Pari sanaa tulevista Presidenteistä

24.01.2012 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Pari sanaa tulevista Presidenteistä

En malta olla kopauttamatta. Pari ajatusta siis.

Haavisto on näiden vaalien Niinistö. Se elinvoimainen ja vahva haastaja jonka silmissä loistaa halu pelastaa maailma ja olla koko Suomen Presidentti. Haavisto on hyvä kakkonen kuten Rehn aikanaan, Niinistö viimeksi ja moni muukin aiemmin. Kruunattaisiinko Haavisto kuuden vuoden kuluttua? Ehkä silloin aika olisi kypsä ja ehdokas täysin valmis.

Haastavina aikoina tarvitaan kokemusta. Uuttakin tarvitaan, kuten kovasti luennoin mutta sijoittajien, yritysten ja kuluttajien kokema turvallisuuden tunne ja tarve kuluttaa ratkaisevat tulevaisuuden. Kumpi ehdokkaista herättää enemmän luottamusta kansainvälisessä politiikassa ja yritystoiminnassa? Tähän lienee turha vastata. Vaaran hetkellä konservatiivisuus valtaa mielialat.

Ihailen Haavistoa ja erityisesti heidän kampanjastrategiaansa. Tehtiin Haavistosta Niinistö. Kansainvälinen, tyylikäs, rauhallinen & sitoutunut. Nuorekkuus paistaa läpi ja intohimo tehtäviin. Asioiden hallinta tai todellinen kokemus ei ratkaise kun haetaan kansan valintoja suorassa TV- lähetyksessä. Tuntuu kuin Niinistö ei sittenkään jaksaisi pinnistellä. Raskas kampanja maistuu välttämättömältä pahalta. Tämä on jo aiemmin nähty.

Silti kampanjassa onnistumisen lisäksi omaa valintaa tehtäessä muullakin on oltava väliä. Minulle sillä mihin arvomailmaan, missä porukassa ja millaisessa toiminnnassa ehdokas on ikänsä liikkunut on ratkaisevan merkitsevää. Yritin kerran alkaa kannattamaan vihreitä, hakeuduin heidän sivustolleen http://www.vihreat.fi/politiikka/talous-ja-yrittajyys ja olin lentää leveälle takamukselleni. Voiko tälläisellä hutulla ja löpinällä toimia Suomen hallituksessa? Puuhastelu ja puiden halailu näkyy planeetalta toiselle. Uskomatonta. Ymmärsin etten voi koskaan aidosti äänestää vihreitä. Ja Haavisto on valitettavasti ikänsä puljannut tässä viikonloppuporukassa. Maailmaa ei paranneta toivomalla, ja aitoja tekoja Vihreiden ohjelmista on vaikea löytää.

Sauli on hyvä presidentti. Sauli tulee porukasta jolla on aito puolue, puolueohjelma, vahvat arvot ja hyvä porukka. Vähän jäykkää ja juppimaista mutta silti yhteistä vaikuttamista läpi elämän. Sauli tulee sieltä mistä Jyrki-boy, Stubb ja muut kansainvälisesti uskottavat vaikuttajat tulevat. Vahvasta troikasta joka aidosti välittää politiikasta, Suomesta ja Euroopasta.

Olkoon mies, nainen, homo tai hetero, substanssi ratkaisee. Ja se missä porukassa vuosikymmenet on viettänyt. Olkoon Niinistö väsynyttä establishmenttia ja menneen talven lumia mutta kyllä hän on ainakin yhden kauden presidenttinä ansainnut. Erityisesti kun tulevalle ei arvojohtajalle ei haastavia hommia ole tarjolla. Haavistolla on aikaa odottaa ja kehittyä. Valitaan Pekka vuonna 2018. Saadaan molemmista presidentti.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Juho
2012-01-24 12:52:59

Luin kaikkien puolueiden puolueohjelmat läpi ennen kuin lähdin Kokoomuksen rivessä kunnallisvaaliehdokkaaksi. Ohjelmien perusteella olisin voinut yhtä hyvin edustaa Keskustaa, Vihreitä ja melkein Demareitakin. Mitäänsanomatonta huttua, ei voi suositella kenellekään.

Kokoomuksen vastaava ei lennätä perseelle. Siinä ei sanota mitään:
http://www.kokoomus.fi/aate/ohjelmatyo/ohjelmatyon_verkostot/tyon_ja_yrittajyyden_verkosto/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-01-24 17:01:49

nyt vai edellisissä vaaleissa?

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.