Turo Tailorin paluu

02.03.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Turo Tailorin paluu

Jos valittaa, on syytä tarjota myös ratkaisuja. Siispä ehdotan Turolle ainakin yhtä ratkaisua. On jotain pohjaa miettiä mitä pitäisi tehdä. Onnea Turo!

Tärkein huomio alkuperäisessä kirjoituksessa oli siis se, että brändien on itse rakennettava haluttavuutta. Jakelutie ei ole niinkuin ennen. Mutta Turosta ei tule kasvutarinaa jos jokin asia fundamenteissä ei muutu. Ja nyt en tarkoita uutta vetoavampaa mallistoa. En muotimaailman ratkaisuja vaan strategisia liikkuja. On pakko tehdä ”Applet.” On löydettävät kestävä kilpailuetu tuotteista, valikoimasta, jakelusta, hinnoittelusta tai promootiosta. Tai Applen tapaan näistä kaikista. Promootio on vaarallisin. Paljon rahaa Helmenkalastajiin eikä mitään tapahdu. Vai tapahtuiko? Hintaan ei kosketa. Jos ei päätetä nostaa. Jakelustrategia näyttäisi olevan oikeassa suunnassa. Kohti omia liikkeitä. Iittalan, Luhdan ja muiden jäljillä.

Jäljelle jää valikoima ja itse tuote. Ehdotan strategista muutosta valikoimaan joka positoi uudelleen koko Turon ainakin Suomessa ja tekemällä siitä muotitalon, Suomen ”Tom Fordin.”

Lähes jokaisella muotitalolla on kasvot. Tom Ford, Renzo Rosso, Burtonin Jack. Mitkä ovat Turon kasvot? Suomessa on vain yhdet käyttökelpoiset kasvot. Arman Alizadin. Kiistaton guru ja sopivan ikäinen niin pankkiirille kuin Duudsonillekkin. Ostakaa Armanin pukimo. Tehkää 10 vuoden suunnitelma. Saatte mallistoon yläkulmaan räätälöidyt puvut jotka nostavat Turon tasavertaiseksi liikemiehen silmissä ainakin Bossin kanssa. Älkääkä tehkö nuorekasta! Jokainen nuorimies haluaa olla James Bond eikä Justin Timberlake. Enemmän Gordon Gekko kuin Justin Bieber.

Räätälöinnin ja nykyisen massaräätälöinnin yhdistäminen osaksi vetävän lippulaivaliikkeen mallistoa lopettaa napinan Baltiasta ja liimasaumoista. Ainakin enemmistön edessä. Vähemmistöstä ei kannata välittää.

Tuomalla Armanin kasvot osaksi yritysilmettä luodaan auktoriteetti. Mies joka kertoo kuinka jokainen voi olla oman elämänsä ”James Bond” ja mitä se tarkoittaa tänään, huomenna ja ensi keväänä. Räätälöinti ei ole liiketoimintaa vaan markkinointia, massamalliston edistämistä. Suurin osa on kuitenkin klassisia pukuja, joita ostetaan (liian) harvoin. Tehdään asusteilla ihmeitä.

Luokaa Tiger of Swedenille kilpailija. Ei sellaista liian hoikkaa kulmahousumiestä vaan aito skandinaavinen viikinki. Mies joka pelastaa naiset, maailman, itsensä, no, ainakin pullosta. Näyttäkää että pohjoisenpekkakin voi olla komea yrittämättä olla italiaano. Rakentakaa oma näkemys. Tehkää Iivanat itämeren alueelle. Miettikää Venäjä erikseen. Ehkäpä siellä voi olla italiaano uskottavasti. Muttei loputtomasti.

Ilman uudelleenpositiointia firma junnaa paikallaan. Rahaa ei tarvita kun Arman näkyy ja kuuluu, Armanin nimissä voidaan kirjoittaa sisältöjä, julkaista kirjoja ja antaa haastatteluja. Suomi huutaa auktoriteettia joka edustaa niin teollisuutta, muotia kuin kuluttajaakin. Kosmpoliittia joka voi mennä Iivanan kanssa Pariisin ja sano ylpeästi olevansa Suomesta. Ei Jaakko Seliniä vaan suomalaista urhoa.

Tekemällä Turosta aidosti laadukkaan oloinen, ajankohtainen ja edustava saadaan kauppa kasvuun ja uutta kanavaa putkeen. On rahaa millä kehittää toimintaa. Ja Armanilla onnellinen eläke.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

comments for this post are closed