Sukupolvien kuilussa (digitsunamista)

13.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Sukupolvien kuilussa (digitsunamista)

Tuhlasin 10 vuotta konsultoimalla yritysjohtoa miten ”digiaika” muuttaa liiketoimintaa ja miten siihen pitäisi reagoida. Onneksi heräsin. Huomasin että edellisen sukupolven keskittyessä miettimään ”pihtiputaan mummon saamista verkkoon” seuraava sukupolvi hiipii sisään täysin diginatiiveina. Luonto hoitaa homman. Odotan diginatiivien valtaan nousua kuin ”kuuta nousevaa.”

Jo tänään merkittävä osa elämästä ja varsinkin kuluttamisesta tapahtuu verkon avustuksella. Asunnot, autot, vaimot ja kesämökit löytyvät verkosta. Samoin myös tuki, tieto & vertaistuki. Kohta kuluttajat ovat ovellasi. Milloin sinulta saa tietoa, apua, asiointia verkossa? Kannattaa ruveta valmistautumaan heti, on nimittäin sen verran iso projekti saada koko yritys tukemaan digitaloutta. 1000 päivää menee nopeasti.

Arvostan suuresti Pekka Viljakaisen ”No Fear” -liikettä. http://nofear-community.com/intro.php Se on mielestäni ensimmäinen, aito & paras aloite digitsunamin ymmärtämiseksi ja vastaanottamiseksi yrityksissä. Toivottavasti aiheesta järjestetään tapaamisia/seminaareja jossa aiheesta pääsee kiistelemään ja kilistelemään.

Tapaan merkittävän määrän yritysjohtajia. Suurin osa heistä alkaa olla entisiä radikaaleja, tulevia jarrumiehiä. On jännä nähdä miten vanhat idolit kypsyvät talouselämän merkkimiehiksi. Tuntuu että 60-luvulla syntyneet ovat kansainvälisiä ”Matomäen lapsia.” Ymmärrystä maailmalle ja markkinoille on, mutta viisaus pohjautuu usein 80-luvun tuotantotaloudelle. Yritysmallit, johtaminen ja organisaatiot lähtevät ”kysynnästä”, myynnistä, erillisestä johdosta joka vain johtaa joukkoja kulmahuoneesta ja kiinteistä yritysrakenteista.

Toivon uuden sukupolven tunnistavan ja vastaavan muuttuvan maailman tarpeisiin. Liiketoiminnan ekosysteemit, ammatinharjoittajat, yhteisöt ja jatkuvasti kehittyvät liiketoimintamallit ovat jo tätä päivää. Muutos ei ole hanke muiden joukossa vaan jatkuva kannattavan liiketoiminnan elinehto.

Kiitokset sedät & tädit jotka jaksatte kuunnella kitinääni ja AVE! uusi sukupolvi. Periksi ei anneta.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Kimmo Herranen
2011-09-05 10:31:07

Mahtavaa huomata miten Ville jaksaa puhua konvergenssistä ja digitaalimurroksesta jo kohta kolmatta vuosikymmentä. Voimaa Ville!

Myynti on jatkossakin se joka erottaa menestyksen ja keskinkertaisen, myös digitaalitsunamin jälkeen. Kassakone kilisee tai ei, oli toimintaympäristö sitten netti tai tosielämä.

Omia käytännön kokemuksia poikkeuksellisen kasvun aikaansaamisesta kerron kirjassani "Kuinka rakensin gaselliyrityksen", jota voit halutessasi tilata esimerkiksi täältä http://www.talentumshop.fi/talecom/tuoteinfo/978-952-14-1650-7.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ikla Puustinen
2011-09-05 20:27:58

Welcome to Social Enterprise!

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Ikla Puustinen
2011-09-05 20:29:15

Eli: http://www.salesforce.com/eu/?ir=1

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.