Vaikuta verkossa

25.03.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Vaikuta verkossa

Miten verkossa vaikutetaan? Aihe kuulostaa tutulta, mutta luettele aidosti osaavia suomalaisia verkkotoimijoita. Siis kokonaisuutena. Eräs asiakkaani sanoi että heille tuputetaan ideoita, sisältöjä, verkkopalveluita, kampanjoita, sosiaalista mediaa, näkyvyyttä, hakusanamarkkinointia, mobiilimainontaa ja kaikkea muutakin mahdollista. Kukaan ei kerro mitä pitäisi oikeasti tehdä.

Minäpä yritän. Tämä mielipide toistaa useammassakin kirjoituksessa vilahtaneita näkemyksiä, mutta päätin yrittää kiteyttää ne nyt kerran vielä yhteen. Asia on niin vaikea. Ja Ajankohtainen. Kiitos ”Kämälle” inspiraatiosta.

Saako numeroida? Päätetään, että numeroidaan vaikkei nämä tärkeysjärjestyksessä olekaan. Aloitetaan periaatteista ja mennään toimenpiteisiin.

1. Surffaus on kuollut. Kukaan ei etsi yrityksiä tai niiden palveluita verkossa, tai hyvin harvoin. Hakukoneet, yhteisöt ja sisällöt korvaavat tiedon etsimisen. Siis pelkkä kotisivu tai yhdessä osoitteessa viestiminen (teollisuusyritykset!) on kuin se himmein tähti koko linnunradalla. Passiivinen, kuollut, lähes näkymätön. (Kuten huomaat hakemalla Turo Tailor, heidän sisällön tuottamisen puutteensa on korvautunut mm. omilla kirjoituksillani.) Jopa 90% liikenteestä tulee ”aiheiden perusteella” eikä vastausten perusteella. Mieti miten haet itse vastauksia? Et kirjoita Burana, vaan pääkipu. Siksi burana.fi on todella himmeä tapa viestiä. Buranan pitäisi omia ne aihealueet joihin sen käyttö liittyy, ja se ei onnistu Orion domainin kautta.

2. Hyvä sisältö leviää. Jos oma sivusto on ”piilossa”, voi tuottaa sisältöä. Villen osoite on Villetolvanen.com koska se on ennenkaikkea tapa lähestyä minua, tunnistaa minut kaikkien muiden villetolvasten joukosta, mutta löytääkseni ”kilpailuedun”, kasvustrategian tai modernin tavan markkinoida, olen tuottanut sisältöjä aiheesta. Käytän avainsanoja ja yritysesimerkkejä, jotka lisäävät kirjoitusten löydettävyyttä hakukoneissa.

3. Apuosoitteet toimivat. Kun olet määritellyt mihin ongelmiin tarjoat ratkaisuja, tarvitset verkkodomaineja jotka verkottavat sisältösi ja palvelusi ”yhteisöksi.” Hakukoneet muuttavat toimintatapojaan ja niitä on mahdoton manipuloida, mutta koko verkon idea on osoittaa mitkä asiat ovat hämähäkinseitin keskiössä. Eli kyllä www.markkinointistrategia.net nousee yhä hakujen etusivulle, aivan ilmaiseksi. Ilman mainoksia. Joku sanoo että ”mehän ostetaan näitä avainsanoja.” Mutta onhan siinä dramaattinen ero onko asia ostettuna mainoksena vai orgaanista näkyvyyttä, eli onko Google sitä mieltä että Kasvustrategia-asioissa tämä sivusta on se keskeisin. Tätä eroa ei pidä missään tapauksessa aliarvioida. Eikö juttu Kauppalehdessä tai Option kannessa ole aika paljon mainosta arvokkaampi? Niin on verkossakin.

4. Kampanjadomainit pitää kieltää lailla. Erityisesti lääketeollisuudessa on muotia tehdä www.kunkenkäpuristaa.fi tyyppisiä mainosratkaisuja. Idiootit! Hyvä sisältö kätketään keksityn osoitteen taakse joka ei indeksoidu, kukaan ei hoksaa hakea sitä, ja sitten yritetään vaatimattomalla tv-budjetilla opettaa kansalle uusia verkkopalveluosoite. Haaste on ihan sama kuin saada mikä tahansa uusi sana tunnetuksi. Lähes mahdotonta nykymaailmassa. Kampanjoinnin jälkeen asia ja osoite unohtuvat ja investoinnin voi vetää vessasta. Sama pätee myös Danoneen. Sata + miljoonaa tv-mainontaan eikä jälkeäkään verkossa? Valio pyyhkii mennen tullen ja palatessa. Katsokaapa Valion sisältöstrategiaa. Itse ainakin olen ihan sekaisin funktionaalisista elintarvikkeista ja niiden hyödyistä, mutta mitä apua puolen minuutin spotista on? TV alkaa olla aika raihnaista.

5. Tuota sisältöä. Määrittele markkinointistrategiasi uudelleen ja priorisoi oma sisältö, omat kanavat ja ansaittu pr keskiöön. Kaikki brändit ovat medioita. Tästä olen puhunut 7 vuotta tuloksetta. Tarvitaan muitakin että saadaan kuoro aikaiseksi. Mitähän mediatoimistot suosittelevat? Onkohan suurin osa aivan pihalla? Ostetun median valta on heikkenemässä. Näkyvyys pitää rakentaa, ansaita ja onnistua voittamaan!

JA huomio! Tuotetieto ei ole sisältöä. Oma kehu ei ole sisältöä. Tarvitaan jotain joka puhuttaa, kiinnostaa ja kestää vertailua. Tässäpä haaste meille kaikille. Tarvitaan aivan uudenlaista luovuutta miettiä miten teollisesta komponentista tai taajuusmuuttajasta saadaan kiinnostava. Valitse oikeat kumppanit. Vaadi enemmän itseltäsi, älä anna periksi. Perkele.

6. Ymmärrä toiminta eri tilanteissa. Tämä on kaikkein vaikeinta. Miten sisältö toimii eri alustoilla? Miten sitä pitää muokata. Käytän Roomaa esimerkkinä. Ajatellaan että Rooma haluaa tehdä yrityksille kilpailustrategioita. Verkkosaitilta löytyy palvelukuvaus kilpailustrategia. Miksi kukaan etsisi konsulttia? Niitähän on langan päässä miljoonia. Tarvitaan jotain enemmän. Varataaan osoite www.kilpailustrategia.net, kirjoitetaan aiheesta jatkuvasti Taloussanomiin ja tähän palveluun. Nostetaan aihe keskusteluun foorumeilla, twiitataan uusista artikkeleista keskustelufoorumeissa. Rakennetaan hakusanakampanja jossa syntyy näkyvyyttä hakujen ”kilpailuetu”, ”kilpailukyky”, ”kasvu”, jne. ympärille. Ja mikä on viesti? Se on: ”Haluatko kasvaa, kehittyä tai rakentaa jotain uutta?” Voisi olla parempikin, mutta eihän kukaan ajattele tarvitsevansa kilpailustrategiaa, vaan uutta kasvua. Siksi mainoksen pitää puhutella tarvetta eikä ratkaisua!!! Tämä ajatteluputki on ehkä vaikein asia ymmärtää verkossa vaikuttamisessa ja vaatii itseltänikin äärimmäistä paneutumista. Rakennan aiheeseen jonkinlaisen työkalun, mietin miten tätä voi monistaa.

Olen tehnyt tälläisiä vaikutustrategioita lukuisia kertoja itselleni ja asiakkaille. Jostain syystä ajattelu ei tunnu leviävän, aina ollaan mainostoimiston luukulla miettimässä jotain kevyttä, irtonaista, epärelevanttia ja kallista. On korkea aika herätä uuteen aikaan ja haastaa itsensä digiaikaan. Olet nytkin koneella kuten minäkin. Mieti mitä kello on ja miten päädyit tilanteeseen. Onko koneen avaaminen jo selkeä rutiinisi, teetkö suurimman osan asoista koneellasi? Missä hemmetissä yrityksesi piilottelee?

Tästä aiheesta on niin paljon kerrottavaa että taidan tehdä siitä oman kirjoitussarjan, ehkä jonkin työkalunkin. Arvostaisin jos voisit kommentoida tai lähettää vaikka sähköpostilla ajatuksia mistä kannattaisi puhua ”verkossa vaikuttamisen” teeman alla. Aiheesta on tekeillä tv-ohjelmakin. Tai ainakin video. Verkkoon tietenkin.

Ai niin, mikä minulle antaa ”luvan” väittää jotain tälläistä? Jokainen voi yrittää, mutta kerron kuitenkin tehneeni virheitä internetissä yli 15 vuotta, rakentaneeni Intervisiosta verkkopaleluihin perustuneen kannattavan mediayrityksen 2002 ja olevani osakkaana Terve Mediassa, joka on merkittävä digitoimija hyvinvoinnin alueella. Ja olinpa perustamassa Verkossa Mediaakin joka on ollut mainio menestystarina. Oma kehu seis. Unohtui sanoa että +100 konsultointiprojektia on lusittu. Ehkä 2 reklamaatiota.

Olen pitkään ajatellut kertoa tilanteista, joista tälläiset kirjoitukset syntyvät. Eilen oli hyvä juttutuokio erään verkkokauppiaan kanssa, illalla menin aikaisin nukkumaan. Heräsin levänneenä klo 6, sunnuntaiaamuna, muut nukkuvat vielä ainakin 3 tuntia. Edessä on litra vettä, kohta kahvia. On hyvä hetki pohtia ennen päivän rientoja. Asiat ovat tuttuja. Sata kertaa jauhettuja. Dave Grohl karjuu elämänohjeita korvissa. Muistan kuinka yksi mies otti näppeihinsä kokonaisen stadionin, muistan myös Bonon. Innostun. Edessähän on hieno päivä. Rock.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Jari "Kämä" Heinonen
2012-03-25 08:27:33

Hyvähyvä! Vielä kun avataan/avaat tuota apudomain- / koko digiversumijuttua hieman lisää ja kirjoitat sen Viherpeukalot 2020 jututn niin voidaan lähtee "vanhuksien" juttusille :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-25 10:27:00

Kiitos! näin tehdään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari J. Huttunen
2012-03-25 08:54:44

Hyvä kirjoitus jälleen kerran Ville. Rock on!
Kyse on yhteydestä, ihmisten välisestä yhteydestä, ihmisten ja brändien välisestä yhteydestä. Arvoista, merkityksestä, vaikutuksesta ja palvelemisesta.
Miten tämä palvelee minua, perhettäni, työyhteisöäni sen merkitystä ja tarkoitusta...
Tässä lienee myös syy moneen juttuun - osakeyhtiölain mukaan yrityksen tehtävä on jotain ihan muuta kuin palvella, Hyvä vai huono merkityksen kannalta yksilölle, tätä jokainen voi katsoa ympärilleen ja miettiä miksi?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-25 10:28:09

Hyvää pohdintaa... oy lain kai voi jättää "yrittämisen" ulkopuolelle... yrittäminen on rakentamista, oy hallintamuoto ... eller?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lauri Toivonen
2012-03-25 10:11:31

Niin. Eihän se verkossa vaikuttaminen ole sen vaikeampaa, kun muukaan tekeminen. Yritetään, erehdytään ja onnistutaan. Ihan, kuten Ville olet tehnyt.
Yrityksissä suurin ongelma on se, että tekemiseen ei kannusteta. Ei johdeta liiketoimintaa, vaan halutaan saada aikaan hyllyvippa, kampanjasivu tai juliste. Aika monta esitettäkin on tullut tehtyä.
Yrityksissä ei ole sähköisestä LIIKETOIMINNASTA vastaavaa johtoa. Siksi ketään ei oteta munista kiinni ja kysytä, mitäs siellä saatiin aikaan. Ollaan tyytyväisiä, kun joku on päivittänyt nätimmän kuvan ja joskus videonkin sinne MEIDÄN verkkosivulle.
Liiketoimintavastuuta, niin alkaa tapahtua.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-25 10:29:44

Erittäin hyvä näkökulma! olen itsekkin pohtinut että moderni CMO on oikeasti Bus.Dev funktio ja joka firmassa pitäisi olla "chief digitalisation officer" joka vastaa yrityksen digitalisoitumisesta. Ei siis kotisivuista vaan "liiketoiminnasta verkossa" ja verkon hyödyntämisestä johtamisessa!

Rock on Lauri.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ari J. Huttunen
2012-03-25 10:44:08

Noinhan se Lauri usein menee ja miksi?
Yritys osaoptimoi ja yhteinen tekeminen on vain korulauseita, olemassaolon tarkoitus on usein hukassa. " tuottaa voittoa osakkeenomistajille tai tehdä xxx € "
Niin kuka vastaa jos näin ei käy? Tekijät vai epäpätevä johto? Mahdollisesti joku muu? Mitä tälle voisi tehdä ja kenen toimesta?

Hallinto ja yrittäminen - kaksi eri kulmaa. Eikö meistä jokainen ole " yrittäjä" omalla tavallaan? Liiketoiminta ja kannattava liiketoiminta onkin jo toisenlaista :-)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Timo Kiviluoma
2012-03-25 11:08:24

Niin sinä Ville kuin minä itsekin olemme takavuosina syyllistyneet siihen typeryyteen, että olemme ratsastaneet ilmaisen hevosen rattailla. Nyt sitten kärsitään tästä, kun viesti on mennyt liiankin hyvin perille. Mikään ei saisi maksaa.

Telkkarikamppikseen ollaan hyvinkin valmiita laittamaan rahaa jopa yli 100.000 euroa ilman, että tiedetään tuottaako tulosta. Netissä taas hoetaan ilmaisen median mantraa ja tuutataan sitä huonosti copypastettua kamaa luettavaksi. Ja niinkuin sanoit, kummallisiin satunnaisiin osoitteisiin.

Kaikkein vaikeinta tuntuu olevan eroonpääsy siitä vanhasta kliseestä, että puolet rahasta menee hukkaan, mutta en tiedä kumpi puoli. Oikein mitatussa netissä kun tietää. Mutta onhan se ns. markkinointijohtajille helpompaa, kun voi mutuilla vuodesta toiseen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-25 12:09:19

Timo. Olet aivan oikeassa! Vaikeinta lienee on tehdä markkinointistrategian cntrl-alt-del ja aloittaa digipöydältä. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Perttu Tolvanen
2012-03-25 15:04:08

Isosti pisteitä. Korjasit kerralla koko mun käsitystä mainosalasta. Siellä on siis sittenkin seassa fiksuja ihmisiä jotka ymmärtävät miten netti toimii. Mahtavaa! Kiitos tästä.

Orion.fi tosin voisi kyllä miettiä sitä, että miten se tekisi "valiot" omalle palvelulleen. On kuitenkin lähtökohtaisesti järkevää aloittaa miettimään miten sen oman, olemassa olevan presenssin saisi hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. On myös varmasti paljon asioita, joissa Orionin kaltainen brändi voi olla uskottavampi (myös Googlen näkökulmasta) kuin jokin terveysaiheinen saitti esimerkiksi. Mutta todellakin pitää miettiä laajemmin myös, että missä kannattaa vaikuttaa, ja minne sitä sisältöä kannattaa tuottaa - ja selvää on, että ne kampanjadomainit ja irralliset pläjäykset todellakin pitäisi jo unohtaa täysin.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-25 15:34:29

Moi! kiitos hyvästä viestistä. Sen verran korjaan etten ole enää ollut "aikoihin" mainosalla mutta digitalisoituminen kiinnostaa...V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-25 15:38:35

Ehkä typerintä mitä olen nähnyt pitkään aikaan ... http://well-beinglounge.orion.fi/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

ville voipio
2012-03-25 20:13:31

hyvä poustaus ville. sisältö ja siltaus korostuu digitaalisen ajan markkinoinnissa. olennaiseksi nousee vaikuttamisnäkökulma...mutta miten se toimii fmcg-kontekstissa - kun tuote itsessään ei ole sisällöllisesti kiinnostava? red bull on valinnut oivallisesti sijaissisällön, jota kautta edellinen yhtälö saadaan toimimaan.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lauri Toivonen
2012-03-25 22:46:47

Hyvä esimerkki tuo RedBull. Brändi käyttäytyy aika konkreettisesti kuten media: http://www.redbullmediahouse.com/. Ohuella fmcg kokemuksella voisi todeta, että jokainen brändi voi löytää ytimestään isomman tarkoituksen - sisältöä - jota voi alkaa elämään. RedBull on tietysti seksikäs esimerkki. Silti väittäisin, että siinäkin eletään brändin ydintä ilman päälleliimausta. Toteutetaan ja tehdään brändiä joka päivä. Tässä on monella fmcg brändillä opittavaa ihan joka markkinalla. Koffilla oli jossain vaiheessa hyvää yritystä elää brändiä, mutten tarkemmin tiedä missä nyt mennään. Mäntysuopa omisti ainakin mun mielissä aiemmin suomalaisen kesälaiturin, vaikka taitaa niilläkin toi brändin eläminen hieman RedBullista jäädä...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Tuominen
2012-03-25 20:44:54

Asiallista Ville. Mä komppaan niin noita hassuja kampanjadomain -hassutteluja. Todella harvoin ymmärrän, että mitä markkinoija hakee sillä. Pitäisi miettiä aina, että mikä on kuluttajakäyttäytyminen: kun on hätä niin miten ihminen toimii. Ja miten se ihminen toimii niin otetaan rohkeasti se paikka haltuun vaikkei siellä olisi ketään muuta. Aika monesti yritetään ottaa haltuun sitä samaa paikkaa missä jo kanssakilpailijat huutaa kovalla äänellä.

Ota rohkeasti paikka haltuun ja kuuntele, älä huuda!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jussi Y
2012-03-25 22:31:21

Kiitos Ville!

Toistan itseäni (ja arvostamaani kolleegaa) kun väitän,että suomalaisessa markkinointikulttuurissa epäonnistumisen pelko on suurempi kuin onnistumisen tahto. Ei uskalleta kokeilla ja korjata. Siksi mennään ja tehdään tv-filmi, jossa sanotaan 12 kertaa "tuuheampi" ja saadaan tulokset, että "tuuheampi" attribuutti nousi mielikuvatutkimuksessa 7%. Ei siis epäonnistuttu.

Siinä missä eilisen maailmassa karonkka on alkanut jo tuuheampi-filmin kuvauksissa, digitalisoituvassa maailmassa työ alkaa siitä, kun sivut on saatu pystyyn. Ja se on vierasta sekä markkinoijalle että markkinointikumppaneille. Sisältöä kun pitäisi oikeasti suoltaa, optimoida, suoltaa vähän lisää, seurata toimiiko ja tehdä vaadittavat korjaukset. Väitän, että 75% suomalaisista markkinointipäättäjistä ei tietäisi brändiensä kävijämääriä, ellei TNS lähettäisi uutiskirjettä.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-26 05:58:25

Hienoa palautetta! Redbull esimerkki on loistava, samoin BWM, Mercedes jne. mutta olisin siltä sitä mieltä että lähes kaikkiin tuotteisiin löytyy omaa kiinostavaa sisältöä käyttötilanteesta tms. "lähempää."

cokis, oluet & redbull tietysti eroavat siinä että itse litku on pahaa, kallista ja epäterveellistä. siksi sen käyttöä pitää tukea jollain muulla maslowin hierarkiassa alhaalla olevalla kuten seksi, miehisyys, sankaruus tms.

Rock!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Tore
2012-03-26 08:37:55

Liiketoiminta ja markkinointi verkossa on yllättävän samanlaista kuin kivijalkakaupan pitäminen eli asiakaspalvelua ja asiakassuhteen hoitamista. Siellä lupaus ja lunastus tapahtuvat samassa paikassa. Ja sellaisen tekeminen on vähintään viiden P:n markkinointia eli liiketoiminnan kehittämistä ja asiakassuhteen hoitamista.

Suomalaisessa kontekstissa (eli lähes olemattoman skaalautuvuuden maassa) pieni yleisö liikkuu herkästi, senhän tietää Sedukin. Eli ollaan tarkkoja siitä mitä luvataan. Sijoitetaan lunastus parhaalle paikalle ja toteutetaan se sitten hyvin. Kyllä sitten hanki-pidä-ansaitse saattaa onnistua. Mutta ei anneta kansainvälisten menestyskeissien sekoittaa päätämme. Ellemme sitten halua sellaiseksi.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Antti Halonen
2012-03-26 11:47:37

Hyvää tekstiä, analyyttistä, jäntevää ja vihlovan totta. Yhteistyössä hyvän oikolukijan kanssa tuossa olisi ainekset menestyskirjaan! :)

Itse näen tämän ideologian alkupisteenä pointin, jonka kiteytit näin: "Jokainen brändi on media". Tästä lähdetään. Vähän ontuvaa vertausta käyttäen: tähän saakka Internet-markkinointi on ollut ikään kuin mainosten jakamista postiluukusta asukastiheillä kerrostaloalueilla. Fiksumpaa olisi soittaa ovikelloa ja kysyä, mikä asukkaalla on huonosti, ja tarjota apua siihen.

En lähde toistamaan sanojasi, vaan mieluummin luen tekstisi uudelleen.

Kiitos!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-26 12:48:49

Kiitos. Hienoa palautetta. Opettelen kirjoittamista ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Mikko Mattinen
2012-03-26 14:48:50

Mattislovakiassa on yksi totuus ja se on mun.

1) Verkkoliiketoiminnan kynnys on todella matala, kuten Ville on osoittanut. Mutta sitä ei saa myöskään monimutkaistaa. Jos liiketoiminta on rakentunut kivijalkaan, niin sille pitää olla uskollinen. FB:stä voi hakea asiakkuuksia, mutta se ei ole kauppapaikka.

2) Mystisten tunnuslukujen (engagement, CPC, COM, SOV jne) lisäksi kannattaa kuljettaa mukana normaalit liiketoiminnan tunnusluvut.

3) Investointeja ei kannata suhteuttaa myyntiennusteeseen, koska se on aina lähellä nollaa, mutta tosinaiset- ja miehet suhteuttavat ne vuosiin joilla aikoo olla mukana kisassa.

4) Osta asiantuntemusta, mutta älä ulkoista itseäsi vastuunkannosta.

5) Last but not least.... http://www.dagmar.fi/tieto/uutiset/arkisto/default.aspx?NewsItemID=594a56d4-7dd9-436e-9320-918202e5ef45&NoTtl=1&ad=mediaviesti_luelisaa2

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-26 19:22:03

Mikko! olen kaivannut sun viileetä analyysiä 10 vuotta. se on rautaa. Hyvä mikko. Kirjoita mitä ajattelet. Kirjoita mitä sanot. Älä jätä mitään sanomatta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jaana Nyström
2012-03-28 14:35:16

Voihan Ville, missä olet ollut?

Ensimmäistä kertaa luen tuotostasi (linkki löytyi Google+:sta) ja olen kertakaikkiaan myyty! Mistä oletkin osannut lukea minunkin ajatuksiani? Paitsi etten ole ollut läheskään noin pitkällä mietteissäni vaan lähinnä tarjonnut yrityksille keppiä huonosta Google+ osallistumisesta, se kun on omaa alaani. (http://googleplussa.blogspot.com/2012/03/piirien-siivousta-ja-yrityksille-keppia.html)

Tätä kirjoitusta makustelenkin vielä pitkään ja pistin kaikkialle jakoon.

Minulla on yksi hauska esimerkki missä suht' tylsä tuote on saatu hienosti sosiaalisessa mediassa esille: Tikasfirma Ladders Online.
Katsopa tätä G+ Sivua: https://plus.google.com/u/0/112930436244536031362/posts

Erinomaisesti käytetty mielikuvitusta tuotteen tukena.
Nyt luen juttusi uudelleen. Kiitos siitä!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-31 13:16:09

Kiitos Jaana! täällähän minä. ja juttuja saa (pitää) levittää ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.