Coca Colan makea markkinointistrategia

26.01.2012 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Coca Colan makea markkinointistrategia

Katso nämä tarkkaan jos haluat tehdä hyvää markkinointia. Painopiste siirtyy maksetun median tekemisestä ja sponsoroinnista omien sisältöjen tuottamiseen ja vuoropuheluun asiakkaiden kanssa. Trendi on ollut nähtävissä vuosia mm. autojen, muotituotteiden ja elektroniikan markkinoinnissa.

Ohessa erittäin hyvät videot Coca Colan ajattelusta http://www.youtube.com/watch?v=LerdMmWjU_E ja http://www.youtube.com/watch?v=fiwIq-8GWA8&feature=related

Kysymys ei ole siitä mitä kaikkea saadaan tehtyä (kuten yleensä Suomessa) vaan mitä tekeminen saa aikaiseksi. Millaisia tuloksia syntyy? Huomattavaa on että vaikka video on ulkopuolisen tekemä ja yleisessä jaossa ENSIMMÄINEN ja tärkein asia ovat myyntitavoitteet. Coca Cola haluaa tuplata myynninsä. Ja se on kova haaste.

Keskeistä on ymmärtää mitä toimenpiteet synnyttävät kuluttajan päässä ja käyttäytymisessä. Ja sitä ei tutkimalla hutkita. Siihen tarvitaan ymmärrystä markkinoista, panostuksista, sisällöistä jne. medialiiketoiminnasta. Aidosti kokemusta ja näkemystä vaikuttamisesta.

Ihmettelen suomalaisten yritysten ryntäystä sosiaaliseen mediaan. Kysyn jokaiselta miksi menette ja mitä siellä teette? Vastaukset ovat valitettavasti laihoja tai olemattomia, kummallisia. Jokin näkymätön voima myy ilmoittautumista naamakirjaan markkinoinnin vastauksena vuonna 2012. Se mitä sillä tavoitellaan, mitä se tuottaa tai mihin se liittyy jää hämärän peittoon.

Suosittelen Coca Cola tyyppisen harjoituksen tekemistä jokaiselle yritykselle. Mistä asiakkaat tulevat? miksi he ostavat? Millaisen rajapinnan kohderyhmille tarjoamme ja miten asiakaskokemuksemme syntyy? Miten rakennetaan markkinoinnista formaatti? Miten saamme kuluttajat mukaan sisällön tuottamiseen ja sähköttämään puolestamme? Miten kapitalisoimme torikeskustelut uusista palveluista? Vasta kun käsissä on kirkas käsikirjoitus kokonaisuudesta voi alkaa miettimään viestejä ja toimenpiteitä. Täällä meillä tuppaa suunnittelu alkamaan ideoista ja mainosviesteistä. Olisi hienoa nähdä suomessakin yksikin aidosti moderni markkinointistrategia.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.