Kolmannen kerran Copterline !!!

28.09.2011 | Markkinointi | Ville Tolvanen

Kolmannen kerran Copterline !!!

Etelä-Helsingin ravintola-alue Tallinna ansaitsee vahvan ilmasillan. Ryhdyin itse käyttämään aktiivisesti Copterlinea heti onnettomuuden jälkeen. Ajattelin ettei tilastollisesti ole mahdollista onnettomuuden uusiutuvan. Lennot olivat laadukkaita ja edullisia. Kaikki eivät tainneet olla samaa mieltä. Nyt yhtiö yrittää vielä kerran.

Miten kopterilentoja pitäisi markkinoida? Yhtiö on palkannut Hasanin kumppanikseen mutta ajattelin tarjota kaikille kolmelle lukijalleni oman versioni. Ihan ilmaiseksi. Kerro kaverille!

Miten myydä palvelua jolla on tälläinen historia ja varmaankin aika polarisoitunut asiakaskunta? Liikemiehet pitävät firman ilmassa ja muut kohderyhmät, joita pitäisi aktivoida käyttämään kopteria luppoaikoina. Miten saavutetaan korkea käyttöaste?

Olen ajatellut että matkoja myyvän yrityksen pitäisi olla joko halvin tai paras kohdeasiantuntija. Joko kerrot mitä Lontoossa pitäisi tehdä viikonloppuna tai taistelet hintakilpailussa muiden kanssa. Halvin usein voittaa. Välimuodot ovat vaikeita. Kuten matkojen myynti tänä päivänä. Miten siis myydä kopterilentoja Tallinnaan? Aika monella on aikaa odottaa ja tanssia laivalla. Kiireisimmät kyllä löytävät ilman markkinointiakin. Olihan asia jo kaikissa talousmedioissa.

Pelottavin uhkakuva lienee se että joku suunnittelija nyt kokee saavansa mahdollisuuden voittaa palkintoja. Siis toteuttaa itseään Hesarissa. Pahimmillaan näemme printtimainoksia jossa puhutaa nopeudesta ja väritetään kopterin kuvalla. Estäkää ken voi. Ei kai sentään. Toivottavasti ei.

Mitä jos markkinointistrategia pohjautuisikin matkustustilanteiden ja tarjoaman yhdistämiseen halvalla? Ei välttämättä toimi, mutta kiva spekuloida. Ei käytetä rahaa kerralla vaan vähän joka arkipäivä.  Johonkin rahat on kuitenkin käytettävä. Kuinka paljon näkyvyyttä vaatii lentävän Saabin täyttäminen noin 10 hengellä joka päivä? Helsingissä on kai noin 10 000 ravintolapaikkaa. 100 000 käy töissä. Riittää jos 10 lähtee joka päivä, ketkä lähtevät?

Jos 10 pitää saada joka päivä joka lennolle liikkeelle ja 3-4 tulee liikemiehistä pitäisi miettiä ketkä muut haluavat paremman kyydin Tallinnaan? Timanttihäät, kihlat, hääpäivä? Äitienpäivä. Voitaisiko laittaa pieniä rivi-ilmoituksia sinne missä juhlitaan? tai haetaan seuraa? Tai etsitään seikkailua? Kadonnut?

Miksi mennä tallinnaan? Koska on juhlatuulella. Tai haluaa shoppailla. Tai Helsinki ahdistaa. Etsii naista, miestä, seuraa tai seikkailua? Voisiko Copterlinen myyntiagentti kulkea baareissa töiden jälkeen ja rekrytoida iltalennolle? Voisiko kaikissa opiskelijabileissä olla aina lippuja palkintoina? Aina joku saa elämyksen. Lupaan lähteä jos joku koputtaa.

Elämässä on monta tilannetta jossa miettii mitä tekisi, mitä järjestäisi? Miten työpäivänsä kuluttaisi? Miten Copterline tulisi mieleen? Älyvapaita tarinoita ja kertomuksia porukoista jotka ovat lähteneet, pariskunnista jotka pyysivät naapurinsa mukaan 2*2 matkalle kotisivuilla?

Voisiko Copterline valjastaa samalla asialla olevat ihmiset myymään matkoja toisilleen? Naapurit, homot? pariskunnat? Sokkotreffit? Kyllästyneet? Sinkut, Rocktähdet? Lennolla Tallinnaan.

Mahtavaa nähdä mitä Hasan saa aikaiseksi. Jos minulla olisi ”pikkubussi”, jolla menisin Keravalle en varmaankaan käyttäisi rahaa mediaan. Se olisi asiakkaiden ajan ja rahan tuhlausta. Oikea vastaus rahan investoimiseen lienee jossain siellä missä ihmiset elämäänsä pohtivat.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Samuli / SB
2011-09-28 19:46:47

Se uusi brändi on "Fast-Class by Copterline".

Kun 10 M investoidaan pelkkään koneeseen, on myyntiin tähtäävällä mainonnallakin jo oma rivinsä budjetissa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ville Tolvanen
2011-09-28 20:17:58

Tää on just hirveintä kun nuoriso ryhtyy konservatiiveiksi ...

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Risteillen Tallinnaan
2011-09-30 14:53:47

Ite en koskaan ole Copterlinea käyttänyt mutta tekis kyllä mieli joskus kokeilla..

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.