Ymmärrä verkkoa, opi kauppa verkossa

28.01.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Ymmärrä verkkoa, opi kauppa verkossa

Verkkokauppa kehittyy nopeasti. Luovat ratkaisut, kokemuksellisuus ja todellisia erikoisliikkeitä syntyy verkon rajattomissa mahdollisuuksissa. Jokaisen verkkokauppiaan on ymmärrettävä kuinka tieto liikkuu verkossa, kuinka sosiaaliset mediat oikeasti toimivat ja miten omalle tekemiselle saa näkyvyyttä ja huomiota ilman rahaa.

Myös erikoistuminen ja mielikuvien luominen on tärkeää. Ohessa muutama esimerkki loistavista erikoiskaupoista verkossa (Miehille tällä kertaa).

http://www.thekingofcool.com/ Elämäntapakauppa miehille jotka arvostavat yhtä Hollywoodin suurinta legendaa. Steve ei jättäne ketään kylmäksi ja palvelun kautta on helppo ideoida kevään uusia vermeitä tai sitä nahkatakki-investointia jota kuvittelee käyttävänsä ikuisesti…

http://www.caracallabath.co.uk/ The man, the car & the bag … Oivaltavaa, ajankohtaista ja tyylikästä. Osta palanen upeaa urheiluautoa ja elämäntapaa hienon laukun muodossa. Luksusta jokaiselle moottoripäälle ja taatusti erottuu Nokian aulasohvien konsulttimeressä.

Etsimällä makeaa ”Jamie Oliver/ MOD -style”, ”fishtail parkaa” päätyy yllättäin osoitteeseen http://www.fishtailparkas.com/ joka on ottanut asiakseen edustaa ko. mallia. Siis kokonainen kauppa yhdelle legendaariselle asusteelle. Hyvää, globaalia segmentointia.

Harmittelen suomalaisten ajattelua ”osta verkosta” perinteiseen postimyyntityyliin sen sijaan että rakentaisimme luovia verkkokauppoja. Voisihan Hong Kongin ”Honkkariklubi” olla todellinen ”kalakaveri” mobiilipalveluineen, vinkkeineen ja kalastustietoineen. Siis aito harrastajan solmukohta pelkän  myyntikuvaston sijaan… Hyvällä tiellä ovat ainakin www.varusteleka.fi ja muutamat muut toimijat. Ja miksei rakentaisi suoraan kansainväliseksi ja kansainvälisesti? Kusti polkee ja posti kulkee. Asenne ratkaisee.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2012-01-30 07:33:22

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/suomalainen+verkkokauppa+on+kivikaudella/a764305

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.