Neste Pro Diesel – Nesteessä 2

10.09.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Neste Pro Diesel – Nesteessä 2

Ihmettelin taannoin Neste Oilin vanhanaikaista lähestymistä brändimainontaan. Saimme sitten brändimainontaan jatko-osan, samasta materiaalista tuotetun loppukohtauksen. Ihan kuin olisimme innosta jäykkänä odottamassa entisen astronautin seuraavia liikkeitä. Suunnittelija saattoi kuvitella ottavansa kansan jotenkin ”isosti” haltuunsa. Laittavansa porukan kanavalle. Epäilen vahvasti. Tosin myyntiluvuthan nousevat hetkellisesti miljoonien vaikutuksista. Se mitä pitkällä aikavälillä taas tapahtuu, voi todeta vaikkapa Valion ja Danonen välisistä otteluista. Pitkäjänteinen brändityö palkitaan. Miljoonat mediassa valuvat pilviin. Ei ihme, että Nelonen tukee ilotulituksia.

Kampanja jatkuu taas televisiovetoisena filminä. Yrityksen sivustolle on ilmestynyt tiedote Neste Pro Dieselistä. Neste Green on paketoitu uudella tavalla, lanseerataan uudestaan tai sitten kysymyksessä on kokonaan uusi tuote. Tiedotteesta asiaa on vaikea selventää, sen verran ympäripyöreästi asiasta lausutaan. Tervetuloa joukkoon, uusi diesel. Asemalla kohdataan, saa nähdä mikä on vastaanotto.

Rapakon toisella puolella Yhdysvalloissa raportoidaan, miten suurimmat brändit Coca Cola, Amex ja mm. Chipotle muuttavat markkinointistrategioitaan. Tehdään sisältöjä omiin kanaviin, tehdään sisältöjä jotka leviävät, rakennetaan kampanjoita sosiaalisiin medioihin. Vasta itsestään leviäviä, suosituimpia sisältöjä tuetaan maksetulla markkinointiviestinnällä.

En löytänyt Neste Oilin filmistä tolkkua. En nähnyt tuotepätkän linkitystä asemiin, tuotteisiin, matkapuhelimeen tai viittausta lisätietoihin verkossa. Sivustolla on köykäinen tiedote. Vaikka tuotteesta filmissä puhuttiin, ei sitä argumentoitu. Argumentaatio jää kuluttajan itsensä kaivettavaksi. Tämä johtunee siitä, että rahat on poltettu jo itse filmin tuotantovaiheessa, tai sinänsä täysin turhassa ensimmäisessä filmissä. Mikäli alan typeryyksiin on luottamista, filmi vielä palkitaan useita kertoja. No tulevatpahan syylliset esiin.

Harmillista katsoa strategisen markkinoinnin osaamisen puutetta Suomessa. Ikävää ettei asiakas, tässä tapauksessa TBWA tai mediatoimisto ole pystyneet parempaan. Olisi hienoa nähdä Suomessa tälläkin alueella hieman parempaa, aidosti osaavaa omien ja ansaittujen medioiden käyttöä. Taitaa niitä välillä aina ilmestyäkin, mutta todella vaikea sellaisia on havaita. Meneekö sitten suurin osa kaupallisista viesteistä kuluttajistakin ohi?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.