Oma media muuttaa kaiken

22.09.2011 | liikevaihdon kasvattaminen | Ville Tolvanen

Oma media muuttaa kaiken

Bränditkin muuttuvat. Pikku hiljaa ne ymmärtävät että niistä tulee erilaisten elämäntapojen lähettiläitä, medioita. Kuluttaja ei osta jugurttia vaan parempaa ruoansulatusta, ei kaurapuuroa vaan terveellistä elämäntapaa, ei Baijerilaista autoa vaan menestystarinan. Patekin kello ostetaan pojalle eikä pelkästän itselle. Vuosikymmeniä brändit ovat kertoneet tarinaansa maksetuissa medioissa. Nyt ne pikku hiljaa huomaavat digitalisaation mahdollisuudet ja luovat omia medioita. Hyvä niin sillä miljoona maksetussa mediassa ei ole mitään, mutta miljoonan euron panostus omaan mediaan muuttaa kaiken. Usko pois.

Automerkeillä on omat tv-kanavansa verkossa, muotitalo Ralph Laurenin http://www.fastcompany.com/magazine/158/ralph-lauren-david & Burberryn http://mashable.com/2011/09/21/burberry-media-fashion-company/  johdolla rakentavat globaaleja mediaesityksia omissa digikanavissa.

Oletko huomannut että puhelinten kuvat vuotavat aina julkisuuteen? Käytätkö Valion tai Atrian ruokareseptejä? Kävitkö Armanin sivuilla katsomassa uutta mallistoa? Selailitko matkoja Aurinkomatkojen palvelussa. Asioit heidän omissa medioissaan. Ja näin brändien tulisikin toimia. Eri asia on sitten miten omaan mediaan saadaan riittävästi liikennetta? Ovipumppu laulamaan? Siitä tuonempana.

Jos yrityksesi ostaa kertakäyttömainoksia päivän medioista herätä itsesti. On muutoksen aika. Ja paras muutos syntyy rakentamalla markkinointistrategiasi alusta. Ja sehän on ihan hyvä idea näin budjetointiviikkojen alkujumpaksi 😉

Hyvä suunnitelma syntyy kun

1. Aloita nollasta. Mieti että rahaa ei ole, miten saisimme tuotteen kaupaksi. Ratkaise tämä ennen kuin siirryt seuraaviin kohtiin.

2. Sijoita vähän rahaa. mihin se pitäisi laittaa? sisältöön, palveluun, sosiaaliseen mediaan? hyviin ideoihin? tuskin mainoksiin. Eikä rahan levittäminen pihasadettajan tavoin kostuta ketään.

3. Mieti miten saisit flipperi-ilmiön eli sanoman leviämään ilman ponnisteluja? kilpailu, promo, tapahtuma? Uutinen lehdessä?

4. Voisitko tukea ostamista tarjoamalle kaverillekkin etuja? Ihmettelen yhä edelleen miksei vaikkapa Welho pyydä jokaista laskun saanutta hankkimaan seinänaapuuriakin myös käyttäjäksi ja palkinnoksi repimään sen kuukauden laskua? Voisitko tuplata asiakasmääräsi?

5. Sijoita raha järkevästi. Kadessäsi on kitara ja raha toimii vahvistimena. Mieti milloin missä & miten rahat käytät. Kitara vie vahvistinta eikä toisin päin.

Huomaat pian laittavasi rahat talteen omaan mediaan. Investoivasi. Siellä sijoitukset kestävät vuodesta toiseen. Jos strategiasi on hyvä saat lisää rahaa ja kiitosta työllesi. Sinusta tulee median johtaja.

ps. kun media on valmis voit käyttää rahaa useampien silmäparien tuomiseen kanavallesi. Lue vaikka tuo artikkeli Ralph Laurenista

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville Tolvanen
2012-01-21 08:31:22

loistavaa ajattelua ja hieno esitys coca colan ajattelusta! wow! http://www.tulos.fi/artikkelit/coca-cola-luottaa-sisaltostrategiaan/

ja hieno työtä Tulos!

V

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.