Kauan eläköön insinöörityö!

09.08.2011 | Johtaminen | Ville Tolvanen

Kauan eläköön insinöörityö!

Ihminen luottaa järkeensä. Järki sanoo että kun jonkin tuotteen tai palvelun ominaisuudet ovat riittävän hyvät se menee kaupaksi. Syntyy kysyntää ja yrityksestä tulee menestystarina. Kuinkahan monta unohdettua huipputuotetta Suomessa on kehitetty?

Maailma on järjetön. Järjettömässä maailmassa menestyksen symboleita ovat kivitalo Espoossa, vene ja pari saksalaisvalmisteista autoa. Kaikki ylihinnoiteltuja jotta ahkerimmista työmyyristä saadaan eniten irti ja raha kiertoon. Uusiin ylihinnoiteltuihin muovivalmisteisiin.

Insinöörienkin harjoittama looginen ajattelu luottaa järjellisesti perusteltuihin asioihin.  Asioihin jotka ovat samalla tavalla opittuja kuin järjettömätkin ajatukset. (Kuten rakkaus Alfa Romeoon). Järki sanoo että luottamalla omaan erinomaisuuteen ja tuotteen vahvuuksiin, parantamalla sitä jatkuvasti, on vain ajan kysymys milloin menestys saavuttaa tuotteen valmistajan.

Miksiköhän tuntuu siltä että joka päivä maailmassa myydään enemmän ja enemmän järjettömiä asioita? 2 kuppia kahvia wayne’s coffeessa 10 eur, tunti kylpylässä 150 eur ja kaksio Helsingistä 500 tuhatta? Järkevää? Ilmeisesti.

Mitä siis tekee viisas insinööri? Rakentaa parhaat puolet molemmista maailmoista.  Luo yrityksen joka on luotettava, toimituskyvyn joka toimii uskottavasti, loistavia tuotteita ja tarinan johon voi rakastua. Tarinan jonka joku haluaa omakseen.

Ihmiset rakastavat kuluttamista. Ja haluavat tuntea rakkautta joka päivä. Viisaat luovat siis asioita joihin on helppo rakastua.

JAA

[et_social_share]

KIRJOITA KOMMENTTI

Lisää kommentti

Kommenttisi moderoidaan tarvittaessa.