Haluaisitko omistaa jotain verkossa?

07.03.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Haluaisitko omistaa jotain verkossa?

Elämme digiaikaa. Etsimme siis tietoa, tuotteita, tarjouksia ja mahdollisuuksia ensisijaisesti verkosta. Kuten lähes kaikkea muutakin. Mieti mitä et löytäisi verkosta? Autonkin haku käy lähes käden käänteessä. Nimeä yritys joka ei myy suoraan verkossa? Kyllä, jakelukanavankin rooli muuttuu ja teollisuustuotteissakin. Katso vaikka http://www.ahlsell.se/ Kanavakin myy verkossa.

Näkyvyys verkossa ei tarkoita bannereita tai maksettuja hakusanoja. Se on jonkin aihealueen ”omistamista.” Suomalaisella kielialueella on varsin helppo ”omistaa” aihealueita. Kirjoita hakusana ”liiketoiminta 2020” Googleen. Aivan. Kirjoita nyt oma yrityksesi nimi tai jokin kuluttajan käyttämä tarvepohjainen hakusana ”katto vuotaa.” Mitä sisältöä löydät? Kuka omistaa haun pääkipu? Kuka omistaa perjantain. Kenellä on eniten asiaa aamiaiselle? Entäpä häälomalle?

Kaikki yritykset ovat nyt mediataloja. Kaikkien brändien pitää mieltää itsensä medioiksi. Muutos on vaikea, tarvitaan osaamista, hyvä suunnitelma ja oikeat kumppanit. Toteuttaminen on helppoa kun tietää mitä tekee.

Milloin sinä siirryt digiaikaan? Nyt on aika antaa perinteille periksi ja todeta muutoksen tarve. Kysymys on priorisoinnista, allokoinnista ja brändistrategioiden päivittämisestä. Nyt aloittamalla sinulla on uudet visiot juhannukseen mennessä. Ensi vuodelle budjetoit jo uudella tavalla, ja joululounaalla pääset kertomaan hienoja uutisia. Tervetuloa joukkoon. Verkossa on pelkästään positiviisia uutisia tarjolla jokaiselle siihen perehtyvälle.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2012-03-08 06:28:03

http://www.brafton.com/infographics/why-content-for-seo?utm_source=infographic&utm_medium=referral&utm_content=large&utm_campaign=why-content-for-seo

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Hurnonen
2012-03-13 21:03:58

Tolvanen nostaa esille mielenkiintoisen asian verkossa toimimisesta - omistamisesta. Itse haluaisin ottaa kaksi erilaista näkökulmaa asiaan: 1) verkkopresenssin rakentaminen ja hallinta ja 2) sisällön merkitys.

Verkkopresenssin rakentaminen on toisaalta helppoa ja vaikeaa. Olemassaolon saa perus kotisivuilla, mutta sen jälkeen aukeaakin iso vaihtoehtojen kirjo, onko blogia, onko twitteriä, onko facebookia etc. Ja kaiken takana on se vanha kysymys, mitä tarkoitusta verkko-olemassaolo palvelee ja miten se toteuttaa strategiaa.

Toisaalta verkko-olemassaolo ja jonkun asian omistaminen varsinkin suomenkielisessä verkkomaailmassa on kiinni sisällöstä. Content is king, hokevat kaikki ja taitaa pitää paikkansa;-) Hankalinta yrityksen näkökulmasta on vielä sisällön näkökulma, pelkkä markkinointi- ja tuotetieto ei ole ainoa vaihtoehto ja eikä välttämättä nykyään paras. Jotenkin pitäisi sisällössä olla mukana ajankohtaisuutta ja henkilökohtaisuutta. Vaikea pala yritykselle olla päivästä toiseen aktiivi persoonallisesti, vai tarvitseeko yrityksen sellainen ollakaan? Mitä sanovat muut Tolvasen blogin lukijat?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-13 21:22:59

Erinomaista ajattelua. Kävin juuri tänään keskustelua pitäisikö tolvasen "äänessä" olla virallinen konsultti vai lähiölapsi Oulusta? Aloitin virallisemmin ja nyt olen tilitellyt enemmän... joku väitti että luulevat kylähulluksi. Saavat siis tiedon perille ;) Hyvä kaima. Lisää tälläistä. V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.