Kun Maailma Ei Riitä

15.08.2011 | Kasvu | Ville Tolvanen

Kun Maailma Ei Riitä

Olen rakentaja.  Tuntuu siltä että olen onnellisimmillani kun työn alla on merkittävä tai useampia merkittäviä rakennusprojekteja. Menestyvät yritykset ovat intohimoni. Menestyminen on vaarallista. Tuntui että eilen illalla Flow-festivaali oli saanut kaiken mitä Suomessa voi saavuttaa. Toivottavasti olen väärässä. Mihin Apple voi enää kehittyä? ”Prove me wrong.”

Olen tehnyt tai osallistunut varmasti lähes kaikkien virheiden tekemiseen. Onneksi minulla on ollut kumppaneita joiden kanssa on ollut hyvä erehtyä. Erehtyminen on yksi nopean oppimisen ja kehittämisen keskeinen elementti. Jos virheitä ei satu, ei myöskään synny tuloksia. Kukaan ei voi ennakoida maailmaa, eikä johtaa sitä. Sitäkin olen tainnut yrittää.

Viidentoista yrittäjävuoden jälkeen olen välillä hairahtunut luulemaan kaikkien muidenkin ajattelevan aina samalla tavalla. Ei huolta – olen käyttänyt viimeisen vuoden tuotteistamiseen, keskusteluihin, kirjaamiseen ja työkalujen valmistamiseen kasvuyritysten omistajille ja johtajille. Nyt tuntuu että olen paremmin valmistautunut kohtaamaan ennakkoluulot, epäluulot, suuret luulot ja kaikki muutkin luulot jotka niin luontaisia meille ihmisille ovat.

Olen mieleltäni vähintäänkin levoton. Mieleni vaeltaa ja kaipaa uusia kokemuksia, ärsykkeitä ja elämyksiä väsymykseen asti. Silti vuosien saatossa minusta on kehittynyt prosessien, työkalujen, mittaroinnin ja ohjaamisen ystävä. Vain siten voi onnistua. Sattumat, intuitio, ideat ja onni kuuluvat yritystoimintaan mutta eivät voi olla sen perusta. Vain systemaattisesti etsimällä yritys löytää sille kuuluvan paikan menestyvien yritysten joukossa. ”Läpi harmaan kiven –sanonnan tuoreempi versio voisi olla ”Läpi harmaan kiven, oikeilla työkaluilla.”

No miksi kehittää kun mökilläkin on mukavaa? Raha ei voi olla ainoa vastaus. Vaikka sitäkin tarvitaan. Yhteiskunnan kehittäminen lienee lisääntymisen ohella ainoita ihmisen tehtäviä. Näen ihmiset enemmän ja enemmän muurahaisina. Koska en ole ainakaan vielä lisääntynyt tuntuu järkevältä lisätä menestyviä yrityksiä jotka luovat työpaikkoja, tulosta ja hyvinvointia. Tai ainakin yrittää.

Näin onnistuneen pitkän kesäloman jälkeen on kiva etsiä uusia haasteita. Jos sinulla on tarvetta yrityksesi kasvattamiseen, kehittämiseen tai tehostamiseen. Nosta peukku.  Tulen käymään – ja nykyään yhä useammin jopa ajoissa 😉

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.