Seuraava ISO juttu

09.10.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Seuraava ISO juttu

Olet sinä. Sinä joka ryhdyt kasvuyrittäjäksi. Tai ryhdyt yrittämään työntekoa tosissasi. Kasvuyrittäjyys tarkoittaa halua tehdä unelmansa. Kasvuyrittäjyys on asenne. Tapa toimia ja tehdä tuloksia. Kasvuyrittäjyys on ammattimaista toimintaa ympäristössä, joka vastustaa muutosta eikä synnytä uutta.

On turhaa miettiä mikä toimiala kasvaa eniten. On turhaa pohtia mihin kannattaisi mennä jotta onnistuisi. On keskityttävä yrittämään sitä mitä haluaa. Sitä mitä eniten rakastaa. Mitä sinä rakastat? Mikset tee siitä ammattia? Suomessa voi menestyä lukemalla kortteja, harrastamalla seksiä tai asentamalla tietokoneita. Moni elää tutkimalla muinaisjäänteitä. Puhumalla eläviä on tuhansia. Mitä sinä haluaisit?

Tehdään parhaita yrityksiä. Suomen paras siivousyritys. Suomen paras jätehuolto. Suomen paras parturi. Paras pelifirma. Ei jätetä mitään sattuman varaan. Parhaita tuloksia tekevät yritykset jotka ovat ehdottomia. Apple, Kontakti.net, Vuokraturva. Ehdottomia menestyjiä. Sarasvuon sisäinen sankaruus on kiistaton tosiasia kohta kaksi vuosikymmentä myöhemmin.

Ei ole väliä mitä yrität, vaan miten yrität. Tee videoita tai myy kasveja. Rakenna toimialasi paras yritys. Et pysty itse kaikkeen. Sen voin sanoa. Enkä pysty itsekkään. Etsi paras ryhmä ympärillesi. Mutta nosta kätesi heti ylös. Sano että haluat parasta. Muuten on parempi luopua ja tehdä jotain muuta. Vain parhaat menestyvät. Harrastamalla syntyy harrastuksia. Yrittäjä joka hakee helpoutta on väärässä paikassa. Suuryritykset ovat ihmisten säilöntää varten. Siellä voit olla rauhassa.

Vain parhaat luovat arvoa. Parhaita ovat ne, jotka haluavat eniten olla parhaita. Parhaalla yrityksellä on suurin todennäköisyys onnistua. Eikä tärkeintä ole onnistuminen vaan yrittäminen. Matka määränpäähän.

Ps. kuuntelin radiosta perjantaina kuinka paljon Teemu Selänne on todellisuudessa tehnyt työtä pysyäkseen huipulla nelikymppisenä. Sympaattinen Teemu on todellisuudessa tinkimätön yrittäjä, joka muokkaa vartaloaan, osaamistaan ja tekemistään vaatimusten mukaisesti. Vuosikymmenestä toiseen. Teemu tekee todella paljon työtä menestyäkseen. Teemulla on käsissään iso juttu. Rakkaus jääkiekkoon.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Petra Sippola
2011-10-09 10:21:43

Asiaa! Sua on pakko fanittaa ;)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2011-10-09 12:20:04

No kiitos :)

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

mikke k.
2011-10-09 19:44:10

Kannattavuus nyt lienee tärkeintä. Kasvu on ihan tärkeää, mutta sitä ei kannata useinkaan tehdä työntekijämäärää lisäämällä. Usein kannattaa kasvattaa vaikka yksikkökokoa.

Mielummin tekee pientä ja tehokasta toimintaa kannattavasti, kuin että ottaisi kalliita työntekijöitä.

Suomessa on täysin turhaa tehdä enempää kuin on välttämätöntä, kannattavuudessa tulee iso monttu ennen seuraavaa steppiä.

Miksi tienaisin enemmän ? Suurin voittaja suhteessa työntekoon on verottaja.

Valtion kassa on pohjaton.

Jos aitoa kasvua halutaan, tulee firma siirtää pois tästä maasta, hedelmälliseen maaperään.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

V
2012-01-28 15:16:41

http://www.suomikiekko.fi/2012/01/daniel-alfredsson-selannetta-ajaa-halu-olla-aina-parempi/

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Markku Tauriainen
2012-12-06 11:37:46

Hyvä kirjoitus, jakelin jutun 75 itsenäisyyspäivän quotauksena seinälläni http://www.facebook.com/markku.tauriainen

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-12-06 14:09:16

Kiitos! on hienoa kun joku vaivautuu jakamaan. Jakaminen on välittämistä, peukutus osallistumista!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Pekka Koskivaara
2012-12-06 12:15:18

Hyvä Ville! Idea ja asenne riittävät, muu on pintakiiltoa. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2012-12-06 14:09:46

Näin Pekka on. Asenteella tehdään ihmeitä. Marisemalla ei juuri mitään. ;) V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.