Tule kotiini Asahi Super Dry

05.02.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Tule kotiini Asahi Super Dry

Tänä aamuna suuta kuivasi ihan urakalla. Suunta kohti kampin K-Supermarkettia, joka ennakkoluuloista huolimatta osoittautui yllätävänkin näppäräksi ostoskeitaaksi. Erittäin hyvä herkkuvalikoima ja hyvää mieltä pään kivistykseen.

Olen ihmetellyt miksei ”japanilaisia” oluita saa suomalaisista ruokakaupoista. Kampin marketin hylly, jota tituleerattiin viime vuoden olutliikkeeksi, osoitti asian todeksi. Makeita alumiinisylintereitä ei löydy mistään. Tarjolla on kymmeniä tai satoja tuotteita Oktoberfest -tunnelmiin ja toisiaan tummempia oluiden sävyjä. Mutta ei Asahia. Ei vapahtajaa väsyneen konsultin arkeen.

Sushi on vihdoin lyömässä itseään läpi myös ketjuravintolana eikä sen suosio näytä ainakaaan tällä hetkellä vähenevän. Aasialaiset vaikutteet ovat vuosikymmenen jälkeen taas vahvasti tulossa sisustamiseen jne. kaupunkilaiselämään. Asahi on panostanut erityisesti UK markkinoille ja se on laadukas ja merkittävä mainostaja miehille suunnatuissa laadukkaissa aikakausilehdissä.

Ihmettelen miksei mikään panimo ole ottanut tälläistä segmenttiä valikoimiinsa? Olvi? Laitila? Onko moderni kaupunkilaisolut liian pieni segmentti? Asahia on markkinoitu tyylikkäästi alumiinisylintereissä myytävinä kaupunkilaisten virvoikkeina, epäoluena, jolla vahvat sidokset kansainvälisyyteen, kaupunkilaisuuteen sekä aina ajankohtaisiin Samurai -vaikutteisiin.

Vastaus lienee valikoimaohjauksessa. Asahia ei taida saada keskarina (vielä?) eikä se hetkessä menisikään kaupaksi. Tuskin merkittäväksi kasvaisikaan. Mutta uusia aloitteita olutmarkkinoilla tarvitaan. Fostersin ja Heinekenin kaltaiset jylläävät Suomessakin mutta avaavat samalla ovia pienemmille kohderyhmille. Iankaikkisen tsekkioluen rinnalle olisi syytä tuoda jotain moderninpaa. Siihen Asahi toimisi kuin junan vessa. ”Olutta joka sopii tietotyöläisen arkeen.”

Asahia saa alkosta. Lupaan ostaa sitä huomattavasti enemmän jos joku saa sen tai vastaavan ruokakauppoihin.  Sydämessäni on juuri nyt Asahin kokoinen aukko.

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.