Tulokset tehdään asiakasrintamalla

15.09.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Tulokset tehdään asiakasrintamalla

Kauppalehdessä oli loistava Pasi Sorviston haastattelu. http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/?oid=20110992113

Näkemykseen on helppo yhtyä. Nykyaikaista kasvuyritystä ei voi etäjohtaa. Törmään usein ajatteluun että yrityksen toimitusjohtaja on jonkinlainen maalivahti, viimeinen linkki joka taustalta vastaa toiminnasta. Näin on varmasti ollutkin teollisella aikakaudella mutta palveluverkostoissa toimitusjohtajan on oltava yrityksen paras myyntivaltti. Haluaisin romuttaa ajattelun toiminnanjohtaja toimitusjohtajasta joka nurkkahuoneessa istuu ja hyväksyy laskuja. ”Valmentajien on oltava enemmän senttereitä kuin setiä pukukopissa.”

Harva tietää Jorma Ollilan tavanneen satoja asiakkaita vuosittain parhaana aktiiviaikanaan. Teollisessa yhteiskunnassa ja ns. ”Matomäen” lapset ovat oppineet ajattelemaan pääjohtajan olevan maanviljelijä joka istuu pöytälippujen keskellä tuloksia vaatien. Tälläinen patruunoiden aika on ohi. Tämän ja huomisen päivän patruunat ovat Olli Muuraiset, Jarkko Veijalaiset ja Mika Anttoset. He ovat yrittäjähenkisiä veijareita jotka epäröimättä lähtevät muuttamaan vanhoja käsityksiä. Haluaisinkin jakaa heille muutoksen pöytälippuja – hylsyjä jokaisesta muutetusta myytistä.

Jos pähkäilet myynnin toimimattomuutta tai hiljaista markkinaa, tilaa taksi. Mene asiakkaalle ja kysy mitä yrityksesi heille edustaa. Suomi on yllättävän avoin yhteiskunta tässä suhteessa. Kysyjälle yleensä vastataan. Ja vieläpä rehellisesti ja avoimesti.

Tuloksia ei tehdä kaukosäätimellä.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.