Liiketoiminta 2020

03.11.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Liiketoiminta 2020

Yllättävää ettei yritysten tulevaisuudesta visioida enempää. Hakusanalla business+2020 löytyy yllättävän vähän guruilua, näkemyksiä tai myytäviä artikkeleita. 2020 on riittävän kaukana, sopivan brändinomainen ja kiinnostava. Vähän kuin avaruusseikkailu 2001, Millenium tai 9.9. 1999.

Miten maailma muuttuu? Kuten olen aiemmin todennut yritysjohtajat kertovat toimintaympäristön muuttuvan enemmän kuin edellisellä vuosikymmenellä. Ostaako Kiina Euroopan? Teemmekö vientirenkaita Afrikkaan kuten nyt Intiaan? Onko 3D- printtaaminen arkipäivää? Tarviiko Matkustaa? Onko lappi uusi Klondike http://fi.wikipedia.org/wiki/Klondike Mukavaa mutusteltavaa.

Tulevaisuuden ennustamisesta tekee hauskinta se että myöhemmin voi sitten naureskella ”miten pihalla olimmekaan?” ajattelulle. Näin kävi edellisen vuosikymmenen dotcom –porukallekin. Mutta kaikki mitä maalailtiin tapahtui ja vielä enemmän. Uusi älypuhelin tekee enemmän kuin kymmenen vuotta sitten osattiin ennustaa. Erityisesti sosiaalisen median vetovoima on mykistävää. Ei siis se että roikutaan naamakirjassa vaan se miten ja mistä tietoa haetaan kuluttamiseen, harrastuksiin jne. Median käyttö ja ympäristö muuttuvat.

Olen ajatellut kirjoittaa erilaisia visioita yrityksille. Mitä Wärtsilästä kasvaa isona, tai miten Kekkilä ratsasti lähiruokatrendillä Eurooppalaiseksi toimijaksi. Käyttämällä mielikuvitusta ja kuvailemalla erilaisia tulemia saadaan, paitsi ajanviihdettä, myös ajatuksia siitä mihin pitäisi satsata ja kehittää. Taantuman keskellä kohti iloista tulevaisuutta voisi toimia kuin elokuvat sota-aikana. Unohdetaan murheet hetkeksi. Tosin harva Suomessa tuntuu murehtivan. Autoja myydään kuin ”viimeistä päivää.” Verotuksen muutos lienee suurin syy.

Jos haluat juoda vahvaa kahvia ja kehittää harhakuvia yritysten tulevaisuudesta, laita viestiä. Varasin osoitteen www.businessin2020.com johon harhailuja voidaan lisätä. Ja teille joita tällainen ärsyttää, tervetuloa mukaan. Ei samanmielisyys mitään rakenna. Veri virtaamaan ja adrenaliinia. Sillä saadaan Suomi uuteen nousuun.

 http://fi.wikipedia.org/wiki/2020

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.