Älyttomän hyvää markkinointia

22.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Älyttomän hyvää markkinointia

Tutkin ammatikseni yritysten tapaa käsitellä itseään, asiakkaita ja toimintaympäristöään. Useimmat suomalaiset yritykset ovat ”salaseuroja” jossa kulmahuoneesta löytyy kirkas ajatus yrityksen toiminnasta, mutta varsinaisessa tekemisessä tai viestinnästä siitä ei löydy sanaakaan. Puhumattakaan talouslehdistä tai Googlesta.

Kirkas ajatus on selkeä tavoitepositio markkinoilla. Mitä edustamme, mihin pystymme? miksi asiakkaat ostavat meiltä? kuinka eroamme kilpailusta.

Ajatuksen hukkuminen liittyy corporaatio – elämään. Päällikkötason ihmiset ja asiantuntijat eivät yleensä ole lainkaan niin rohkeita kuin yrityksen johto. Mutta koska he sattuvat hoitamaan yrityksen viestinnän, on viestin hukkuminen heidän käsissään. Luulenpa useimman viestintäihmisen kokevan heiltä puuttuvan ”selvä ohjeistus” tarinan sisällöstä. Tarvitaan ammattiapua.

Olen itsekkin täynnä ennakkoluuloja, pieni kyynisyys alkaa painaa hartiasäryn ohella. Tapasin vasta valloittavan persoonan Amcham – organisaatiosta. Jotenkin se jäi mieleen. Päätin tsekata että ”mitähän ne nyt tekevät” ja olin mykistynyt etusivulla. (taitaa olla kilpisen jälkeä… hyvä niin.)

Olen aina huutanut rationaalisuuden, faktojen ja ”totuuksien” esittämistä markkinoinnissa: ”Tuokaa numerot esiin” Väittäkää!

AmCham onnistui ostamaan minut. ”Meitä on 250 yritystä. 97% suosittelee jäsenyyttä” Voiko vahvempaa olla?! En tiedä onko tämä totta mutta taatusti kiinnostuin. Jos näinä aikoina joku yhteisö on millään tavalla noin arvokas jäsenilleen, on varmasti järkeä olla siinä mukana.

Jokaisen johtajan keskeinen tehtävä on saada ajatuksensa liikkeelle. Älä anna ”muiden”, kavereiden tai tottumusten nujertaa tehtävääsi. Ajattele yhtiötäsi äänitorvenasi ja kumppaneita, yhteisöjä ja sopivia medioita vahvistimina. Sitten vaan riittävästi säröä ja voit vetää elämäsi keikan.

ps. Jos joku vielä miettii ettei viestintä ole osa strategista kehittämistä niin kannattaa tarkistaa vuosiluku tai lääkitys 😉

 

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.