Kommentti: Turo Tailorin toiminta

22.02.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kommentti: Turo Tailorin toiminta

Sutaisin eilen lyhen tarinan Turo Tailorin tavasta toimia markkinoilla, siis markkinoida. Tai olla markkinoimatta. Tavoitteena oli kuvata toimintaympäristön muutosta jakelutiessä, brändien mahdollisuuksia rakentaa sisältöjä ja tarttumapintoja sekä internetin mahdollisuuksia myynnin kasvattamisessa.

Artikkeli luettiin päivän aikana noin 500 kertaa ja se taitaa löytyä Google-haulla ”Turo Tailor” etusivulta. Päivässä.

Luonnollisesti tyyliä, vaatteita tai muotia etsivä mies ei kirjoita Googleen Turo, vaan kevät 2012, muoti, kengät, puku, värien yhdistäminen jne… Mutta kuinka vaikeaa Turolle olisi ottaa haltuunsa koko miesten muotia käsittelevät sisällöt verkossa? Ainakin suomenkielisellä alueella joka on kotikenttää?

Veikkaisin että Turolta löytyy henkilökuntaa joka voisi pitää Blogia, Lookbookia Pinterestissä ja opiskelijavoimin voitaisi rakentaa väriyhdistelmien TOP 10 jne. kysy mestarilta palsta. Paras tapa markkinoida Turon pukuja syntyisi varmasti ilman rahaa. Ihan itse tehty Sartorialist.

Kävimme myös hyvän keskustelun markkinoinnin rakentamisesta. Ehdotin uutta mainostoimistoa joka tekisi markkinointikampanjoita ainoastaan ilman budjettia. Siis ilman rahaa. Ilmiöitä. Uskon, että jos lähtökohtana olisi täydellinen rahattomuus, ideat, toimintamallit, kanavat, strategia ja koko ajattelu olisi parempaa. Tarvittaisiin aitoa luovuutta, kykyä ymmärtää vaikuttamista ja markkinointia sekä rivakasti myyntihenkeä. Syntyisi aito R A K K A U S liiketoimitaa kohtaan. Ja vastuullinen tapa toimia. Intohimoa. Ei raha puussa kasva.

Turo sanoisi ehkä, että se on vientiyritys. Kielimuurit monimutkaistavat markkinoinnin rakentamista sisällön varaan. Mutta jos on varaa viedä niin on syytä myös keksiä vientiä edistävää toimintaa. Vodkajunista tähän päivään alkaa olla pitkä aika. Ehkäpä Turon tarina olisi paras aloittaa alusta. Unohtaa vaateteollisuus ja muoti ja miettiä miten mies puetaan vuonna 2020. Siitä voisi sitten johtaa sotasuunnitelman ja tarvittavat toimenpiteet tähän päivään. Syntyisi tulosorientoitunut ja järjestelmällinen tapa johtaa ja kasvattaa yritystä. Ei oltaisi ihan pelkästään onnen varassa.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.