Hyvää juuri nyt?

06.03.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Hyvää juuri nyt?

Mikä on hyvännäköistä? Mikä näyttää hyvältä juuri nyt? Mikä kestää katseen huomennakin? Mikä fontti pitäisi valita? Mikä ruoka tulee seuraavaksi? Onko musta aina in? Muodit muuttuvat, mutta tyyli säilyy. Ja kestää aikaa. Chanel 5. 

Eräs asiakkaani totesi, että aina kun tavataan tuntee itsensä huonoksi. On tainnut tulla tölväistyä. Harmitti. Ravistelu, haastaminen ja näkemyksen jakaminen on vaikea ammatti. Aina joutuu miettimään sanoisko että ”tosi hyvä!” asiakkaalle vai oman totuuden? Pitääkö aina kertoa jos on sitä mieltä ettei olla ihan kympissä? Saako asiakas sitä mitä haluaa vai ansaitsee? Kannattaako veivata? Mielestäni kannattaa. Ainoa tavoite voi olla jatkuvasti paremmat lopputulokset. Taiteessa, kulttuurissa, elämässä, kaikessa. Kehitys on elinehto. Osa elämänkaarta.

Olen kuitenkin ehkä eniten saanut kiitosta rehellisyydestäni. Olen hoitanut potilaita vaivojen mukaan, enkä mielistelemällä. Eräs sanoi ”hyvien ominaisuuksien peittoavan lukuisat ongelmat” Näin aion tehdä jatkossakin. Vaikka pitäisi kerätä pulloja puistosta ja käydä kirjastossa kirjoittamassa. Rehellisyys maan perii. Se on nimittäin niin, että jos annat asiakkaan ostaa mitä haluaa, ja asiakas tekee virheen, ennemmin tai myöhemmin asia kostautuu. Kakka valuu alaspäin. Tehtävämme on pitää asiakas kaidalla polulla. Parhaamme mukaan, omaa osaamistamme jatkuvasti kehittäen.

Takaisin asiaan. Mistä tietää miltä jonkun asian pitäisi nyt näyttää? Tai seuraavaksi? Jokaisella on näkemyksemme mutta on erittäin arvokasta pitää ”luoviksia,” sessioita joissa vaihdetaan ajatuksia muodista ja tyylistä, väreistä ja ilmeistä. Ilmiöistä ja trendeistä. Mikä on hyvää juuri nyt? Jotain villen näkemyksiä http://pinterest.com/villetolvanen/clever-design/

Ajattelin pitää lisää tälläisiä luoviksia. Jopa asiakkaille jos joku haluaa. Keräämme materiaalia toimialaan sopivasti, näytämme malleja ja benchmarkia. Kerromme miten rakennamme ajattelua. Syntyy joko yhteinen käsitys tai puremme hammasta vaieten.

Ajattelu ei kehity jos sitä ei harjoita. Samoin näkemys ei voi kehittyä ilman ärsykkeitä. Tulevaisuutta ei voi nähdä jos sinne ei uskalla katsoa. Älä katso pelkästään kumppaniisi, luo rohkeasti oma näkemyksesi. Jos asiaan haluat perehtyä syvemmin, pyydä ammattilaista kertomaan miten he luovat ideansa, rakentavat näkemyksensä. Näkemällä keittiöön opit luottamaan ammattitaitoon, arvostamaan prosessia pelkän idean sijaan. Voit samalla oppia kalastamaan ideoita itsekkin.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Timo Argillander
2012-03-06 08:24:28

Juuri noin. Asiakaslähtöisyyttä ei ole kertoa, mitä asiakas haluaa kuulla, vaan sitä, mikä oikeasti auttaa asiakasta.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Jari Aikio
2012-03-06 12:41:45

Loistava kirjoitus Ville, jälleen kerran!
Kaikissa asioissa voi tehdä ihan joka kerralla ainakin hieman paremmin kuin aiemmin, mutta ihan jokaisessa asiassa ei aina kannata tuhlata kallisarvoista aikaa miettiäkseen sitä tekemistä liian pitkälle. Monesti se loistavakin voi olla tarpeeksi hyvä. Siten jää enemmän aikaa parantaa niitä "ihan hyvä" -tasolla olevia juttuja, ja monessa yrityksessä niitäkin on ihan liikaa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Karoliina Haikonen
2012-03-06 19:56:51

Se kommentoija taisin olla minä ja seison yhä sanojeni takana!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-03-07 10:17:49

Hei, mä yritin kirjoittaa anonyymisti mut jos Karoliina haluaa tunnustaa niin tosi on! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.