakko jakaa? Johannakin sanoo että kirjoita pöytälaatiikkoon. Ei ole Villemäistä.

Pointtini spämmäyksessä on oikeasti se että miten suomalaiset voivat olla niin surkeita sisällöntuotannossa että yksi mies voi tukkia internetin? Eihän se voi olla mahdollista? Mitä ne muut tekee? Eikö ne ymmärrä että ilman näkyvyyttä niitä yrityksiä ei ole olemassa. Rajansa toki kaikella, ja rikotaan rajoja, eikö niin?

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-25 05:41:25

Ja Timo, Nimi on Ville. Taidat sen tietäänkin ;) Lue nyt vielä tämä https://www.villetolvanen.com/2012/09/05/paivan-tolvanen/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Erämetsä
2012-09-25 21:54:54

Moro Vil-le.
Anteeksi typo.

Hieno vastaus. Ymmärrän kyllä koko ajan pointtisi ja arvostan ajatuksiasi. Jotenkin kummasti vaan tuntuu, että meidän pienessä Suomessamme se ei toimi niin kuin ansaitsisi tai ainakin voisi.
Kuten itsekin kirjoitat: miten täältä ei tule sisältöä enempää. Siis tuollaista oikeata business Blogin vääntöä.
Omakohtainen vastaukseni on itseni osalta: ei jaksa eikä ehdi eikä pysty, edes siihen 2-4 krt / kk tahtiin.
Silti, kuten fb:iin vastasin, ylivertaisuudellakin (määrä x laatu x kaikkeuden aiheet) on rajansa. Kts. säveltäjät-kirjailijat & muut taiteilijat vastineeni.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-26 05:07:52

Ter-ve

Verkko toimii mielestäni hyvin, inputtia pitää vain olla paljon. Ainakin itse pääsen "valitsemaan" asiakkaani aika vapaasti. Hyvä kysymys olisi millainen on aito business blog? Inhoan asiakaslehtiä yms. pönötystä. aitous rules. mitä se on? jotain tälläistä?

Kukaan ei pysty kirjoitamaan määränsä enempää jos prosessi ei muutu. Olen muuttanut omaa päivärytmiäni ja valmistautumista palavereihin siten että powerpointin sijaan kirjoitan blogin jonka lähetän ennakkoon. Pumpuloin blogin yleiseksi, siten että varsinaista asiakasta ei tunnista tai mahtipontisuuteen jolloin objektia ei näy ollenkaan.

Olen pitänyt tätä kirjoitusharjoituksena. Jos haluat laulaa, menet laulutunneille. Jos haluat soittaa, menet soittotunneille. Jos haluat vaikuttaa, puhut ja kirjoitat? eikö niin.

Vuoden harjoitusten jälkeen kirjoittaminen on nopeaa ja kivutonta. Ehkä 28min/blog keskimäärin. Se näkyy laadussa. Mutta olen halunnut tehdä nettipäiväkirjaa, en kolumneja, tiedettä tai talouslehteä. Siksi rosoisuus näkyy, ja haluan sen näkyvänkin. Haluan näyttää että kuka tahansa voi tehdä videokanavan tai oman median. Villemedialla ei ole muuta tarkoitusta kun terapia, digitalisoitumisen edistäminen ja halu jakaa ajatuksia. Toki kaipaan kommentteja ja kaikkea isän kädestäkin ;) Terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-25 05:49:31

Timo, Ymmärrän ärtymyksesi! Kävin katsomassa teidän "rytinällä" tuottamaa saittia. Uusin viesti näyttää olevan Mannerheimin syntymäpäivältä 4.6. onko tämä oikea tahti? Mikä on oikea tahti? Kuka sen määrää? oikea vastaus on että ei kukaan, eikä voi. sellaista on digitaalisuus. pitää unohtaa, ohittaa ja sopeutua...

http://www.flowconsulting.fi/

terkut, V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Markus Varsikko
2012-09-24 21:28:33

Funtsit tässä arvon määrittelyä ja uskon että sun tapauksessasi bloggaamisesti toimii toivotusti. (Itse uskon hiukan kiteytetympään ilmaisuun, muuta omapahan on blogisi ja sielunmaisemasi.)

Mä olen sitä mieltä, että verkko on sekä pitkä- että lyhytvaikutteinen väline. Niin sun kun toki munkin tässä pitää muistaa, että nämä näppäinten painallukset jäävät talteen vielä meidän aikamme jälkeenkin. Joku utelias ne silloinkin saattaa täältä esiin googlailla. Siinä sitä pitkää/hidasta vaikutusta. Toisaalta jos meet huomenna kauppaamaan palveluitasi, niin nimihaulla sun ajatusmaailmasi löytää nopeasti - siitä voi sitten tarkastaa onko kaveri tolkuissaan vai ei.

Analytiikkaa tekevät, pruukaavat ihastua tuohon lyhyen aikavälin vaikutukseen, vaikka kyse on korkoa korolle kasvattavasta tekemisestä. Kävijämäärien kasvattaminen ei sinällään ole kovin vaikea juttu, rahat pöytään ja sulla on ensiviikolla 50k kävijöitä, niiden pitäminen onkin sitten ihan toinen homma.

Mä olen viimeaikoina funtsinut tätä tonttia itselleni uudesta näkökulmasta, nimittäin muotiblogien osalta. (Työjuttuja) Hyvän verrokin sieltä tarjoaa esimerkiksi blogi: http://www.trendi.fi/blogi/pupulandia, jonka ihastuttava kirjoittajaneiti on postannut viime vuonna 600 blogientryä. Tällä aktiivisuudella ja lukijoilleen istuvalla sisällöllä hän kerää 100k lukijoita kuukausittain. Tässä genressä yhdistyy intohimo aiheeseen, luova ilmaisu ja lukijoiden into, mutta ennen kaikkea kyse on aitoudesta.

Yritysten näkökulmasta sanoisin, että ilman sisältöä ei ole paljon seurattavaa. Sisällön olisi hyvä olla aitoa ja persoonaliista, mutta se ei synny helpolla. Se on nähty lukuisissa corporateblogi-epäonnistumisissa. Content on king ja se vaatii vaivaa. Miten tämä sitten kääntyy konversioiksi onkin kokonaan eri juttu...

Möykky

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-25 05:24:36

Mahtikommentti! Kiitos Möykky. Pohdin samalla että pitäisi palkita parhaita kommentteja. Haluan palkita sinut kuukauden parhaasta kommentista. Millaisen palkinnon haluaisit? Syötkö kanssani lounasta? juotko kahvit. Haluatko että pottuilen busineksestäsi pari tuntia? Valitse, olethan paras.

Kirjoitat pelkkää asiaa. Itse uskon tuohon pitkäjänteiseen maineen kasvattamiseen. Mun plan b on muuttaa Italiaan jos työt loppuvat. On kiinnostavaa nähdä miltä kirjoitukset vaikuttavat kymmenen vuoden kuluttua. Monella meillä on hieno punk tai wap menneisyys. Olkoon nämä internetin kapinavuodet. Tai elämänkapinaa. Myöhäinen puberteetti.

Mahtavaa lukea tälläistä heti aamusta. Taatusti parempaa kuin Hesari.

kumarrus,

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Gylling
2012-09-25 07:07:19

On jännä lukea kommentteja joissa suositellaan kirjoittamaan vähemmän, vaikka samalla kehutaan sisältöä. Villen blogi on digiajan Iijoki-sarja joka ei lopu koskaan. Hyvä kirja tuntuu aina loppuvan kesken, mutta verkossa ei ole sitä ongelmaa.

On hyvä lähteä haastamaan että mikä oikea määrä kirjoituksia vuodessa. Mielestäni oikea määrä on se, paljonko niitä luontevasti syntyy. Pöytälaatikkoon kirjoittaminen ei ole oikein. Eikä myöskään se että asettaa pakollisen kuukausittaisen määrän itselleen. Kirjoittaminen on yksi luovuuden laji. Entäs jos säveltäjät tai taidemaalarit olisivat jemmanneet ideoitaan? Olisi jäänyt monta sonettia kuulematta..Tuotteliaisuutta kehutaan ja arvostetaan kaikkialla muualla paitsi verkossa? Mitä tapahtui?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-25 10:07:07

Kiitos Janne, luet ajatuksiani ;) Yksi keskeinen vuoropuhelun aihe on sisällön määrä, laatu ja oikea-aikaisuus... siksi pointti siis on että sitä pitää pohtia. Yleensä vähemmän ei ole enemmän. Jokin määrä on liikaa, mutta miten sitä mitataan? Se meneekö erakon nettitukkoon sen takia että olen ainoa ystävä? vitsi ,vitsi

jatketaan... ja videobattle odottaa toteuttamista!

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Kiviluoma
2012-09-25 08:27:14

Jos kirjoitat joka päivä bisneksestäsi tai harrastuksestasi, kannattaa olla joko helposti omaksuttava (kuvat!) tai kehittää joku toimiva filtteröinti. Kukaan ei voi olla kiinnostunut koko sielunmaisemastasi tai vaihtoehtoisesti alat toistamaan itseäsi.

Sisältöjen tägäys, filtteröinnin mahdollistaminen sekä selkeä otsikointi edesauttavat. Blogaaminen ilman viestin leviämistä on tietysti pelkää aivo-onaniaa. Olen viime aikoina itse harjoitellut eri SoMe-kanavissa erilaisia taktiikoita. Vähänkään pitemmällä tähtäimellä toimivimmalta tuntuu Google+, jossa yhdistyvät Twitterin ja Facebookin hyvät puolet. Ekosysteemi toimii sitenkin, että Google+ yhdistettynä Chromeen tuo tarjolle jos jonkinlaisia sorttereita ja filttereitä.

Jos pitää valita, että vähän vai paljon sisältöä, valitsen empimättä paljon. Mutta samalla mahdollistan vastaanottajille filtteröinnin ja tiivistän viestiäni.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-09-25 09:47:24

Terve Timo,

Kiinnostava näkökulma. Itse haluan pitää blogin ammatillisena, henkilökohtaisena ja sekavana. Se on puheenvuoro digitalisoituvan maailman muodostumisesta. Inhoan asiakaslehtiä, virallisia korporaatioblogjea ja muutenkin tekopyhää viestintää. Välillä arvostelukyky pettää ja tulee ohilaukauksia. Sellaistahan se elämä on. vai mitä?
Kiitos kommenteistasi, jatka kommentointia! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.