Paljastuksia tulevaisuudesta

09.03.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Paljastuksia tulevaisuudesta

Suhtaudun intohimoisesti muutosten johtamiseen, yritysten kasvattamiseen ja kehittämiseen. (Vähän liiankin sanoi eräs). Samalla minulla on eräs kummallinen luonteenpiirre. Minusta nimittäin tuntuu, että kaikki ihmiset ajattelevat asioista samalla tavalla. Asiat näyttävät usein selkeiltä tai yksinkertaisilta. Helppous on harhaa. Olen saanut myös kärsiä luonteenpiirteestäni.

Halu löytää itseni ja kohdata maailma saivat kirjoittamaan raivokkaasti. Joku on kysynyt mikä suunnitelma minulla on tai mikä oli Roomaa ja blogaamista aloittaessa. Ei mitään suunnitelmaa. Miltä ajatus; ”Ajattelin kirjoittaa 200 juttua vuodessa osoitteeseen www.omanimeni.com ja rakentaa Rooman, joka ennakkoluulottomasti yhdistää uutta liiketoimintaa ajatuksia digitaalisuudesta ja strategisen markkinoinnin osaamista” kuullostaa? Suunnnitelmalta? Strategialta? No ei alkuunkaan. Hullulta.

Mutta tulevaisuus on kiehtova. Tulemme olemaan jatkossakin useinmiten väärässä. Mutta koska tulevaisuutta voi penkoa, tutkia ja tehdä hyviä arvauksia, on löytöretkeily kiinnostavaa. Arvauksia voi lukea osoitteessa http://www.romeadvisors.com/2020-2/

Työ jatkuu. Blogaamisesta saa valitettavan vähän palautetta joten laajennetaan reviiriä. Avasin Linkediniin yhteisön ”Rome Business Buzz” http://www.linkedin.com/groups/Rome-Business-Buzz-4344532?gid=4344532&trk=hb_side_g Toivottavasti saamme väittelyä, ideoita, keskustelua jne. aikaiseksi. Lupaan heittää areenalle yhden aiheen viikossa. En enempää enkä vähempää. Ryhmä on avoin kaikille kehittämisestä kiinnostuneille. Tervetuloa!

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Petteri Sortes
2012-06-07 17:10:04

Kuule, minulla oli sama vika. Luulin, että ihmiset ajattelivat samalla tavalla kuin minäkin. Luulo ei ollut tiedon väärtti. Minulle tuli sitten aikuisiässä hirveä tarve ymmärtää tätä maailmaa. Miten mitkäkin palikat ovat rakentuneet, miten kokonaisuutta ymmärtäisi. Silloin se näytti hajanaiselta, sirpaleiselta rakenteelta. Ei kuin opiskelemaan ja ymmärtämään kokonaisuutta paremmin. Muuten, mikään ei ole vaikeampaa kuin tulevaisuuden ennustaminen.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-06-08 13:30:11

Pidän tulevaisuuden arvailusta. Mielestäni ei ole edes tarvetta osua oikeaan. Tai olla oikeassa. Mutta skenaariot ovat kiinnostavia ja taaksepäin katsominen "Kuinka väärässä olimmekaan" V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Minna Karhu
2012-06-13 12:02:10

Mrs & Mrs Future ja 5 suurta kysymystä (Mika Aaltonen & Rolf Jensen, 2012) - suosittelen lämmöllä riippumattoon kesäkaveriksi!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-06-14 05:32:40

Kiitos! täytyy hommata jahka kesäloma häämöttää... Terkut! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.