Eläköön arjen sankarit!

19.03.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Eläköön arjen sankarit!

Tarvitsemme sankareita. Sankarit voivat olla keitä tahansa ihmisiä, joita kokee erityisesti arvostavansa. Jokaisella ihmisellä on omat arjen sankarinsa. Kai siitä voi kirjoittaakin? Kertoa ketä arvostaa. Luulen haluavani nähdä arvostamieni ihmisten toiminnan ”sankaruutena” vaikka en tiedä onko näkemys aidosti totta. Minulle se on. Faktoilla ei itse asiassa ole mitään väliä, koska sankareiden esimerkki ja toiminta motivoi minua joka tapauksessa. He ovat energiapakkauksia jotka innostavat itseänikin jatkamaan. Ehkä voisi puhua idoleista, vaikkei heidän kuvia seinillä roikukkaan.

Ohessa muutama oma arjen sankarini ilman minkäänlaista tärkeysjärjestystä.

Juha Tynkkynen. ”Median kummisetä” Juha palkkasi minut Intervision toimitusjohtajaksi 28-vuotiaana. Varsin raakana. Juha kertoi legendaarisen Broadcastersin rekrytointifilosofiasta ”palkkaamme sopivia, emme päteviä.” Olen itse yrittänyt pitää saman mielessä. Juha sanoi myös silloista Alma Median pääjohtajaa odotellessa. ”Saat turpaan jos lähdet alle kolmen vuoden.” Ihan hyvässä hengessä. Naama näkkärillä. No lähdin. Ei tullut turpaan. Mutta mieleen jäi. Juhan kanssa meillä on myös samankaltaisia intohimoja maaseutuun & maastureihin. Tsemppiä Juha!

Marco Mäkinen. ”Suomen paras strategiajohtaja.” Mies joka ratkoi Taivaassa kaikki Radiolinjan ongelmat ja strategiat, houkutteli minut PHS;lle ja edustaa ehkä Suomen parasta markkinointiosaamista. Joskus allekirjoittanutta sanottiin ”pikku-marcoksi” ja olin kyllä erittäin otettu.

Tuukka Temonen. Tämä intohimolla ja kirveellä veistetty yrittäjä-ohjaaja-perheenisä-poliitikko elää mielestäni juuri niin kuin itse haluaisin elää. Itsenäinen, omien polkujen kulkija, ennakkoluuloton asioiden yhdistelijä ja yksinkertaisesti valloittava persoona. Tuukasta kasvaa Suomen arvostetuimpia dokumentti- ja elokuvaohjaajia. ”Huomisen Jörn Donner paremmalla persoonallisuudella.” Todellinen vastuunkantaja.

Matti Lainema. Matti on tehnyt loistavan hienon uran suomalaisen yritystoiminnan kehittämisessä. Matti on sijoittaja, kirjailija, löytöretkeilijä ja hallitusammattilainen. Toivon olevani elossa hänen ikäisenään. Jos saisin valita, eläisin nyt ja silloin juuri kuten hän. Kerran kysyin Matilta mitä hän haluaa? Matti sanoi ”Ihan mitä vaan kunhan se ei ole vanha. Entinen voin olla mitä vaan, mutten halua olla vanha.”

Pertti Korhonen. Yritysjohtaja joka saa sukkani pyörimään. Energisoiva, älykäs, nopea ja vallaton. Mahtava kaveri. Menisin mihin vaan jos Pertti pyytäisi. Pari keikkaa on yhdessä tehty ja olen nauttinut kyydistä. On mahtavaa tehdä työtä johtajalle jolle haluaa pinnistellä aivan parasta. Kyllä lähtee. Hyvä Pertti!

Pekka Lundmark.  En tunne Pekkaa kauhean hyvin. Hän on markkinointihenkinen kaveri joka nousi nopeasti Nokialla, eli ajan hermolla pääomasijoittajana ja lähti vasta sitten teollisuusuralle. Tämän päivän johtaja joka herättää luottamusta. Nopea ja älykäs. Hyvät tulokset. Ehdottomasti peukut!

Lauri Rosendahl. Älykäs, kiinnostavia ajatuksia, mielenkiintoiset urakäänteet. Lauri taitaa olla niitä ihmisiä jotka tippuvat jaloilleen ja ponnahtavat aina pinnalle. Lauri tuntee Suomen yritystalouden kuin omat taskunsa. Palkittu analyytikko. Hedonisti. Hieno mies. Mukava törmätä aina kun mahdollista.

Listalle mahtuisi varmasti monia muitakin. Jan Sasse, Heikki Westerlund, Olli Muurainen, Kirsi Piha, Anne Kukkohovi jne. useampiakin. On hienoa että arjessa kohtaa ihmisiä joiden työstä voi innostua, osaamista arvostaa ja innostua kehittämään itseään. Kiitokset myös edellämainituille siitä että ovat jaksaneet kuunnella sekoilujani. Toivotaan yhteisiä hetkiä jatkossakin.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.