Kohti sosiaalisia yrityksiä 1

26.03.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kohti sosiaalisia yrityksiä 1

Mitä hyötyä on sosiaalisesta mediasta? Miten sosiaalisuus muuttaa yritysten toimintaympäristöjä? Muuttaako mitenkään? Varmasti. Heikkoja signaaleja digitalisoitumisen vaikutuksista saa seuraamalla ihan arkielämässä eri-ikäisten ihmisten internetin käyttöä. Katso alle kolmekyppisiä, juttele lapsillesi. Viiden vuoden kuluttua he ovat verkkopalveluiden käyttäjien valtavirtaa.

Löytyykö poikaystävä Facebookista? Miten viikonlopun tapahtumista sovitaan? Miten ostopäätökset syntyvät? Onko kaveriporukoilla omia yhteisöjä, seuroja tai saitteja? Nämä samat toimintamallit siirtyvät tekijöiden mukana yrityksiin. Viimeistään.

Social company-ajattelusta kirjoitetaan jo paljon. On myös yrityksiä, jotka nojaavat toimintansa täysin sosiaalisiin verkostoihin. Niistä ja hyvistä esimerkeistä tuonnempana. Toisessa kirjoituksessa.

Miten sosiaalisuus vaikuttaa yrityksiin? Olen puhunut viimeaikoina ”avokeittiö-kulttuurista” jossa yrityksen toimintoja avataan asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa samalle tasolle. Salaisuuksia on vähemmän, tasavertaisuutta ja avoimuutta enemmän. Kaikkea tarpeen mukaan. Avoimuus ei tarkoita, että kaikki pitäisi olla tiedossa kaikilla, vaan sitä että vuorovaikutusta, ryhmätyötä ja yhteisiä asioita on enemmän. Tässä on vanhalla ”käskykulttuurille” sietämistä, vallassaolevalle johtajistolle nielemistä. He ovat kasvaneet ja kehittyneet salailun kulttuurissa. Se mikä on ollut sisäpiirin asia on ollut jännittävämpää kuin se mitä asiakkaille kuuluu. Terveisiä AY-liikkeeseen. Onnea matkalle hautaan. Tilalle tulevat varmasti jonkinlaiset osuuskunnat tai yhteisöt jotka ovat avoimia, kehittävät toimintaa aidosti, ja ovat yhden ihmisen asialla yhdessä. Eivät pienen eliitin salaseuroja valtaleikkeineen.

Sosiaalinen yritys avaa yrityksen eri toimintoja vuorovaikutukseen. Tuotekehitys asiakkaiden kanssa, Ennakkomarkkinointi avainasiakkaille, Asiakaspalvelut verkossa, Hullut päivät parhaille asiakkaille. Uusien asiakkaiden kouluttaminen verkossa. Kesäjuhlat verkossa. Messureportaasit Las Vegasista lopuille kehittäjistä. Esimerkkejä riittää.

On kiinnostavaa nähdä millaiset yritykset kapitalisoivat verkon voimat ensimmäisenä? Ovatko ne ”Bestplacetowork”-kirittäjät, tietyt toimialat vai yrittäjävetoiset yritykset? Tilaa riittää ja mahdollisuuksia on. Vaiva maksaa varmasti palkkansa.

Tarvitaan rohkeutta, kykyä ymmärtää toimialan arvoketjua, kohderyhmiä ja yhteisöllisyyttä. Arvioisin että ensimmäisenä tarvitaan hyvä analyysi sosiaalisuuden soveltuvuudesta kohdeyritykseen, selkeä strategia tuleville vuosille, hankesuunnitelma ja pilottitoimintoja. Hyvä suunnitelma ottaisi kantaan ainakin HR, R&D, Myynti, Markkinointi ja Business Dev. toimintoihin. Toisaalta ollaan todella lähellä strategista markkinointia ja viestintää. Ikäänkuin tämän vuosituhannen toimintamalleissa jossa viestiminen on muutoksen haastamisen ja johtamisen ytimessä.

Yrityksiin tarvitaan CDO (Chief Digitalization Officer) toiminto, joka vastaa, ehkä uusien liiketoimintojen ohella, yrityksen digitalisoitumisesta. Hienoa nähdä kenellä on ensimmäisenä potkua nimittää tälläinen, tehdä se julkisesti, ja tukea henkilöä organisaation sisällä. On nimittäin taatusti tuulinen paikka.

Ps. hotellikuva on Parco dei principi  Sorrentossa, Napolissa. Suosittelen!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ari Huttunen
2012-03-26 11:06:06

Sosiaalisuus tuo läpinäkyvyyden ja läpinäkyvyys tuo mahdollisuuden uudenlaiseen kilpailuetuun, eikö? Vanha valta puolustaa omaansa ja kaikki muutos vie aikansa. Maailma muuttuu, mutta muuttuuko ihminen ja millä nopeudella. Kiinnostuneena odotan ensimmäistä CDO nimitystä ja ennenkaikkea johdon sitoutumista kuvailemaasi muutokseen.

Kevät, aurinko paistaa, tämä on hyvä suunta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-26 14:34:39

Kyllä juuri näin...Hyvä Ari!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

jussi
2012-03-26 15:10:02

Niin pitkään kuin muistan, on jauhettu "tunne asiakkaasi" -mantraa. Nyt kun se sosiaalisten kanavien kautta olisi todella mahdollista, ja mikä tärkeintä, asiakkaat valmiina avaamaan elämäänsä, kovin harva organisaatio osaa tilannetta hyödyntää.

Työkalujakin kai olisi jo tarjolla...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-26 19:20:45

Suomessa kestää kymmenen vuotta "kirjasta" käytäntöön mm. sinisen meren strategia, tipping point jne...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pasi Sillanpää
2012-03-26 15:17:36

Toimistossani on henkilö, jolla on kokonaisvastuu digitaalisuudesta. Tuollaista titteliä ei kylläkään ole. Mutta hänen vastuullaan on seurata mitä välineitä voimme tarjota asiakkaillemme ja mitä niistä käytämme itse. Facebookiin kuuluminen kuuluu perusammattitaitoon ja sitä kaikki käyttävät - myös muuhun kuin kaveriviestintään, Linkedin on minulle hyötykäyttöä päivittäin.

Emme ole vielä poikkeuksellisen hyviä, mutta haluamme oppia. Digitaalisuus muuttaa prosesseja ja lisää tehokkuuttamme. Mutta ei silti tee elämästä yhtää tylsempää.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lauri Toivonen
2012-03-27 22:41:15

Rohkeus - si, yes, da, kyllä. Tähän se kiteytyy. Kaikki oikea tekeminen vaatii rohkeutta. Rohkeutta löytyy yleensä kannustavasta ilmapiiristä, joka on matkalla jonnekin. Ja ihmisiltä, jotka ovat matkalla jonnekin. Tästä varmaan olet paasannutkin. Valitettavan usein ambitiotaso on luokkaa: "Tehtäis nyt ensin edes jotain, niin voidaan sitten seuraavassa vaiheessa miettiä, josko tehtäisiin jotain järkevää...". Vaatiihan se rohkeutta lähteä matkalle, jossa sattuu ja tapahtuu - mutta matkalla kasvaa ja usein tarttuu kultaa ja mirhamia mukaankin.
Toistan itseäni: johtajuutta veljet ja siskot, johtajuutta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-30 05:51:21

Eilen oli hyvä keskustelu erään toimitusjohtajan kanssa. Totesimme yhdessä että Suomessa vaan menee liian hyvin. Kasvu- ja kehityshalut kaikkoavat.

Ollaan niinku ennenkin, katotaan miten huomenna menee... ei riitä. kele. ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Wilhelmiina Halme
2012-04-18 14:39:34

Ollaan niinku ennenkin on meidän "kylän" motto, kyhäillään ja salaillaan samassa vanhassa "herra seurassa" ja mitään ei tapahdu. Nuorta, nuorempaa ärsyttää ja matka jatkuu suurempiin pinta-aloihin.
Mikään ei kehity ja kaupunki kuolee, ei riitä että meillä on kerran vuodessa baletti jonka maksaa veronmaksaja. Kasvu- ja kehityshalut oikeaan suuntaan ovat todella kaikonneet ;) Uneksi huomisesta, muista eilinen, mutta ennen kaikkea elä tänään :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.