Liiketoiminta 2020: Viherpeukaloista kasvoi Pihaplaneetta

27.03.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Liiketoiminta 2020: Viherpeukaloista kasvoi Pihaplaneetta

Kukkien ja puutarhojen hoitamisesta kasvoi vahva pihasisustustrendi. Kuluttajat halusivat laajentaa kotien sisältä kauneutta ja viihtyvyyttä myös parvekkeille, terasseille sekä perinteisten omakotitalojen pihoille. Uusien talojen pihoja ei pelkästään viimeistelty, vaan niihin rakennettiin upeita käyttökokemuksia paljuineen, pergoloineen sekä ruokailu- ja ruoanlaittokatoksineen. Ruokapuutarhat, japanilaiset puutarhat, vesielementit kansainvälisin virtauksin uudistivat pihasisustamista.

Viherpeukalot päättivät hyödyntää kasvumahdollisuuden uusilla markkinoilla.  Yritys oli etäkaupan ja internetin edelläkävijä, ja onnistunut jo vuosikymmen aiemmin luomaan toimivan asiakasjärjestelmän, verkkokaupan sekä elävien kasvien logistiikkajärjestelmän. Hiljattain yritys oli rakentanut myös puutarhamyymälän pääkallopaikalleen.

Yritys harkitsi pitkään, kuinka yhdistää uudet mahdollisuudet perinteiseen kasvikauppaan. Kuinka myydä isompia kokonaisuuksia, varusteita, kalustuksia jne. entistä huomattavasti nuoremmalle asiakaskunnalle? Ratkaisu yllätti kaikki. Nopeasti yritys rakensi viherpeukalot.fi palvelun rinnalle kokonaan uuden sisältökokonaisuuden pihaplaneetta.fi joka keskittyi pihojen suunnitteluun, pihasisustamiseen, kalusteisiin ja ns. pihamuotiin jossa ideana oli lanseerata vuosittain erilaisia teematuotteita suomalaisten iloksi.

Pihaplaneetan liikeidea oli poikkeuksellinen. Yritys määritteli suomalaisen pihakauden 10 vaiheiseksi. Mukaan tulivat talvipuutarha, ruokapuutarha, sadonkorjuu, istutuskuukaudet jne. Puutarhoja alettiin pohtia käyttötilanteiden eikä perinteisen kasvukauden mukaisesti. Yritys ymmärsi nopeasti että tuotemyynnin ohella kysymys olisi medialiiketoiminnasta. Tarvittiin sisältöjä, asiantuntijoita ja blogaajia kertomaan mikä olisi hyvää tänään, huomenna ja ensi keväänä. Onneksi verkosta löytyi runsaslukuinen joukko alan asiantuntijoita ja harrastajia jotka saatiin kiinnitettyä tuottamaan näkemystä planeetalle.

Pihaplaneetta ryhtyi kasvamaan nopeasti. Suunnittelupalvelut, pihakatalogit, pihakutsut jne. Laajensivat yrityksen jakelua yhä useammalle pihaharrastajalle. Kukkakaupasta oli kasvanut suomen johtavat pihasisustamisen asiantuntija. Varustelekan, Netraudan ja muiden tavoin yritys harkitsi ja rakensikin muutaman Pihaplaneetta Megastoren Tampereen eteläpuolelle. Yllättäin juuri Ikean lähistöllä olevat kauppapaikat soveltuivat kasvien ja pihasisustustuotteiden kaupallistamiseen. Erikoisliikkeen etuna toimi osaava henkilökunta ja laajat esittelytilat kompostoreille, pihatuotteille ja lannoitteille joiden kasvu kääntyi useamman nollavuoden jälkeen kasvuun. Kivijalkamyymälöiden salaisuus oli sesonkiluonteisuus. Pihamaailmat avattiin pääsiaisenä ja venetsialaisia vietettiin kynttilöiden valossa marraskuussa. Talvikauden pihaplaneetan väki viihtyi lämmössä. Kesälomat oli hyvä viettää tammikuussa jolloin paukkuivat tulipalopakkaset. Elettiin luonnon mukaan. Siellä missä säät sen parhaiten sallivat.

Pihaplaneetan suosio perustui kahden edellisen vuosikymmenen kokemukseen etäkaupasta ja vahvaan media- ja internetliiketoiminnan ymmärtämiseen. Näkyvyys verkossa, sisältöjen osaaminen, suoramarkkinointi ja verkkokaupan kehittäminen muodostivat pohjan menestystarinalle, joka johti seuraavaan yrityskaupan vaiheeseen. Yritys myytiin pohjoismaiselle kasvitukulle joka ryhtyi laajentamaan toimintamallia Venäjälle ja muihin pohjoismaihin. Pihaplaneetan avainhenkilöille kasvoi samalla vielä kertaluokkaa suurempi haaste. Näyttää vielä neljännen kerran miten elävistä taimistakin voi tehdä merkittävää liiketoimintaa verkossa.

Kirjoitus on osa juttusarjaa ”liiketoiminta 2020” joka pyrkii herättelemään suomalaisten yritysten halua kasvaa ja kehittää omaa osaamistaan kansainvälisesti. Jutuissa käsitellään eri yritysten mahdollisia tulevaisuuksia jotka ovat mielikuvituksellisia mutta mahdollisuuksien rajoissa. Jutut on kirjoitettu ruokkimaan strategista ajattelua ja mahdollisuuksia. Niitä ei tule ottaa liian vakavasti eikä niitä ole tarkoitettu ”neuvomaan” yritysten johtoa. lisää kirjoituksia www.villetolvanen.com

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jari "Kämä" Heinonen
2012-03-27 23:04:40

Jepjep! Juuri näin sen pitäisi mennä. Lisäksi vielä se koko palvelu-/ arvoketjun haltuunotto l. maanlaajuinen pihaurakointi ja ylläpito yhden brändin alla (myynti yhdessä valmistalokauppiaiden kanssa???)...ja sitten Ruotsiin!!!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.