Työntäminen sujuu, mutta kuka osaa vetämisen taidon?

18.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Työntäminen sujuu, mutta kuka osaa vetämisen taidon?

Onneksi on todella älykkäitä kavereita. Eräs Rooman miehistä valmensi taannoin kasvuyritystä. Yritti selittää miten ”tornadomainen” kasvu (Geoffrey A. Moore) saadaan aikaiseksi kotimarkkinoilla ja mitä se vaatii.

Kokenut yrittäjäyleisö oli kysynyt että no ”mistä sä tän tiedät?” Oli mennyt sormi melkein suuhun. ”No kun on monta kertaa tehnyt aikaisemmin.”

Kaikki yritykset osaavat tuputtaa tuotteitaan. Myynti, viestintä & markkinointi suoltavat innokaasti materiaalia ominaisuuksista, ominaisuuksista & ominaisuuksista ja aniharvoin eduista tai hyödyistä mitä tuotteen käyttämiseen liittyy (palataan tähän myöhemmin 😉

Harva osaa kuitenkaan ”vetämisen taidon” eli synnyttää kiinnostusta, kysyntää ja haluttavuutta omalle tuotteelleen. (Matomäen sukupolven mukaan sitä ei edes tarvita – hyvä tuote kyllä menee kaupaksi 😉

Mitä vetovoima sitten on ? Ennenkaikkea vahva tuote ja palvelukonsepti joka haastaa vanhan, onnistuu olemaan yksinkertainen, erottuva ja relevantti. Vetovoiman luomiseen joutuu yleensä ottamaan etukenoa. Yli-vakuuttaminen herättää kiinnostusta ja saa ensimmäiset asiakkaat kokeilemaan. Onnistuneista kokeilusta tulee referenssejä ja niistä asiakkuuksia. Näin syntyy markkina.

Ohessa muutamia esimerkkejä mielestäni erittäin onnistuneista lanseerauksista;

1. Asiantuntijapalvelut; Trainershouse, BobHelsinki, Marketing Clinic, 358.

2. Kuluttajapalvelut & tuotteet; Saunalahti, Ryanair, Norwegian, Vuokraturva, S-Pankki, Ratiopharm, Gigantti, Bauhaus & Google.

3. Teollisuusyritykset; Kone, Konecranes, Storaenso & Outotec (ehkä neljän kärki tällä hetkellä, teollisuusyrityksissä kärki on tasaisempi).

Huonon markkinoinnin tunnistat irrallisesta mainonnasta, suuresta mediabudjetista ja sekalaisesta mainonta, sponsorointi- ja tapahtumasekasotkusta josta syntyy lähinnä myötähäpeä*. Hyvää markkinointia kohtaat lukiessasi rakastamaasi lehteä ja huomatessasi kiinnostuvastasi henkilöstä, uudesta palvelusta tai yrityksestä ihan uudella tavalla.

*mm. Sonera, Orion, Nokia & Keskusliikkeet …

 

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.