Viestinnästä vaikuttamiseen

05.04.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Viestinnästä vaikuttamiseen

Pohdin yritysten, brändien ja ihmisten kykyä vaikuttaa. Olen kysynyt miksi markkinointi Suomessa on pääosin pelkkää puuhastelua?  ”Joku vastasi ettei se mitään puuhastelua ole, siellä mitataan Ville myyntejä.” Niinpä. Mitataan myyntejä ja tuloksia mutta onnistumista suhteessa mihin tavoitteisiin? Viime vuoteen, edelliseen kampanjaan, tavoitteisiin jotka määriteltiin viime vuoden markkinaolosuhteiden perusteella? Perustellaan että käytetty raha kannatti? Paraniko liiketoiminta pysyvästi? Nousiko yrityksen arvo? Paraniko maailma? Onko meillä aidosti syytä olla ylpeitä tekemisestämme? Kirjoittiko arvostettu journalisti yrityksemme menestyksestä? Lisääntyikö yhteydenottojen määrä? Mitkä ne mittarit olivatkaan?

Suomessa merkittävät mainostajat ovat juhlittuja sankareita. Fazerin Sininen on arvostettu brändi, olipa sen markkinaosuuden muutos mikä tahansa. Stockmannin osaamista ei saa arvioida julkisesti, vaikka liikevaihdon kasvusta huolimatta tuloksenteko on huonontunut. Suurimmat mediabudjetit pärjäävät alan kisoissa, näkyvimmät filmit keräävät palkintoja, isot ostajat palkitaan parhaina mainostajina. Miksi? Mitä sankaruutta on saada omistajalta iso läjä rahaa ja polttaa sitä kaikissa mahdollisissa kanavissa? Mainontaa, sponsorointia, mediaa, tapahtumia, suoramarkkinointia. Kaikkea mahdollista. Mitä Soneralle on tapahtunut ainakin miljardin panostuksista huolimatta? Mitä tekemistä kivimiehillä on VR:n yritysimagon kanssa? Oletko myynyt autosi ja siirtynyt junailemaan? Kuinka moni ”tuli illaksi kotiin” ja uskoo Finnairiin? Unfairiin? Pihasadettimella rahan kylväminen on mielestäni juuri sitä pahinta puuhastelua. Tuhlailua ilman ajatusta.

Pitäisikö tutkia ja mitata vaikuttamista? Ei sitä montako ihmistä saadaan painamaan tykkää nappia ostamalla äänet naamakirjassa tarjoamalla rahaa hyväntekeväisyyteen? Ei sellaista, joka hukuttaa äänemme mainonnan mekastukseen. Ei palkita monopolia, jolla ei ole kilpailua ja useimmiten merkittävä määrä rahaa milla mällätä. Palkitaan ihminen joka teki itsestään julkisesti arvostetun, ammatinharjoittaja joka luo työpaikkoja, kasvuyritys jonka kaikki maailmassa haluavat omistaa. Yritys, jota voimme kaikki ilolla peukuttaa. Annetaan Grand Prix sille, joka on tehnyt suurimman vaikutuksen käyttämättä rahaa. Ryhdytään vaikuttamaan.

Moniko yritys on tehnyt sinuun vaikutuksen? Kuunnellessani markkinointi- ja viestintäihmisiä kuulen listauksia toimenpiteistä ja suoritteista, en raportteja vaikuttamisesta. Tehdään tilaisuus, rakennettiin lehti, avataan blogi. Pidetään messuja. Lista on loputon. Miten rakentaisimme kulttuurin jossa kuulisimme raportteja vaikuttamisesta? Saimme runsaasti palautetta, tuhat ihmistä osallistui tuotekehitykseen, järjestimme mielenosoituksen, yli sata jakoi uusimman viestimme. Vaikutetaan, mitataan vaikutuksia, suunnitellaan vaikuttamista. Lopetetaan suorittaminen, suoritteiden ostaminen ja yksisuuntainen viestintä. Vituttaa katsoa kun raha rypee omassa sonnassaan. Tehdään aitoja asioita. Niitä josta äitikin voi olla ylpeä.

Ps. terveisiä yölennolta. Tälläisiä tiivin päivän päätteeksi ja lomia kohti…

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jari U
2012-04-05 09:39:41

Moi Ville,
erittäin hyvää tekstiä. Itse olen viime viikot ihastellut tuota Iron Sky -porukkaa, tuotantomenetelmää, rahoitusmallia, markkinoinnin menetelmiä ja kanavia, kaikkea. Ja asennetta! Uraauurtavaa työtä, toimialallaan ja muutenkin:)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jan Ropponen
2012-04-05 10:15:33

Terve Ville,

Tosi hyviä kysymyksiä. Itse miettinyt samaa.

Mainitsit aikaisemmin että "luulen että kaikki uusi kasvu pitäisi pikku hiljaa nojata digitaaliseen liiketoimintaan."

Jos yritykset siirtyvät digitaaliseen liiketoimintaan, se mahdollistaa kaiken mittaamisen, ja tämän kautta parempiin toimenpiteisiin. Tämä ei vaadi rahaa, vaan että joku seuraa säännölisesti toimenpiteiden vaikutusta ja näin yritys voi siirtyä asiakaslähtöiseksi heidän digitaalisen liiketoiminnan kautta. Toimenpiteet perustuvat dataan, ei arvailuun tai fiilikseen että tämä on hyvä koska muutkin yritykset tekevät tätä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-04-05 13:16:13

Iron-Sky jengi on just sellaista joka tekee vaikutuksen! ja on isojakin. Storan Rethink toimii, Outotec rocks jne. isotkin voi olla makeita ja just näitä "omilla ehdoilla tarvitaan! Rock. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikko Marsio (@MikkoMarsio)
2013-03-29 14:16:09

Itse olen jurputtanut samasta omassa blogissani... jo hyvän aikaa sitten. Kuten sinäkin Ville.
http://nordicsbusiness.blogspot.fi/2011/12/marketing-metrics-rom-romi-you-are-lost.html

Jatketaan jurputtamista, ehkä maailma kääntyy... joskus

Rock ja Pop, Mikko

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.