Miksi asiakkuus voitetaan, hoidetaan ja menetetään verkossa?

04.03.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Miksi asiakkuus voitetaan, hoidetaan ja menetetään verkossa?

Joku sanoi joskus että laita nyt yksi kolmio tms. niin näyttää aidolta konsultilta. Vastustan. Haittaakse? Nyt kuitenkin päätin lipsua jo toisen kerran. Ensimmäinen löytyy täältä https://www.villetolvanen.com/2011/11/09/markkinointi-lahtoruudussa/

Toinen on tässä. Yksinkertainen ja yksinkertaistettu kuva asiakkuuden kehittymisestä ja miksi verkko on paras, helpoin ja järkevin tapa markkinoida. Haasteeksi muodostuu se että kilpailu on läsnä ja todellinen kilpailukyky on lunastettava.

Moni ajattelee että ei koske meitä. Meidän tavaroita tarvitsee hiplata. Muttei kauan. Seuraava sukupolvi ostaa jo sokkona ja palauttaa mikäli ei maistu. Kyllä autonkin voi tilata kotiin koeajoon? Ihan kuten rillitkin?

Kun asioi jatkuvasti Amazonissa, Asoksessa, jne. huomaa että käyttäytymismalli muuttuu. Alussa ei uskalla ostaa kenkiä, mutta huomaa että nekin voi ostaa. Alkaa ostaa sellaistakin mitä ei tullut ajatelleeksi ja yhä useammin. Ihan kuin Ikeassa.

Mm. Amazon ymmärtää asiakkuuksia. He saavat ihmiset ostamaan enemmän, useammin ja monipuolisemmin. Se on voimavara taistelussa ”lompakosta” ja ”valinnoista.”

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.