Strategia, Strategia, Strategia

02.03.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Strategia, Strategia, Strategia

Miksi tässä palvelussa hölistään niin paljon strategiasta? Miksei vaan hölläillä? Se johtuu intohimosta, uteliaisuudesta ja halusta rakentaa uusia menestystarinoita. Energiasta. Ja siitäkin, että tilanne valitettavasti on sellainen että avatessa minkä tahansa yrityksen oven, niin suunnitelmallisuudessa, kilpailukyvyn edistämisessä ja kilpailuedun kirkastamisessa riittää töitä. Aina on parannettavaa. Aina tulee uudet tavoitteet. Toimintaympäristö muuttuu koko ajan.

Ajattelu ja halu kehittää ei tarkoita sitä että yritykset olisivat huonoja.  Vaikka joskus ovatkin. Parhaiden ja keskimääräisten yritysten erot ovat valtavia. Eikä pelkkä strategia tai sotasuunnitelma ole mitenkään autuaaksi tekevä. Suunnitelmat ovat vain hyvien tuloksien kotiloita, siemeniä josta jonain päivänä syntyy perunoita. Tai perhosia. Tarkalleen ottaen viljelysuunnitelmia eikä edes siemeniä. Simenet ovat toimintaa josta syntyy menestystä http:/it.taloussanomat.fi/sytyttaako/2011/11/16/menestys-syntyy-siemenista/

Strategioiden suunnittelu on siis ammatti muiden joukossa. Siinä ei sinänsä ole edes mitään hienoa tai erikoista. Joku myy ideoita, toinen murroksia, kolmas tuloksia verkkomailmassa. Yritykset tarvitsevat paljon menestyäkseen nykyisessä toimintaympäristössä. Eikä kukaan voi osata kaikkea. Vaikka kirjoittaakin kuin konekivääri. Näistä aiheista on julkaistu verkossa vähän. Harvaa ne todellisuudessa kiinnostavat, mutta allekirjoittanutta ainakin.

Silti väittäisin että hyvä sotasuunnitelta tai strategia on avain menestykseen. Markkinointistrategia ennen rahan käyttöä, https://www.villetolvanen.com/2011/08/02/millainen-on-hyva-markkinointistrategia/ , Myyntiin hyvä suunnitelma asiakkaiden hankkimiseksi https://www.villetolvanen.com/2012/02/10/mista-niita-uusia-asiakkaita-tulee/ ja kilpailustrategia koko yrityksen menestyksen luomiseen. https://www.villetolvanen.com/2012/02/26/onko-liikeideasi-huollon-tarpeessa/ Muuten tulee Turot pöksyyn. http:/it.taloussanomat.fi/sytyttaako/2012/02/21/onko-turo-tailor-kuollut/

Katso peiliin. Tarvitset tukea. Kaikki tarvitsevat. Minä erityisesti. Silti https://www.villetolvanen.com/2012/01/18/kuka-kaipaa-johdon-konsulttia/ jolla on oikeasti kokemusta ja näkemystä. http:/it.taloussanomat.fi/sytyttaako/2012/02/13/nain-syntyy-nakemys/

Ei tehdä kaikkea kaikille. Ei edes yritetä (tähän en laita linkkiä vaikka ko. otsikolla löytyy kirjoituskin ;). Tehdään jotain järkevää, jotain mikä onnistuu. Yritetään parhaamme. On hienoa ylittää odotukset, voittaminen on makeaa. Tappiot kasvattavat. Mutta miksei tehtäisi parasta mahdollista kun ainakin suunnittelemissa, ideoinnissa jne. huono idea tulee paljon hyvää kalliimmaksi? Virheiden toistaminen vie koko yrityksen harhapoluille. Seurauksena voi olla katastrofi. Jatketaan siis yrittämistä. http://www.youtube.com/watch?v=ZUJGlI13KdE Lopussa kiitos seisoo. Ja jos ei, niin on ainakin eletty. Täysillä.

ps. tämän kommentin oli tarkoitus olla asiapuolella mutta tilitykseen päädyttiin. ”Avautuminen luo energiaa.”

ps2. Tiedän kyllä että viimeinen linkki on Neil Youngin mestariteos 😉

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ari
2012-07-03 20:33:09

Luettavuuden kannalta alkaisi jo tuossa linkkisotkussa kaivata perinteistä lähdeluetteloa. :)

Parantaa voi aina. Se jopa kannattaa niin kauan kun resurssit riittävät parantamiseen. Moni joko jää jumittamaan paikoilleen tai yrittää haukata liian suuren palan ja kummallakin lopputulos on kaikkea muuta kuin optimaalinen. Ikäväksi tilanteen tekee tietysti se, että nykyisessä jumitus on "turvallisempaa" kuin yrittää jotain uutta ja mahdollisesti vaarallista.

Siksi täytyykin ottaa laajentumishaaveet tosissaan ja käyttää ammattilaista. Et osta yrityksesi vakuutuksiakaan arpajaisista, miksi siis riskeeraisit koko toimintasi tulevaisuuden yhtään vähemmällä?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-07-04 07:43:55

Hyvä pointti... Lähes kaikkea on kokeiltava! V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.