Valon voimat

15.03.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Valon voimat

Mikä on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua? Mieleeni palaavat lukion psykologian oppitunnit ja Maslowin tarvehierarkia. Päällimmäisenä muistan olleeni tosi rakastunut lähes kaikkiin luokan tyttöihin. Ainakin hetkittäin.

Mikä on parasta mitä ihminen voi tehdä toiselle? Antaa positiivista palautetta. Osoittaa hyväksyntää. Sitä tarvitsee jokainen. Muistan valmentaja Timo Erämetsän luennot ja hyvät harjoitukset positiivisen palautteen voimasta.

Unohdamme arjen harmaudessa kertoa ajatuksistamme toisten työtä ja tekemistä kohtaan. Ainakin nyt tuntuu siltä kun kohtaa palautetta joka saa naaman näkkärille ja koko kehon roihuamaan. Kirjoitin teille joskus Riikasta, kosmopoliitista ja naisesta joka toteuttaa itseään etsimällä, luomalla, jakamalla ja välittämällä laadukkaita sisustustuotteita. Tavaroita, jotka lämmittävät. Kerroin naisesta, joka elämästä selviämisen sijaan komentaa sitä. ( http://www.werannas.com/fi/ )

Sain Riikalta maailman parasta palautetta. Tai siltä se tuntuu, koska siitä tuli niin hyvä mieli. Riikka osoitti jälleen luovuutensa yhdistelemällä parhaita paloja allekirjoittaneesta, maailman todellisilta guruilta ja toteuttamalla visuaalisen viestinsä yhdistämällä blogin Pinterestiin. Jälleen kerran elävä esimerkki uuden talouden valosta ja voimasta! Saatavana kaikkialla internetistä! http://werannas.blogspot.com/ Toisen kerran luettuna tuli kyyneleet silmiin. Sitä tapahtuu muutaman kerran vuosikymmenessä. Kiitos Riikka. Toivotaan jokaisen kokevan joskus tälläistä. Tehdään näin muillekin. Annetaan hyvän kiertää. Paha kiertää välillä turhankin hyvin.

Olen päätellyt laiskottelun, masennuksen ja epätoivon olevan ihmisluonteen vastaista. Aina tulee ainakin uusi sukupolvi joka haluaa kokea maailman riennot. Rakentaa, tienata ja saada jotain aikaiseksi. Olen verrannut meitä ihmisiä muurahaisiin. Rohkaissut rakentamaan jotain uutta, luopumaan pimeän pelosta. Johtamaan itse elämäänsä.

En ole ainoa huolestunut. Olen saanut viime viikkoina paljon viestejä kollektiivisesta murjotuksesta. Suomesta puuttuu talvisodan ja lama-ajan jälkeisten aikojen uudisrakentamisen henki. Kaikki on samanaikaisesti liian hyvin ja huonosti. Kaksi vuosikymmentä on mennyt liian hyvin ja nyt menee samanaikaisesti huonosti kunnissa, Nokiassa ja monella muulla. Joukkueen kärsiessä on yksilöiden tehtävä herätellä ryhmää liikeelle. Viedä suon yli niin että heilahtaa. Näin tekee myös viisas mies nimeltä Mikael Orkomies Rooman keskusteluryhmässä http://www.linkedin.com/groups/Rome-Business-Buzz-4344532?home=&gid=4344532&trk=anet_ug_hm&goback=%2Egmp_4344532

Monet ulkosuomalaiset ovat syystäkin huolissaan tilanteesta Suomessa. Arvaan monen miettivän muuttoa muille maille. Nyt tarvitaan yrittäjiä, koko yrittäjä-termin merkityksen uudistamista, valonkantajia, miekkamiehiä ja koko yhteisön voimaa. Synergiaa. Ainoa tapa rakentaa synergiaa on nostaa käsi pystyyn ei virheen vaan valmiuden merkiksi. Sanoa partiolaisten tapaan ”olen valmis”, minä välitän ja haluan tehdä asioille jotain. Haluan jakaa valoa, lämpöä ja rakkautta. Käyköön maailmalle, taloudelle tai firmalle kuinka tahansa meillä on kuitenkin toisemme. Yhdessä olemme valo joka lämmittää arjen pimeydessä. Valo joka tekee matkasta uurastuksen arvoisen.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.