Mistä niitä uusia asiakkaita tulee?

10.02.2012 | Kasvu | Ville Tolvanen

Mistä niitä uusia asiakkaita tulee?

Pidin juuri merkittävään kasvuun tähtäävän kasvuvalmennuksen. Sain maaniteltua yrityksen omistajan avaamaan kasvutavoitteen, tosiasiallisesti budjetin, määrällisiksi, laadullisiksi ja toiminnallisiksi tavoitteiksi. Määrittelimme edellytykset jotka asiakkaan silmissä ovat pitäneet täyttyä ja tapahtua tulosten onnistumiseksi. Näiden menestyksen edellytysten määrittely asiakkaan näkökulmasta oli paitsi arvokasta niin yllättävänkin vaikeaa.

Tavoitteiden ja edellytysten kautta pääsimme suunnittelemaan toimintaa, eli hienosti sanottuna strategiaa, sotasuunnitelmaksi. Minkä toimenpiteiden yhtälö parhaiden tuottaisi uusia asiakkaita? Vanhojen kontaktien uudelleen lämmittely, uudet tuotteet, vyörytys vanhoissa asiakkaissa vai merkittävä uusi idea jolla muuttaisimme viestiä markkinoilla? Pelkkä luova idea ei missään tapauksessa riittäisi vaan tarvitaan aidosti tuotetta, tarjoamaa, jakelua tai viimekädessä kustannuksia vähentävää uutta ajattelua. Lihaa myynnin ja markkinoinnin toimintaan. Substanssia.

Päivän aikana löysimme paljon uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseen. Vyöryttäminen, asiakastiedustelut, seuraavan sesongin suunnittelu ja markkinoinnin vahva tuki tekivät kasvusuunnitelmasta entistä houkuttelevamman. Saavutettavan, jopa innostavan.

Mikä on hyvien suunnitelmien ongelma? Niiden toteuttaminen vaatii rutosti työtä ja vaivannäköä. Ennen kaikkea jatkuvaa johtamista ja seurantaa. Hyvä kasvusuunnitelma työllistää yrityksen kaikkia osastoja. Vaatimuksia sisäiseen kulttuuriin, henkilöstöön, toimituksiin ja lopuksi myynnin ja markkinoinnin toimenpiteisiin. Pahin virhe on hyökätä myynnissä kertomatta siitä tuotannolle. Kaasua painamalla saadaan kestäväkin moottori rikki ilman varautumista ja oikeita säätöjä. Kovalla kierroksilla käyvää konetta on syytä huoltaa entistäkin huolellisemmin.

Väitän että suurimmalta osalta suomalaisia yrityksiä puuttuu selkeä kilpailustrategia. Tavoitteiden ja toiminnan väliset ketjutukset, näkemys vastuista ja tulevista ongelmista eri toiminnoissa ja toimenpidesuunnitelma joka tuottaa synergiaa eri toimintojen ja toimenpiteiden välillä. Suomessa ”myydään vaan” ja toivotaan hyviä tuloksia. Jos liiketoiminnan menestys olisi pelkästä asenteesta ja tsempistä kiinni maa olisi täynnä miljardöörejä. Uskallatko sinä katsoa peiliin ja haastaa oman toimintasi merkittävälle kasvu-uralle?

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.