Loistavaa aivojumppaa maanantaille

19.12.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Loistavaa aivojumppaa maanantaille

Tervetuloa työpaikalle. Jos muut ovat jo saapuneet ja palaveri alkamassa näillä minuuteilla olet onnistunut täydellisesti. Ei turhalle notkunnalle ja kyllä tärkeille asioille. Kohta pistetään tuulemaan.

Jos aikaa on vielä minuutti tai kaksi , hörppaa mukista ja suorita hyvä aamujumppa aivoille. Ehdit vielä palaveriinkin kun nopeasti mietit;

1. Kuka työpaikkasi sponsoroivan yrityksen omistaa? Suomessa moni omistaja on kasvoton. Onko vaikea tunnistaa kenelle teet töitä? Onko se joku eläkeyhtiö? Miksi niistä eläkkeistä koko ajan saikataan? Olisikohan hyvä jos joku edustaisi omistajia? Pitäiskö tietää kenen puolesta nuoruuden parhaat vuodet kuluvat?

2. Kukahan käyttää todellista valtaa yrityksessä? Kuka päättää? Valtaa on monenlaista. Arvovalta on niistä vahvinta. Joku hoitaa toimitusjohtajan tehtävää ja hallituskin istuu mutta kuka aidosti päättää? Mieti hetki ja pohdi johtamisen laatua. Minkälaisen johtamisjärjestelmän itse tekisit?

3. Minne olemme matkalla? Maailma ryskyy ja olisi hyvä tietää tulevasta? Puhtaanko yrityksen tulevaisuudesta ja siitä miksi kannattaa paikalle ilmaantua riittävästi? Miten itse kertoisit työstä jota yrityksessä tehdään? Onko yrityksellä viehättävä tarina johon on helppo yhtyä? Oletko ylpeä yhteisestä tekemisestä?

4. Miksi tulit paikalle tänään etkä pitkänytkään saikkua? Eräs viisas sanoi että jos määränpää vituttaa työmatkan ruuhkia enemmän, on syytä vaihtaa työpaikkaa. Mikä oli aamusi paras hetki? Töihin saapuminen?

5. Mitä aiot saada tänään aikaiseksi? Tulinko tekemään töitä vai käymään vaan muuten vaan, tottumuksesta? Moneltako aiot lähteä? Rakenna aina päivällesi hyvä tarkoitus.

Hyvässä yrityksessä jokainen tietää miksi töitä tehdään, mihin ollaan matkalla, ja mitä työväeltä odotetaan. Jos joku edellämainituista asioita tuntuu kaukaiselta, pohdi kenelle töitä teet, miksi töissä käyt, ja mitä muuta voisit juuri tänään tehdä?

ps. Seiska -otsikot jatkunevat …

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.