Mitä meidän pitäisi tehdä internetissä?

09.11.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Mitä meidän pitäisi tehdä internetissä?

On vähintäänkin haastava kysymys. Verkossa on yksinkertaisesti liian paljon mahdollisuuksia. Palveluntarjoajalta kysymällä saat vastaukseksi heidän edustamaansa osaamista. Verkkopalveluita, optimointia, digitaalista markkinointia. Juuri sitä pitää nyt tehdä. Näkeehän vasarakauppias nauloja ympäri maailman. Tuntuu oikealta tehdä mainoksia kun on aina niitä tehnyt.

Oikea kysymys on miten yritys markkinoi nyt ja viiden vuoden kuluttua? Miten mm. digitalisoituminen vaikuttaa kontaktien keräämiseen, myynnin toimintaan, kampanjointiin ja myymmekö palveluitamme suoraan verkossa? Miksi emme? Murros on mittava joten vastauksien etsiminen kannattaa aloittaa heti.

Tutkimalla markkinoinnin ja samalla digitalisoitumisen tulevaisuutta törmätään väistämättömään. Markkinointi ja digitalisoituminen kietoutuvat yrityksen myyntitavoitteiden ja strategian ympärille erottamattomalla tavalla. Moderni ajatus liiketoiminnan kehittämisestä ei auta vuosittaisen suunnitteluprosessin ja kalvojen tekemisessä vaan tutkii muutosten kuten digitalisoitumisen tuomia mahdollisuuksia, markkinamuutoksia ja mahdollisuuksia uusilla liiketoiminta-alueilla.

Jokaisen yrityksen tulisi kuvata koko linnunratansa liiketoiminnan ympärille. Mitä piileviä mahdollisuuksia se sisältää? Missä liiketoiminnassa olemme oikeasti? Miten olemme asemoituneet suhteessa kilpailuun, miten erotumme ja mitä voimme jättää surutta tekemättä? Vain ymmärtämällä kokonaisuuksia voi karsia olennaiseen. Pitää nähdä metsä puilta. Ne jotka erehtyvät toimimaan totutulla tavalla eksyvät helposti. Kohta oma verkkosivu voi näyttää siltä ettei sitä kehtaa katsoa.

Yritysten on löydettävä oikeat naulakauppiaat ratkomaan murroksellisia liiketoiminnan ja markkinoinnin haasteita. Oikeat kumppanit ovat aidosti itsenäisiä teknologioista ja suoritteista. Arkkitehdin näkemys ei voi olla objektiivinen jos yrityksen omistaa sementtitehdas. Väitettiinpä siitä mitä tahansa. Eikä tulevaisuutta voi tehdä peräkammarissa tai ATK-osastolla. Tulevaisuus rakennetaan komentosillalla.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.