Uudistetaan Talousuutiset

13.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Uudistetaan Talousuutiset

Haluatko aikamatkustaa? Luepa Kauppalehteä. Harva journalismin alue on joutunut kovempaan murrokseen 10 vuoden aikana kuin talousjournalismi.  Osakedata, yritysuutiset, listaukset ja yhteystiedot ovat digitalisoitumisen myötä muuttuneet reaaliaikaisiksi. Mutta mitä tekee Kauppalehti? Vanhassa vara parempi? Taitaa julkaista niille joille ATK  on vielä uusi asia. Millainen on tällaisen median tulevaisuus? Pitäisikö Kauppalehden keulaan saada pian joku diginatiivi?

Talousuutiset ovat mainio esimerkki murroksesta jonka digitalisaatio aiheuttaa. Mikään ei ole niin kuin ennen. Ympäristö muuttuu ja median tulisi muuttua mukana. Mielellään jopa johtaa murrosta. Mitä sitten olisi tehtävissä? Sisältöpohjan karatessa digiavaruuteen ainoa vaihtoehto on syventää ja tarjota enemmän. Muuttaa siis päivittäislehden kurssia kohti syvällisempää aikakausilehtimäistä kirjoitustapaa. Taipuuko tähän toimitukset? Mitä taloudessa on numeroiden ja uutisten takana? Ihmiset, vaikuttajat ja arjen jokapäiväiset urotyöt.

Vilkaisemalla kansainväliseen lehtihyllyyn huomaa että aikakausilehtiä myydään kasvoilla. Ja hyvin toimii. Uusimman Wiredin kannessa komeilee ilmeisesti Björk, Fast Company luottaa Matt  Daemonin kasvoihin. Miksi suomalaiset talouslehdet tekevät niin  vähän juttuja henkilöiden kautta?

Vaikuttajat kiinnostavat kaikkia. Kauppatieteen opiskelijoita, osakesäästäjiä, sijoittajia ja johtajia. Hyvät tarinat ”verkkokaupasta venäjällä” tai Moottorimyyjästä Alaskassa toimivat aina. Miksei Nallen & Jorman lisäksi kirjoitetta niistä jotka arjessa sankaroituvat?  Tehdä uusia sankareita vaikkapa Neste Oilin palmuöljymiehistä? Mielestäni jokaisessa pörssiyhtiössä on vähintään 10 kiinnostavat hommaa tai hahmoa. Niistä haluaisin lukea.

Talouselämä on suosikkini ja erinomainen lehti. Seuraan myös talouslehtien Reginaa eli Optiota mutta kaipaisin ”talouselämän Imagea” jolla olisi kannessa pääjuttuna vaikuttaja ja vahva vaikuttajaan  jollain tavalla liittyvä teema.  Jos ulkoasu olisi kuin ”How To Spend Itissä” ja ilmavuus kuukausiliitteen omainen… Lupaan tilata.

Digitalisoitumisen muuttaessa toimintaympäristöä on annettava enemmän vähemmällä. Nykyinen vähemmän enemmällä ei toimi.

 

Ps. Tälläistä unelmien talouslehteä tuskin tulee mutta voitaishan porukalla tehdä vaikka yksi numero?! Eikös se olisi digiaikaa…

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Ville
2011-08-13 12:23:17

Ai niin, ja kauppalehden iphone strategian säästin suosiolla seuraavaan kertaan. sen on mainiosti korvannut FT, economist, business week & CNN.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.