Kiitos & Kumarrus

02.07.2012 | Blogi | Ville Tolvanen

Kiitos & Kumarrus

Terveisiä Roomasta,

Aloitin blogin kirjoittamisen aika tarkkaan vuosi sitten. Aloituksella ei ollut mitään määriteltyä tavoitetta tai päämäärää, lähinnä tarve purkaa omia ja työelämän turhaumia matkan varrelta. Kertoa samalla mitä näen, koen ja ajattelen. Blogista kasvoi terapeuttinen harrastus. Harrastusta on seurattu vuoden aikana jo 40.000 kertaa. Se on mielestäni vähintäänkin kohtuullinen määrä. Kiitos mielenkiinnosta. Jos olisin kirjoittanut kirjan, olisin saanut ehkä 200 huomionosoitusta.

Olen samalla tutkinut verkostoitumista, verkkoa, verkon vaikutuksia ja liiketoimintaa verkossa. Aiheeksi valitsin oman intohimoni strategian, kasvun, yrittäjyyden ja digitalisoitumisen. Olen yllättänyt, ettei kukaan ei ole maininnut ”Päätit Ville sitten rakentaa sisältökokonaisuuden aiheesta, joka kiinnostaa noin 200 suomalaista.” Totta, aiheena strategia on harvojen herkkua ja veilä harvempien kiinnostuksen kohde. Ajattelin periaatteiden ja toimintamallien pätevän olipa aihe sitten mikä tahansa. Ja mitä vähemmän sisältöä, sitä enemmän mahdollisuuksia erottautua. (Googlaa liiketoiminta 2020). Olen oppinut paljon. Kerron siitä mielelläni. Jakaminen on välittämistä, ”Sharing is caring.”

Olen harmissani siitä yliolkaisuudesta, jolla suomalaiset suhtautuvat hyvään strategiaan: sotasuunnitelmaan kasvusta, erottautumisesta ja kilpailun kukistamisesta. Strategia on läheistä sukua yrityksen kilpailukyvylle, kilpailuedulle ja niiden viestimiselle, erottautumiselle. Tuntuu ettei menestystarinoiden kirjoittaminen ole suomalaisten kunnianhimoa, jostakin syystä vähempikin riittää. Ollaan onnellisia, että firma on olemassa. Epätoivoista, ainakin minulle. Laatu ratkaisee. Aidosti. True Excellence!

Verkko on aikamme suurin mullistus. Siihenkin tulisi suhtautua yhä suuremmalla kiinnostuksella yritysten johdossa. Verkko ei ole kanava muiden joukossa, se muuttaa erityisesti rakenteita, prosesesseja sekä toimintamalleja. Solitan sanoin, ”Kaikki mikä voi, digitalisoituu.” Digitalisoituminen ei voi olla viestinnän, markkinoinnin tai järjestelmätuen juttu. Toimitusjohtajankin on syytä ymmärtää ja olla tietoinen mahdollisuuksista verkossa. Samoin hallitusten. Kysy miten verkko muuttaa meidän liiketoimintaamme? Vaadi hyviä vastauksia, konkretiaa. Vastaan itse halutessasi parhaan kykyni ja laajan kokemuksen tuomalla varmuudella.

Kirjoitan myöhemmin tähän virstanpylvääseen liittyen otsikolla ”elämän tarkoitus” ja ”mitä opin verkosta.” Mutta nyt on aika lomailla. Suomalaisen median tavoin blogi vetää henkeä heinäkuussa – juuri silloin kun ihmisillä olisi eniten aikaa lukea. Ovatko journalistit itsekkäitä? Vai mediatalot ja niiden omistajat? Asiakaslähtöisyydestä ei ainakaan voi puhua… Jatketaan paatosta syssymmällä. 🙂

Kiitos teille lukijoille ja erityisesti muutamille aktiivisille tsemppaajille ja kommentoijille. Palaute pitää kirjoittajan hengissä, huononkin kirjoittajan. Tee siis poikkeus ja anna peukku tälle jutulle tai jaa se muille jos pidät Villen horinoiden seuraamista arvokkaana. Saan ainakin jonkinlaisen vastauksen, onko ajattelun jakamisella merkitystä muille kanssaihmisille.

Tervehtien ja syvään kumartaen, 1.7. 2012

V

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Kimmo Aakko
2012-07-02 10:25:41

Kiitos mielenkiintoisista blogeista ja hyvää lomaa!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-02 19:58:46

Kiitos Kimmo! Tervehtien, Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-02 20:04:15

kiinnostava konsepti tuo arkkitehtitalot! kerro jos voin olla avuksi. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Janne Gylling
2012-07-02 11:29:44

Hyvää settiä blogi täynnä. Kirjoittaminen täytyy tehdä siitä mikä itseään kiinnostaa, eikä miettiä mikä aihe voisi saada paljon lukioita. 200 hyvää tai oikeaa lukijaa on parempi kuin 200.000 sellaista joilla ei ole merkitystä. Ellet halua olla keltainen lehdistö..

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-02 19:59:21

Kiitos Janne. Olet ytimessä. Seuratkaa Jannen terävää ajantuksenjuoksua www.jannegylling.fi

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

timo aittoniemi
2012-07-02 15:21:59

Mukavahan näitä on ollut lukea. Ja on ajatuskin herännyt, yksi jos toinenkin.Jatka samaan malliin

ps. kirjoittamalla englanniksi tuskin saat neljääsataa lukijaa täyteen ja menetät samalla ne kaksisataa nykyistä lukijaa pikkuhiljaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-02 20:00:54

Timo, vapahdan teidät lontoosta. Rakensin vaivihkaan uuden saitin roomalle. lontooksi. lanseerataan jahka keretään

olen joskus sanonut että internet on "local resources with global opportunitites" täytyy siis vähän ellää kuten opettaa....

tuuhan käymään lepolassa...

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Rami
2012-07-02 16:51:15

Hyvä Ville, hienoa että kirjoitat kiinnostavista aiheista ja asioista aktiivisesti. Kaiken tohinan keskellä pyrin lukemaan kirjoituksiasi. Kyllä näistä aina jotain mieleen tarttuu...Propaganda siis toimii;) Tsemppiä jatkoon ja hyvää kesää!
Rami

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-02 20:01:23

Kiitos Rami! muista peukuttaa/kommentoida jahka kerkiät.... kesää! Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pia Rekomaa
2012-07-03 08:25:14

Kiitos Ville todella mielenkiintoisesta blogistasi, jossa aina löytää jotain uutta ajateltavaa, joka kerta. Osaat ravistella asioita uuteen järjestykseen mielenkiintoisella tavallasi, pohdinnallasi - hyvällä tavalla haastaa nykyisiä rakenteita, tapoja toimia, jne. Näitä on aina ilo lukea, niistä tulee hyvälle tuulelle. Oikein hyvää kesää! Jatkokertomuksia odottaen Pia :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-03 10:19:13

Kiitos. Superhieno ja lämmittävä viesti. Näillä elää! pitää keksiä jotain ;) V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-03 10:26:08

on muuten tosi siistiä kun "oudot" ihmiset jättää viestejä. oon aatellu että lukijoita on pakko olla enemmän kuin kaverit... jotka nekään ei paljon kommentoi. M-a-h-t-a-v-a-a!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Anne-Maarit Sepling
2012-07-04 22:51:39

Kiitos Ville, erinomaisia kirjoituksia ja sisältörikkaita ajtuksia on ollut ilo lukea! Tämä alue vaatii ravistelua, toivottavasti jatkat!

Hyvää lomaa!

T. A-M

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-05 15:37:26

Kiitos A-M! Tottakai jatketaan. Ja tehdään jotain yhdessä. Hyvää kesää! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.