Liikeidean huoltaminen 2: Niin mikä ainakin muuttuu?

27.02.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Liikeidean huoltaminen 2: Niin mikä ainakin muuttuu?

Kirjoitin aiemmin liikeidean huoltotarpeesta. Moni ajatteli etteihän tuo koske meitä. Homma toimii ja tulosta syntyy, mitä tässä nyt pitäisi muuttaa? Ei välttämättä mitään. Pitää vain olla varma näkemys siitä mitkä ovat toimialan trendit? (5v), mihin asiakkaat ovat matkalla? kuinka riippuvaisi olemme tietyistä asiakkuuksista? Mitä kilpailijat tekevät? Olemme aidosti kilpailukykyisiä? Onko meillä kilpailuetua?

Liiketoimintaympäristöön on tullut voimavara, joka muuttaa monia asioita. Se on digitaalisuus. Mitä tekisit jos päättäisit lähteä huomenna Rukalle? Mihin menisit jos seinästä tihkuisi vettä ja haluaisit soittaa jollekkin? Mitä jos koirasi tarvitsisi nopeasti hoitopaikan Oulusta? vastaus on internet.

Internetin käyttö vaikuttaa eniten investointipäätösten syntymiseen. Niihin joita tutkaillaan ja mietitään rauhassa. Autot, asunnot, rakentaminen, lemmikit & lomamatkat. Miksei asiointikin. Pankin, vakuutusyhtiön tai operaattorin vaihto. Siksi vanhat toimintamallit voi heittää roskiin. Saman tien. Ainakin markkinointiin eli markkinoiden avaamiseen, liidien generointiin ja uusien asiakkuuksien rakentamisen toimintatapoihin paras terapia on dynamiitti. ”Messut ovat tärkeitä kohtaamispaikkoja.” Miten muutama päivä kauppakeskuksessa voi olla tärkeämpää kuin 365 päivää verkossa?

Miettimällä mistä nykyiset toimintamallit ovat kotoisin pääsee helposti 80-luvulle. Tosin myös tuhannen vuoden päähän. Tai parin. Tehdään torikauppaa. Ostajat ja myyjät kohtaavat. Niin kohtaavatkin. Verkossa. Päivittäin.

Mieti miten digitalisaatio muuttaa sinun liiketoimintaasi? Pitäisikö koko arvoketju miettiä uudestaan ja rakentaa roadmap- viiden vuoden päähän? tuhat päivää on lyhyt aika. Mikä sinun liiketoiminnassasi on silloin muuttunut? Vai onko tilallasi joku toinen muuttomies?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Helena Prepula
2012-02-27 23:55:20

Hyvä Ville! Koirat ja lemmikit kannattaa huomioida jatkossakin...niissä on huima potentiaali - myös digitaalisesti :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.