Verkko visualisoituu

23.06.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Verkko visualisoituu

Kovaa vauhtia. Youtube on maailman 3. suosituin palvelu, informaatiota kuvataan yhä useammin infograafeina ja entistäkin visuaalisempana. Jos haluaa ymmärtää verkkoa ja menestyä siellä tulevaisuudessakin, haluat todennäköiseti ryhtyä visualisoimaan tekemisiäsi, tehdä siitä paremmin digiakaan soveltuvaa. Toimivaa, tehokasta ja kaunista.

Vaikeiden manuaalien ja pelkkien tekstien aika on ohi. On aika tallentaa, kuvata ja kuvittaa. Auttaa vastaanottajia ymmärtämään viestejä paremmin. Tehdä rikasta ja viihdyttävää viestintää.

Yritän elää edes vähän kuten opetan. Ohessa ”upea” visuaalinen kuvaus Villen matkasta eri yrityksissä. Työkaluna ppt. Parempia löytyy osoitteesta. http://www.vizualresume.com/

ps. jos ajattelit että ”ei meidän juttua voi kuvata,” pohdi miksi lentokoneessa pystytään yhdellä A4 taululla kuvaamaan kaikki, mitä lennon aikana voi tapahtua?

ps2. Ipad+Flipboard+Youtube rocks!

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Petteri Sortes
2012-06-24 21:03:32

Kyllä minä silti uskon, että pitää olla jotakin visualisoitavaa. Viestissä pitää olla se jokin ydin, ajatus, idea. Miksi sitä nyt haluaakin sanoa, se jonka takia joku haluaa lukea tai katsoa visualisoidun esityksen. Ajatus on ensin. Sitten vasta kuorrete päälle, helpottamaan joskus vaikeankin asian sulattamista. Internet on täynnä höttöä, jossa ei ole ajatusta ollenkaan. Visualisointi ei auta silloin, koska ajatus on jäänyt matkan varrelle tai sitä ei ole alunperin ollutkaan. Mutta tottakai, viestintä on tehtävä ajatuksella, koska siinä on tarkoituskin viestittää vastaanottajalle jotakin, jonka hän toivottavasti ymmärtää lähettäjän tarkoittamalla tavalla. Mutta kannatan edelleenkin rivien välistä lukemista, vaikka olisi koko illan elokuva kyseessä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-06-25 07:09:47

Petteri, Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Jos ei voi visualisoida, ei ole ideaa. Jos ei näe kuvana, ei hohmat ideaa oikein... Juuri ideoiden laadun ja relevanssin takia kannustankin ihmisiä visualisoimaan ajatuksensa...

kesäterveisin,

Ville

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.